Jump to content

Буди тренер, буди скаут, реалне жеље

Никола

Recommended Posts

49 минута раније, ALcaponeDeLiJa said:

suzmnjam da bi transfer iznosio skuplje od 350k do 400k americkih dolara, ja bi probao,

Dodje mi da prosledim ove tvoje predloge Cuki, pa kad prodaju nekog talenta za 2-3 miliona da kupe jedno 4 ovakva i osvoje titulu.

Bez zajebancije. Da neko pametan cita ovo sto pises ti i genralno na ovoj temi, za smesne pare bi mogao da dovede 3-4 stranca koja bi razbijala nasu ligu, a potom se prodala za 4-5 puta veci novac.

Naravno uz predhodnu detaljniju analizu.

Stoper, centralni vezni, krilo, centarfor kao stranci, klinci i talenti okolo i eto Cuke sampiona!

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Dugo sam pratio jednog igraca, prvi put ga pominjao pre 5 godina, pa onda opet ga pominjao pre nesto manje od dve godine, tad je za 1,2 miliona evra presao u Rizespor...

Nigerijac, Aminu Umar, 25 godina, nisko teziste,174 visine, igra sa obe noge i na obe krilne pozicije, jako brz, dobar tehnicar, bas mi se svidjao kao igrac, mislim da bi mogli do njega kad bi probali...

• 2 weeks later...
28 minutes ago, Republika Srpska said:

Btw @Dark22 ne znam ako si zapazio, ali Vejle je isti klub za koji je prošle godine potpisao Alex Milosevic. Skoro su raskinuli ugovor. I on je dečko totalno propao fudbalski, mogao je imati baš dobru karijeru. Steta. 

Čudno je kako se odvijala njegova karijera stvarno, od sjaja i reprezentacije do očaja pa ponovo na gore i eto opet sad kanal. Neznam meni se čini da on nije star, ne bi koštao puno možda bi mu prijali kao sredina pa bar kao neka backup opcija.

1 минут раније, Dark22 said:

Čudno je kako se odvijala njegova karijera stvarno, od sjaja i reprezentacije do očaja pa ponovo na gore i eto opet sad kanal. Neznam meni se čini da on nije star, ne bi koštao puno možda bi mu prijali kao sredina pa bar kao neka backup opcija.

Ukratko povrede i loše odluke. Bio je ozbiljan talenat. Iskreno ne znam da li zna Srpski, znam da mu je mama finkinja. Mislim da smo mi trenutno preozbiljan klub za njega. Tek nema šta ovde da traži ukoliko dođe Dragović. Koliko sam vidio, u kontaktu je sa AIK. 

Има занимљивих играча којима истиче уговор за 6 месеци:

Штопери:

Владимир Големић

Вукашин Јовановић

Александар Коларов (њега бих заобишао)

Дефанзивни везни:

Мирко Топић

Централни везни:

Валерио Верре

Шпицеви:

Александар Пешић

Ришаиро Живковић

Вуле би могао да врати каријеру и донесе нам озбиљну зараду за 2 године. Топић је баш млад а има солидно суперлигашко искуство, таман да улети на место Његоша. Ришаиро је раније важио за вундеркинда (тек су му 24), али био би озбиљан рулет (већа потенцијална добит него губитак).

Jedan vrlo zanimljiv igrac kojeg ja pratim tj. njegov razvoj evo vec 3 godine, mozda i koji mjesec vise, u pitanju je igrac Randy Nteka, koji igra drugu ligu Spanije u jednom jako malom klubu Fuenlabradi(mozda poznatji kosarkaski klub).

Ovaj djecko je Francuz porijeklom iz Angole, svoj fudbalski put je krcio kroz nize lige Spanije, igrao je za amaterski klub u Andaluziji(odigrao 13 utakmica i dao 3 gola i imao 7 asistencija) pa u amaterski klub iz predgradja Madrida Betis San Isidro gdje je odigrao isto 13 utakmica dao 3 gola i imao 11 asistencija gdje ga je sasvim slucajno pokupio sa 18 godina jedan agent i odveo na probu prvo u Real Sosjedad pa onda i u Osasunu.

