Jump to content

Пред вама је нова главна тема форума. Уколико желите да користите стару и даље, на дну форума са леве стране имате мени и ту можете да је вратите.

sofronijep

Чланови
 • Постова

  46
 • Придружио се

 • Последња посета

Репутација на форуму

134 Одлична

About sofronijep

 • Позиција
  Гуштер

Информације профила

 • Локација:
  Beograd

Поља профила

 • Прва утакмица
  19.10.1977. Crvena Zvezda - Borussia Mönchengladbach 0:3
 • Клуб који највише пратим
  KK CZ
 • Поред Звезде, пратим и...
  FK CZ
 • Омиљени играчи
  Dragan Stojković
 1. Ретро спорт

  Dramatično finale Lige šampiona 1999: Manchester United - Bayern Munich
 2. Fantasy

  Nisam baš ekspert za fantasy, ali evo kakvom se taktikom ja rukovodim: vrijednost igrača kreira se po formuli: Prosječni index korisnosti X 4 (Miro Bilan košta 79 kredita, što znači da je procjenjeno da će njegov index biti u prosjeku oko 20, Zagorac 57 kredita - projektovani index 14 itd.). Kako je budžet za pravljenje tima ograničen na 350 kredita, to znači da ako kupim igrače koji će se u potpunosti uklopiti u projektovani index sa početka (a to znači da im ni cijena neće rasti, niti padati) - index koristnosti ekipe bi bio 88 (plus dodaci za pobjede i kapitena). Mislim da je za neke bolje rezultate u fantasy-ju potrebno da ekipa ima skoro dvostruko veći index od toga, odnosno da se vrijednost ekipe sa početnih 350 poveća na 500-600 kredita. Zbog toga se rukovodim taktikom da tim formiram od igrača za koje mislim da su potcjenjenii na početnom tržištu, odnosno od onih koji će dati više nego što sam ih platio. Npr. mislim da će učinak Luke Mitrovića biti veći od 7 indexnih poena koliko je procjenjen (košta 29 kredita) ili da će Vanja Marinković imati index veći od 4 (cijena mu je 16 kredita) uzmem ih u ekipu i čekam da njihova cijena poraste. Kada zaradim dovoljno novca, prodajem igrače koji su dosegli svoj maximum i kupujem one koji su top 10 po indexu (među njima će najvjerovatnije biti Bilan, Žižić, Zagorac, Lalić & co). Ne treba uzimati ni pretjerano jeftine igrače jer postoji ograničenje u vidu maksimalnog rasta vrijednosti igrača od 10% njegove vrijednosti po kolu, što znači da treba jako dugo čekati da se nominalna vrijednost jeftinih igrača značjnije poveća (ako Marinkovića vrijednost skoči i za 100%, biće to zarada od samo 16 kredita koju treba čekati 7-8 kola, dok bi istu nominalnu zaradu ostvario u slučaju maksimalnog rasta Bilanove cijene za samo dva kola).
 3. Fantasy

  Opterećen strahovanjem da su tačne neke od glasina o smanjenom nam dotoku sredstava od glavnih spozora, napravih jednu ekipu u fantasy-ju za samo 199 jedinica i sa limitom od 30 jedinica za najskuplje igrače.
×