Jump to content

27.коло ЕЛ: Црвена звезда-Ефес

Recommended Posts

Posted (измењено)

Vrlo je bitno da se igraci mentalno podignu, sto mislim da je veci uzrok losih rezultata od svega drugog.

Ima taktičkih gresaka, da se razumemo i to na obe strane. Ne moze trener svime da upravlja kao sa dzojstikom. Igraci moraju da imaju nesto u glavi, kosarka je sport za pametne ljude. Tipa u odbrani, ne ide preuzimanje, takav protivnik da ne ide, ne odbranite 5 napada za redom, jer preuzimanje ne ide, menjate na covek na coveka, dajem primer samo...U napadu, ne ide sut, ako nije isao celu utakmicu, tesko ce da proradi u zadnjih 2 minuta, kao sto obicno i ne proradi. Znaci da na kreativnost morate da se oslonite, a da bi se na to oslonili, morate da imate u timu coveka koji moze da iskreira, a Zvezda je to u zadnjim utakmcama slabo imala. 

Naravno, nadam se velikoj pobedi i izlasku iz krize. Ako je mogla Alba da pobedi Zvezdu, moze i Zvezda Efes, ako me razumete. Nema gubljenja vere, da je jos 100 puta crnje, nego sto je. Napred jako i  da sutra uvece konacno zasija na nasem nebu to Sunce, koje toliko cekamo.

Edited by Blade

Mislim da cemo izgledati dosta bolje nego sa Albom jer gore od onoga ne moze (izuzev prvih 15 minuta).

Kad se pricalo da je kraj i da ne vidimo nacin kako da dobijemo Makabi, mi ih dobismo u njihovoj tvrdjavi... posle toga uzimamo kup. Dakle nema pravila nikakvih izgleda...

Efes je u proslom kolu kradjom dobio Asvela, i oni se muce i imaju velikih problema pored svog budzeta i jakih imena

Posted (измењено)
18 hours ago, dikili kontakt said:

Кад све стане,кад је нешто немогуће,ту смо ми.

Do poslednjeg daha!!!! ZVEZDA-SRBIJA-KOSOVO METOHIJA!!! U blato turčina, u usta ga *****!!!

Edited by Walldorf

Moramo zaustaviti pozicije  4 i 5. Suvo iskustvo i kvalitet imaju na tim pozicijama i bice vraski tesko zatvorit puteve ka kosu. Klajburn vjerovatno i najtezi igrac za cuvati sa tih visokih pozicija, tu se nadam da ce Lazar i Petrusev uspjeti da ga limitiraju koliko toliko. 

Steta sto Lazic nece igrati da pritisne Larkina, al tu ocekujem da se Kampaco i Dobric mijenjaju i odrade posao kako treba. 

Sve u svemu, sami pali sami se ubili, sad da vidamo rane i udjemo u nadam se bolje dane po klub. 

Mec po mec pa dokle stignemo. 

Samo jedno: reakcija igraca i dizanje forme!!! 

Nesto sumnjam da ce Klajburn igrati na 4 i da ce ga cuvati Petrusev. Niti moze da ga cuva. Petrusev je vise 5 nego 4, posebno u odbrani tesko parira pokretnim cetvorkama, a kamo li Klajburnu koji je cista trojka. Tako da i ako se desi da Klajburn bude na 4, moramo i mi spustiti petorku i cuvati ga sa nekim ko moze da ga cuva.

Za neke rezultate u Evroligi odbrana mora da se podrazumeva, ali i napad mora biti dosta konkretniji, kreativniji i smisleniji. Sa cim opasno kuburimo ove sezone.

Mnogo bi bio srecan da struka zajedno sa ekipom spreme ovu utakmicu i pokazu reakciju,da ih nekako pobedimo i odemo u Atinu da potvrdimo to.Mnogo bi bolji osecaj bio posle dve pobede a i samopouzdanje ekipe bi se diglo do neba.Uvek treba verovati,uvek postoji sansa ako si voljan i motivisan da se pokrenes.Ukoliko budemo anemicni i tromi nema sta da trazimo,kad smo takvi i aba ligasi mogu da nas rese,pokazalo se.Sad sta ce biti i kako ce biti ne mogu da znam,mogu samo da se nadam.

Videcemo od cega su sastavljeni igraci.

51 минута раније, Duci14 said:

Nesto sumnjam da ce Klajburn igrati na 4 i da ce ga cuvati Petrusev. Niti moze da ga cuva. Petrusev je vise 5 nego 4, posebno u odbrani tesko parira pokretnim cetvorkama, a kamo li Klajburnu koji je cista trojka. Tako da i ako se desi da Klajburn bude na 4, moramo i mi spustiti petorku i cuvati ga sa nekim ko moze da ga cuva.

Za neke rezultate u Evroligi odbrana mora da se podrazumeva, ali i napad mora biti dosta konkretniji, kreativniji i smisleniji. Sa cim opasno kuburimo ove sezone.

Ja vjerujem da ce neko vrijeme ostat Petrusev na njemu. Jeste da je to kockanje jer nije pokazao za sad da moze dobro da brani pokretljive igrace pogotovo zbog toga sto im ostavi dosta prostora za sut za 3, al nesto ne vidim ko osim Lazara i Petruseva moze da mu parira i napravi probleme odbranom. Nadam se da Dobric to nece bit.

Primarno ce Lazar bit zaduzen za njega, al i Petrusev sa dugim rukama moze da mu zada probleme u odbrani pogotovo ako bude primao loptu u reketu i ne bude se izvlazio na sut za  3 konstantno. 

Lazar je njega odlicno cuvao i u mecu tamo kad je Jovanovic vodio ekipu. Mislim da ga je Klajburn posle meca i zaustavio na centru i da su pricali nesto, vjerovatno ga je pohvalio.

Ja isto mislim da Petrusev nema nikakvih sansi protiv Klajburna, izgubili bi Petruseva za cijeli mec, a ne bi ga odbranio nista. Klajburn je igrac kome se najlakse sviraju bacanja u EL, stvarno je majstor, ali zna i da flopuje kao u proslom kolu za pobjedu protiv Asvela kad je dobio 2 bacanja na pravdi Boga... sto dalje drzati Petruseva od njega, jer nam treba dobar njegov mec.

Da se vidi neka promena i pokaze karakter borca na obe strane, da li ce to biti dovoljno za pobedu, ne znam, ali znam da ta pobeda nasoj Zvezdi treba mnogo. Velika pobeda za ostanak u trci.

O protivniku necu da trosim reci - suvisno je. Samo sta god veceras bilo na drugoj strani, mora da se da sve od sebe. Suterska su ekipa, vise tipuju na napad, nego na odbranu, sto znaci da sa obzirom da napad nije Zvezdi jaca strana, bice lakse da se dolazi do poena. Ali odbrana mora da bude najvisem nivou, da se bori da se odbrani svaki napad koji moze. 

na sut ne moze da se utice, ako bude isao, icice. Ali u napadu mora kreativnost. A na obe strane, ako nesto ne ide, da se ne forsira. Ako ne ide odbrana sa preuzimanjem, da se menja. Isto tako, ako ne ide u napadu sut, da se ne forsira, nego da se osloni na druge stvari. 

Naravno, nadam se pobedi, predaja nije opcija.