Na probi za Sosjedad je dao 2 gola u prijateljskoj utamici sa Francuskim Metzom, u drugoj utakmici protiv Sošoa je isto dao 2 gola uz 1 aistenciju  nakon toga su mu ponudili jednogodinji profesionalni ugovor(za pocetak bi igrao za "B" tim ) koji je on odbio jer je smatrao da treba da dobije ugovor na najmanje dve godine.

Agent ga posle toga odvodi na probu u Osasunu, igra prijeteljsku utakmicu protiv Slovenskog Maribora gdje daje 1 gol i ima 1 asistenciju, onda igra drugu prijateljsku utakmicu protiv Italijanske Peskare gdje daje dva gola i ima jednu asistenciju, promasuje penal i povredjuje ligamente koljena pred sam kraj utakmice ? , zbog cega ima pauzu od 8 mjeseci i gubi ugovor u Osasuni.

Na teren se vraca dosta ranije nego sto je to iko ocekivao tj. mjesec i pol ranije od planiranog, i vec sa nepunih 19 godina potpisuje za klub Fuenlabradu koja se tad takmici u trecoj ligi Spanije, tu polusezonu pocinje u rezervnom timu tog kluba gdje na 2 utakmice daje 6 golova i trener ga prebacuje u prvi tim gdje on postize 3 gola na 22 utakmice , ugovor mu se sa jednogodisnjeg revidira na jos + 2 i pol godine (ukupno trogodisnji ugovor),na kraju sezone dobija dve ponude jedna je Tenerife a druga Santa Klara iz Portugalije on odbija obe ponude i ostaje u Fuenlabradi.

Naredna sezona 2018-2019 mu je najbolja u karijeri 40 utakmica u tri takmicenja daje 9 golova i uvodi Fuenlabradu u drugu ligu Spanije.

Sezone 2019-2020 je odigrao u svim takmicenjima 40 utakmica i dao je 4 gola i imao je uz to jos 4 asistencije. Bio je najstandardniji igrac u svom klubu(odigrane minute), bio je drugi po najtacnijem pasu u cijeloj drugoj ligi Spanije(tacnost pasa 89,7%) i postaje igrac sa najvise upucenih suteva na gol protivnika u cijeloj ligi.

Sezona 2020-2021 tj. ove sezone do ovog trenutka je u svim takmicenjima odigrao 22 utakmice i dao je 2 gola, drugi je po tacnosti pasa u ligi(90,1%) i drugi je po upucenim sutevima na gol protivnika.

Skrenuo paznju na sebe skauta Votforda, cak se spominju i klubovi poput Evertona, Totenhema i Lestera.

Fizicki sjajan, visok gotov 190, ima sjajnu tehniku i odlican pas unapred, fenomenalan sut lijevom nogom ima ali igra sjajno sa obe noge, sjajan prekid, jak u skoku, i ono sto je fascinantno on moze da igra na 2 pozicije podjednako dobro, kao poluspic tj. kao 10 i moze da igra i kao prednji vezni igrac, mnogi ga u Spaniji porede sa Pogbom, po stilu igre, fizickom izgledu i ostalim fudbalskim stvarima...ima tek 23 godine.

Agresivan fudbaler, dobre odluke donosi u pojedinim situacijama bitne za igru tima, vodja na terenu, jako dobra vizija, jednom recju jako dobar fudbaler "ispod radara" i ima potencijal da bez problema izraste u ozbiljnog fudbalera, sad s emoze pokupiti za nekih 1,5 miliona ako ne i manje, vec za dve godine ko zna koliko ce da vrijedi i gdje ce da igra...,kao sto rekoh tek 23 godine ima...

https://www.transfermarkt.com/randy-nteka/profil/spieler/560483

Pošto živim i radim u HR zadnje tri godine, malo sam bolje zapratio i njihovu ligu. 

Ima dosta zanimljivih igrača u svim klubovima i generalno je liga dosta kvalitetnija, ali i uređenija(tv prenosi svih mečeva, kvalitet prenosa, emisije, tv prava, var...) 

