Jump to content

Уколико имате проблем са отварањем тема након апдејта сервера и форума, пробајте да промените на неку другу тему на дну форума, па се касније пробајте вратити на ову главну, јер ће до тада можда већ бити поправљено све.

Ambasador

Haški tribunal i EU - najveća sramota trulog Zapada

Recommended Posts

Da vam prenesem još jedan moj blog. Ovo je napisano novembra 2012.godine ali je aktuelan i dan danas. 

Mrtva usta ne govore, ali mrtve oči mogu da zaplaču. I plaču nakon sramne odluke Haškog suda da oslobode ustaške generale Ante Gotovinu i Mladena Markača. Još jedna u nizu nepravdi koja je učinjena Srbiji i srpskom narodu. Dvojica generala zajedno sa političkim vrhom tadašnje Hrvatske, su organizovali proterivanje i ubijanje na stotine hiljada Srba iz tadašnje Srpske Krajine. Prvostepeno su osuđeni na 25 godina zatvora, a nakon poništavanje te presude i zvanično oslobođeni bilo kakve odgovornosti. Time je od strane tog političkog suda Srbija po ko zna koji put ponižena i uvređena. Saradnja sa Haškim sudom je bio je jedan od najbitnijih uslova za bilo kakvu saradnju Srbije sa EU. Vlast u Srbiji se utrkivala i hvalila saradnjom sa kvazi sudom, i bezuslovno do kraja izvršavala svaki njihov zahtev. Srbija je u Hag poslala kompletan politički, vojni i policijski vrh tadašnje države. I ne samo iz Srbije. U Hagu su završili skoro svi koji su imali bilo kakvu vlast u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Hag je dobru saradnju Srbije vraćao tako što je oslobađao ratne zločince koji su činili zverstva nad srpskim civilnim stanovništvom. Pored Markača i Gotovine, oslobođeni su i Ramuš Haradinaj, Naser Orić, a mnogi od njih nikada nisu ni procesuirani. Zločin u Srebrenici je proglašen za genocid, iako tačan broj žrtava nikada nije utvrđen, i svako sa njima manipuliše kako kome odgovara. Za taj zločin Radovan Karadžić i Ratko Mladić neće živi izaći iz zatvora. Za zločin u Bratuncu, koji je predhodio akciji u Srebrenici, muslimanski krvnik Naser Orić je oslobođen optužbe. Ne želim da izjednačavam nijedan zločin, svako ko je činio nedela mora da za to odgovara, ali Srebrenica u odnosu na akciju ``Oluja`` deluje kao dečija igra. Za egzodus Srba iz Krajine niko nije osuđen. Postavlja se pitanje da li je uopšte došlo do tog proterivanja i ubijanja? Ako se pita Hag, onda nije.
Šta zna tužilaštvo o ratu u Bosni i Hrvatskoj, o Srebrenici, o Krajini. I mi odavde, svedoci svega što se izdešavalo neke stvari ni do današnjeg dana nismo uspeli da razumemo. Problem raspada SFRJ nije počeo 1991.godine, počeo je mnogo ranije. Da bi se sve to razumelo, moralo bi se dobro zagledati u istoriju, i probati da se pronađe sam početka problema. A kulminacija tih problema je bio rat koji je unesrećio i jedne i druge.
Srbi 4.avgusta dan početka akcije ``Oluja`` obeležavaju komemoracijama i parastosima žrtvama, a Hrvati slavljem i koncertima. Jedni plaču i pale sveće mrtvima, a drugi pevaju i raduju se. Na tim koncertima pevaju zvezde hrvatske muzike, a onda pokupe stvari i dođu u Beograd da ludim Srbima uzmu još neki dinar, da im se smeju u lice i govore kako su im mnogo nedostajali i da ih vole. Dok pojedni Srbi leti ostavljaju na stotine evra na hrvatskom primorju. Dok je ovaca biće i šišanja. Da mene neko pita, ja bi na granicu sa Hrvatskom podigao zid visok 200 metara, da više nikakve veze sa njima nemamo. Priča o dobrosusedskim odnosima je providna i naivna kao i nekadašnja priča o bratstvu i jedinstvu. Na obe prazne priče samo se Srbi primaju. Srpske pare ne mogu na hrvatsko tržište, ali zato hrvatske mogu na srpsko. Pogledajte samo primer ``Soko Štark`` ili ``Frikom``.
Evropska unija nas ucenjuje prvo Hagom, a danas Kosovom, a mi kao muve bez glave srljamo u njen lažni zagrljaj. To je jedna veštačka tvorevina koja je nastala da bi veliki i moćni dodatno iskorišćavali male i siromašne, a za uzvrat im davali milostinju. Njen kraj je sve vidljiviji. Ja spadam u grupu evro-skeptika, a nenormalna oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču samo su dodatno zabetonirali moj stav o toj lažnoj organizaciji. Naser Orić, Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Ante Gotovina.... su zlikovci i ratni zločinci. Zemaljski sud ih nije osudio, predstoji im onaj još teži, tamo gde su pravda i poštenje na prvom mestu. Mi u njega verujemo. Mi smo nebeski narod. Zar ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нико нам није крив до нас самих. Морали смо много боље да балансирамо у односима ЕУ-САД-Хаг-РФ у протеклих 15 година. Испали смо наивни и глупи али држава која изручи бившег председника (ма какав он био) на превару, страном суду на суђење и не заслужује боље. Људи попут Павковића и Лазаревића гуле робију а Харадинај, Орић и остали необразовани и задрти брђани се шеткају и глуме функционере "имагинарних" држава. Апсурд сам по себи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...