Jump to content

Фмп

Александар

Recommended Posts

53 minutes ago, MannyCalavera said:

Pazi, moram da ga sagledam iz aspekta onoga sto cemo mi igrati u odbrani. Nama korektori u odbrani, sto je realno ono sto Izundu moze da bude su uvek bili sa krilnih pozicija (3 i 4), a ne sa centarske pozicije. Radonjic forstira sidro u centru reketa, i zato je uvek i gurao snazne centre tu koji ce da kazne prodor na silu. Nikada nismo imali elite rim protection pod njim a stalno bili odbrana koja je u samom vrhu. Tako da ne vidim ja Radonjica kao nekog ko bi Izundua gurao kao defanzivno sidro. On je daleko bolji defanzivac kad mu se otvori prostor, da moze da cita i udara banane i skuplja drugima rupe i sl. E sad, njega igrati na 4ci, a pored gurati jos neku 5cu kao sidro, to je vec takva kataklizma u napadu da nema svrhe razmisljati u tom pravcu.

Napadacki on nije samo los, nego nema osecaj za kosarku. Jako los kosarkaski IQ, tvrde ruke, lose pozicioniranje za prijem lopte. Najjace napadacko oruzje mu je fenomenalan osecaj za skok u napadu, iz koga daje neke lake poene. Da rolla ne zna, da cita pick ne zna, footwork los itd itd. 

Sirov je mnooogo, a ima 24 godine, ne 18 da bi mogao da ocekujes da od njega postane ozbiljan igrac za EL. 

To da, daleko je on od Radonjinog tipa igrača, slažem se...Mada iskreno mislim, da u nekom sistemu u budućnosti (ne mislim samo na naš klub) ne bi bio ništa lošiji od recimo Mosleya kod Trinchiera što sam već spomenuo.

On 1/1/2021 at 5:06 PM, Zvezda le said:

@RedHart @MannyCalavera Da nam malo približite ove nove akvizicije FMP-a, ima li tu materijala za nas? Pričam o Handsu, Macuri i Izunduu.

Prvo sto mi upada u oci to je da mi ne deluje da je visok 1.91m, meni izgleda kao 1.83m !

Druga stvar je veoma sitan frame(sklop ili slobodnije gradja tela).

Slabosti :  dosta sitan, tanak u telu, nedostatak snage, problematican bi bio u matcups protiv visokih i krupnijih plejeva u EL. Problem ce mu biti i da li ce ih cuvati na adekvatnom nivou u smislu kontrole davanja poena i deljenja asistencija.

Pitanje je dal ce forsirati dribling i drive naustrb kolektivne igre u napadu, tj da li ce forsirati ISO akcije i prodore na kos.

Teze pronalazi space i sklon je turnoverima zbog toga. Ovde konkretno nisam video klasicni centralni ili ATO hammer  pick and roll, asistencije za pindown akcije koje Dejo preferira.

Prednosti  :  Atleticizam i agresivni driving kojim ide do kosa. Ovde vidim da stvarno veoma dobro stoji/pozicionira se u passing lane i izvrsno trci tranziciju sto Dejo bas voli. On nije samo eksplozivni vertical leaper vec ima i elitni nivo lateralne agilnosti(to znaci da protivnicki plejevi ne mogu tek tako da ga prolaze iz driblinga jer moze da ih isprati nogama. On je hitar sa loptom u rukama i moze da lako nadtrci svoje protivnike u open court(otvoreni teren). Mora da radi na klasicnoj pick igri, da kao plej ukljucuje svoje saigrace, da nalazi dobre uglove za teza dodavanja, mada ima napretka u ovim segmentima. Nije istinski point guard, daleko je od floor general sposobnosti, al' u samo nepune 22 godine on moze polako da redefinise svoju igru i ulogu u timu, sada je trenutno vise slasher/dunker. Ima dobru suting formu, brz izbacaj sa dobrom elevacijom i rotacijom  lopte, mada nema neke visoke procente suta iza linije za 3 poena.

Najveca snaga mu je drible-drive game, takodje je vrlo dobar ballhandler sa obe ruke, i zajedno sa eksplozivnoscu i agilnoscu on je konstantna pretnja iz separacija i  slashinga do kosa. 

Mene podseca na Moranta za siromasne, svakako da bi bilo pozeljno da ostane u FMP par godina pa da ga vidimo na delu. Istovremeno mora da jede iz teta Vesnine kuhinje i da radi u teretani sa Lazarevicem, cisto da ga malo nagruva...