U Varaždinu sam upratio dva zanimljiva stranca, jedan je Kolumbijac Obregon. Jak kao bik, igra napadača ili krilo. Preslikana verzija našeg Borhe. A drugi zbog kojeg i pišem ovo je lijevi bek, Japanac Urata. Sviđa mi se njegova igra, u napadu korektan, dobar centaršut i često je u završnici, u odbrani dobar, ispunjava sve zacrtane zadatke i često koriguje štopere. Brz, čak i visok za jednog Japanca. Ne vjerujem da je skup. 

Volio bi mišljenje od Kaponea ili nekog drugog upućenijeg

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

https://www.transfermarkt.com/issahaku-abdul-fataw/profil/spieler/864121

Jedan jako kvalitetan i veoma mlad igrac. Pratio sam ga od proslog Maja dok je bio anonimus,a onda su na moju zalost usledili pozivi za U17 pa U20 a sada je pozvan i za seniorsku reprentaciju Gane. Mali napreduje neverovatnom brzinom i bice jedan od najboljih igraca Gane vrlo brzo.

• 4 weeks later...
2 hours ago, Dzoni said:

Jao, pa to dobrom, starom Ahmedu Musi istice ugovor na leto. Ne znam kako se toga nisu setili nasi portali, prate li oni sta? 

Биће и тога , само да се сјете ?
Занимљиво је и то да је био скоро пола године без клуба и поред примамљивих понуда које је имао од стране ЦСКА из Москве, Галатасараја, Њукастла...

Умјесто тога, вратио се у Нигерију и потписао краткорочни уговор са клубом у којем је направио прве фудбалске кораке.

• 2 weeks later...

Sampson Boampong Wirekoh 21godina  Gana ,trenutno igrač Segesta Sisak,momak koga sam ja lično deoveo, posle mnogo failova u Evropu. Sudbina je htela da upoznam Hrvatskog agenta i to u WhatsApp grupi, koji me je upoznao sa čovekom iz Siska,Srbinom,koji je imao hrabrosti da u Februaru prosle godine prihvati dva mlada Ganijca,ne sluteći da najveca pandemija preti da zahvati ceo svet. Priča je po malo filmska,kako samo život može da je napiše. U Utorak će ovaj momak potpisati predugovor sa Rudarom Velenje, na 2+1 godina. Pa dalje kako bude!

https://www.instagram.com/tv/CIYM5BADUGR/?igshid=zf9zjr4iute8

Drugi momak Maapeh Wekew,zadnji/centralni vezni,momak koji će sr tek dokazati,neumoran trkač, igrač sa dobrim pasom, došao je u paru sa Sampsonom.

https://www.instagram.com/tv/CIYR63NDAUJ/?igshid=1joiux9a28jg5

• 2 weeks later...

https://youtu.be/Ydv78WNpRZ0

Mali Douglas Oppong rodjen 2002 godine. Kasni jedno godinu dana sa folaskom u Evropu i polako privikavanje na fudbal i život ovde,kao i sa radom na fizikalijama,ali ako sve bude u redu na zimu eto njega. Pa ko zna, možda i Zvezdi zafali jedan ovakav leviokrilni bek,a Stanković voli da pa nekad izvede takvu postavku.

Pošto je rečeno da neće biti love za obeštećenja, evo jedan slobodan igrač od jula. Čisto malo FM skautinga. Mrkela ni za to ne zna...samo prati spiskove U21 reprezentacije u poslednjih X godina.

Pablo Goldames - 24 godine, reprezentativac Čilea, izuzetno borben i agilan igrač, sa sasvim solidnom tehnikom i pasom.  Igra na poziciji koja nam je tanka (pogotovo ako budu prodati Nikolić, Njegoš). Veoma lepo ume da organizuje napade kroz sredinu, a nudi se stalno dobrom kretnjom.  To je taj drugi vezni igrač, koji igra centralnog veznog, ali je koristan u oba pravca. Ističe mu ugovor, a verujem da možemo da mu ponudimo konkurentnu platu.