Jump to content

Уколико имате проблем са отварањем тема након апдејта сервера и форума, пробајте да промените на неку другу тему на дну форума, па се касније пробајте вратити на ову главну, јер ће до тада можда већ бити поправљено све.

Ambasador

RRA - klasična banda!

Recommended Posts

Ovaj blog sam napisao aprila 2014.godine. Čisto da ne bude zabune zašto nisu pomenuti Parovi, Maldivi i ostala s**nja!

Републичка радиодифузна агенција је очигледан пример како се музе државна крава, а ништа се под милим богом не ради. Једна класична распуштена банда, за коју се не зна ни која је сврха њиховог постојања, ни шта они заправо раде.

rra.jpg
 
Да видимо шта по закону ради ова банда:

 
Републичка радиодифузна агенција основана је 9. јула 2003. године у складу са Законом о радиодифузији („Сл. гласник РС“ бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05-др. закон, 62/06, 85/06, 86/06 – испр. и 41/09) као независна организација која врши јавна овлашћења, са циљем обезбеђивања услова за ефикасно спровођење и унапређивање утврђене радиодифузне политике у Републици Србији на начин примерен демократском друштву и интегративним потребама.

 Агенција је самостални правни субјект и функционално је независна организација од било ког државног органа, као и од свих организација и лица која се баве делатношћу производње и емитовања радио и телевизијских програма или са њима повезаним, споредним или изведеним делатностима. 

 
У слободном преводу, њхов задатак је, између осталог да уређују медијско небо изнад Србије. А како га они уређују? Ако сте једном у животу гледали било који канал са националном фреквенцијом, прво што ће те запазити је огроман број реклама и програм који најблаже речено можемо назовати имбецилним (има наравно и изузетака). ''Најгледанија'' телевизија (Пинк), нас константно од свог оснивања засипа невиђеним кичом и шундом, од лоше и неквалитетне музике, преко огавних емисија до глупих и неквалификованих водитеља. Та телевизија од оснивања подилази широким народним масама и то на најприземнији могући начин. Ако сте икада барем на тренутак погледали њихове емисије (''Mењам жену'', ''Tренутак истине'', ''Брачни судија'', ''Шопингхоличарке''.....) знате о чему причам. Заглупљивање народа се врши на очиглед свих и уместо да ''господа'' из РРА реагују и санкционишу ову телевизију, они се поносе њима и стално им гледају кроз прсте.

Други пример је телевизија Хепи, или како се већ зове. То је иначе телевизија која се раније звала Кошава и коју је држала Марија Милошевић. РРА је фреквенцију на којој се данас налази Хепи доделила пола тој телевизији а пола дечијој телевизија Канал Д, чији је власник била позната глумица Бојана Маљевић. На почетку нас је преподне забављала дечија телевизија, да би забаву после подне наставила Хепи. У једном тренутку Бојана је видела да то ничему не води, па је свој удео у фреквенцији продала телевизији Хепи. Тако је Хепи до миле воље могла да приказује најгору и најогавнију емисију коју је нека телевизија приказала, реч је наравно о емисији која се зове ''Луда кућа''. Да РРА ради свој посао, та би емисија након једног минута приказивања била укинута или би тој телевизији била одузета национална гледаност. Наравно ништа се од тога није десило. То само у земљи Србији може да постоји. На истом том конкурсу фреквенцију није добила телевизија БК иако је испуњавала све услове. Наравно они су извисили због тадашњег власника (Богољуба Карића) који у том тренутку није одговарао тадашњој екипина власти. Толико о самосталности поменуте агенције. Како време пролази, правим ТВ заљубљуницима БК телевизија све више недостаје. У том тренутку БК је била за два копља испред свих осталих, а и данас је.

Данас долазимо до тога да бандити из РРА не могу, не желе или не смеју да доделе последњу преосталу фреквенцију. У конкуренцији су две телевизије, Нова и Коперникус. Када их мало боље погледате и упоредите видећете да су дијаметрално супротне. Иза тв Нова стоји немачки капитал, окупили су добру новинарку екипу, уложили доста пара у опрему, а са друге стране је телевизија која изгледа као мало лошији видео клуб из деведесетих година. Читав њихов програм се заснива на шунд музици и оним кретенским порукама које иду у дну екрана, а које шаљу гастарбајтери којима заигра срце сваки пут када чују било шта из свог родног завичаја. Ствар је потпуно јасна, са једне стране модерно и савремено а са друге застарело и примитивно. Нико нормалан не би требао да има ни трунку дилеме. Али нажалост велику дилему има труст мозгова из РРА. Прво не могу да се састану (разлози су крајње кретенски), а када се састану гласање буде нерешено иако њих има девет. Па ви сад мени реците ко је ту луд, а ко се прави да је луд?

А најгоре у целој причи сам оставио за крај и ту се уствари враћам на почетак и причу о државној крави. Просечна плата у овој квази агенцији је 70 хиљада динара, а плата чланова савета је веровали или не 160 хиљада динара. 160 000 динара, за шта? Да раде у руднику злата, па да и разумем. Овако...... они не раде буквално НИШТА, а примају толике паре. Ово је један од очигледних разлога зашто се ми као држава налазимо у овом блату у којем се налазимо. РРА треба моментално укинути, а запослене послати на биро за незапослене. Ако су стварно толики стручњаци лако ће наћи други посао. Ја им не би дао да чувају три нацртане овце, јер би од њих три, четири сигурно изгубили.

 
ПС. Када треба да се састану због фреквенције, болесни су, на годишњем одмору..., а када треба да се кажњавају тв станице због Кристијана Голубовића, окупљају се по хитном поступку. БАНДА!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...