Slazem se sa vecinom napisanog ali u svakom slucaju mislim da je dobar potpis i nesto cemu trebamo teziti. Nemamo priliku da vidimo mnogo five star recruti igraca u evropi, posebno ne ovako mladih, a hands ako se ne varam to jeste.

Njegov najveci minus je svakako sitna gradja i frame. Nesto manji raspon ruku mozda i nije toliki hendikep s obzirom na brzinu i duzinu istih.

Na draft combainu izmeren je 187 bez patika i 190.5 sa patikama. 

Sto se tice teretane na tome je najvise i radio prosle godine, vazi za jako dobrog radnika koji dobro trenira i jako dobrog saigraca i lidera.

Sava Lesic i FMP su sporazumno raskinuli ugovor.

Ocekivano posle dolaska 2 igraca koji igraju na pozicijama 4 i 5. Ostaje Seslija jos od starijih ali on verovatno nema zamerki da igra 0, 5, 10 ili ne znam koliko minuta ili da ne bude u 12 uopste.

36 минута раније, SHERIFF said:

Bolje da je Lesic ostao nego Seslija. Sta taj predstavlja, ni njemu nije jasno.

4 Macura, Radovanovic, Pecarski 
5 Djordjevic, Izundu, Seslija/Lesic

Reci iskreno da li je potreban bio ko od pomenutog dvojca u ovoj postavi na unutrasnjim pozicijama. Sto kaze @RedHartSeslija je tu dosta dugo i sigurno ima razlog zasto je to tako.

Posted (измењено)

Verujem da je Lesic sigurno skuplji od njih dvojice. Poenta je da nisu potrebni ni jedan ni drugi u igrackom smislu pored 5 mladjih igraca na tim pozicijama, a tu je i Lazarevic koji moze ponekad na 4 da odigra.

Edited by Borca

Posted (измењено)

Шта је упитно ту што сам написао? То што се теби не свиђа шта неко пише не значи да не пише истину. Погледај мало његову статистику, свака њему част што је Звездаш и што је редовно на утакмицама Звезде, али ајде мало погледај реално, тај Лешић као играч је велика нула. Ја сам га оценио као играча а не као човека.

Вероватно си ти обрисао и онај пост за Добрића, и ту сам сигурно слагао да се човек по ко зна који пут у контри закуца у два играча и попије банану, изгуби лопту? Као синоћ? Шта је ту лаж?

То што се теби не свиђа нечија реторика је друга ствар, не значи да са, ја било шта слагао или погрешно написао.

Не брини, нећу никад више ништа ни написати, још један диктатурски форум, шта ми то треба у животу. Поздрав

Edited by BeBe

• Администратори

@BeBe ako je ovo diktatorski forum, kakvi su ostali? Mi samo gledamo da se ne vredjaju igraci. 

I kao sto vidis, Panker ti nije ni napisao da si slagao. Niko ne kaze da tu nema istine. Ali, druze, za pola sata si opalio rafalno po kome si stigao. Otkud ta nervoza? Iskuliraj malo. Ne mora se bas ici u negativu, utice na sve nas koji citamo. 

Primetio sam da imas znanja, razumes kosarku i pozivam te da nastavis da pises, ali preskoci vredjanje igraca. 

2 hours ago, BeBe said:

Шта је упитно ту што сам написао? То што се теби не свиђа шта неко пише не значи да не пише истину. Погледај мало његову статистику, свака њему част што је Звездаш и што је редовно на утакмицама Звезде, али ајде мало погледај реално, тај Лешић као играч је велика нула. Ја сам га оценио као играча а не као човека.

Вероватно си ти обрисао и онај пост за Добрића, и ту сам сигурно слагао да се човек по ко зна који пут у контри закуца у два играча и попије банану, изгуби лопту? Као синоћ? Шта је ту лаж?

То што се теби не свиђа нечија реторика је друга ствар, не значи да са, ја било шта слагао или погрешно написао.

Не брини, нећу никад више ништа ни написати, још један диктатурски форум, шта ми то треба у животу. Поздрав

Ja sam ti skrenuo pažnju da povedeš računa o retorici. Dođeš ovde i vređaš koga stigneš. Lešić qrac, Gudura smrdulja, Dobrić pajser ili šta si već upotrebio.

Kad ne umeš da pišeš, bolje i da nepišeš. Nije ti ovo psihoterapeutska klinika.

Pozdrav