Jump to content

Звездини Евро изазови

dragan wien

Црвена звезда ће на крају групне фазе заузети  

82 чланова је гласало

1. 1. Црвена звезда ће на крају групне фазе заузети

• Прво место
      19
    • Друго место
      27
    • Треће место
      27
    • Четврто место
      9

Recommended Posts

Posted (измењено)

Ali stvarno, koliko je neverovatno kad čovek vrati film. Kahriman - Cvetković, Luković, Fibel i Andjelković. Da mi je to veće neko pričao za  Salzburg, Napoli, Liverpool i proleća u Evropi i sve što je dosad bilo... Mislim da bi mu lupio šamarčinu. ???

Edited by Republika Srpska

Fino izgleda ova tabela, tu koliko vidim jedino se očekuje da Dinamo ipak osvoji ligu a ne Osijek, tako da bi se pomjerili jedno mjesto ispod, odnosno 1. ispod crte za plej-of kvalifikacija. Rendžers ima veliku šansu da uzme ligu Škotske jer igraju odlično, naloženi su, valjalo bi da održe ovu prednost jer Seltik ima 34.000 koefcijent koji teško da možemo prestići. Vidim da je ovdje uzet Brondbi kao šampion Danske, ali nam ne igra nikakvu ulogu i da Midtjiland uzme prvenstvo jer imaju koefcijent 14.000, jedino ne bi valjalo da Kopenhagen osvoji a kako igraju biće zadovoljni ako ne ispadnu iz lige. 

U principu nama je važno 

1) prvo i osnovno da sačuvamo prednost u odnosu na Jang Bojs. Razlika je samo 0.500 bodova, oni dočekuju Kluž u poslednjem kolu, ako izgube ne prolaze dalje i definitivno smo ispred njih, ako dobiju ili odigraju neriješeno, išli bi dalje (kao i mi) tako da bi se naša borba sa njima vodila sve dok ne ispadnemo iz LE. Zbog njih je jako važno da uzmemo neke bodove protiv Libereca, jer bi oni mogli da uzmu 2 boda protiv Kluža, dok u nastavku takmičenja možemo i mi i oni dobiti prejake protivnike (drugi u grupi smo i mi i oni) gdje  može da se desi da ne uzmemo više bodova.

2) Da Rendžers sačuva prvo mjesto i osvoji prvenstvo Škotske, a pošto smo ispred njih dostižnih 5.250 bodova, ne bi valjalo da naprave neko iznenađenje u Evropi ove sezone. Prvi su u grupi sa istim brojem bodova ali boljim međ. skorom sa Benfikom, u slučaju da pobijede Leh u Poljskoj uzeli bi dodatna 2 boda ali bi i osvojili 1. mjesto u grupi tako da bi i u nastavku takmičenja imali realne šanse da ostvare još koju pobjedu, remi, neki prolaz.. 

Ovo su 2 uslova da bi dočekali taj plej of prvi ispod crte. 
Dalje vidim još samo 2 načina na koji bismo se ugurali medju nosiocima i to:

1) Da titulu u Češkoj uzme Sparta Prag a ne ni Slavija ni Plzen. Mislim da su tu male šanse, ipak mi Slavija djeluje kao nivo iznad Sparte, bez obzira što je Slavija samo 2 boda ispred na tabeli. Mislim da će i ove sezone Slavija biti 10+ bodova ispred.. 

2) Pošto računam da će Dinamo uzeti titulu, ostaje nam još mogućnost da Dinamo ispadne u ranijim rundama kvalifikacija, i to prije 3. kola, jer ako uđe u 3. kolo žrijeb za plej-of će biti dok traje to 3. kolo tako da nam ispadanje Dinama u tom kolu ništa ne pomaže na žrijebu. Znači morali bi ispasti u 2. kolu kvalifikacija.. što je malo vjerovatno. 

Tu postoji još mogućnost da Olimpijakos i Salzburg ne osvoje svoja prvenstva ali to su šanse skroz minimalne..

Znači sve u svemu, koliko god bili na papiru blizu tom povlašćenom statusu u plejofu, realno šanse da budemo nosioci su jako male jer prvo treba ispuniti ona dva "lakša" uslova sa Jang Bojsom i Rendžersom a onda jedan od ova 2 teška uslova oko Slavije i Dinama. Ali ok, i status nosioca u 3. kolu je ogromna stvar svakako. 

Жреб 1/16 финала УЕФА Лиге Европе 14. децембра

Spoiler

Фудбалери Црвене звезде у четвртак 10. децембра са почетком од 21 час играју последњи меч групне фазе УЕФА Лиге Европе. Меч у Либерецу против домаћег Слована нема резултатски значај када је у питању стање на табели групе „Л“ другог по квалитету европског такмичења. Пулени тренера Дејана Станковића обезбедили су пласман у нокаут фазу са друге позиције и то место ће задржати без обзира на резултате преосталих мечева у групи.

Међутим, мора се нагласити да предстојећи сусрет ипак неће имати само ревијални карактер јер би наша екипа у случају тријумфа инкасирала додатних 570.000 евра, а у случају ремија на рачун наше екипе би „легло“ 190.000 европских новчаница. Уз то не сме се заборавити и коефицијент, како клупски, тако и национални који је захваљујући одличним играма црвено-белих у актуелној сезони знатно побољшан.

Сви у клубу, а и сви навијачи Црвене звезде са нестрпљењем ишчекују да сазнају име противника у првој рунди нокаут фазе УЕФА Лиге Европе. Црвено-бели неће бити на жребу у групи повлашћених екипа и за противника ће добити једну од преосталих првопласираних екипа групне фазе Лиге Европе, не рачунајући Хофенхајм са екојим се не могу састати у овој фази такмичења, или једну од четири по коефицијенту успешнијих трећепласираних екипа групне фазе УЕФА Лиге шампиона. Жреб шеснаестине финала Лиге Европе обавиће се у понедељк 14. децембра, а мечеви су на програму 18. и 25. фебруара наредне године.