Jump to content

Управа ФК

Mazzan

Recommended Posts

Размишљао сам где да напишем нешто после одласка Декија и два пораза у ЛЕ и мислим да је овде једино логично.

То је тако јер прво, Деки можда не би ни отишао да је имао десног бека у европским квалификацијама и да није морао да мења и измишља позиције другим играчима као што исто мора да ради и Милојевић. Осим десног бека немамо резервног дефанзивца на средини, а након одласка Павкова и Охија имамо само једног нападача који не испоручује оно што се очекује у Звезди. 

Ону позицију задњег везног смо "решили" Мићком и чекамо реакцију масе, док нам на десном беку гори већ годинама и нико још увек није одговарао за то стање. Зашто је пуштен Гајић кад смо се већ одрекли Пићинија? На левом беку је Родић коначно добио замену, али судећи по нашем менталитету и начину рада дечко ће вероватно брзо постати бивши...

Нападач је тек посебна прича. Јурили су свакакве ведете да би на крају избор пао на Шиљу, човека који не доноси превагу и потребни квалитет за Европу, у осталом већ смо играли са њим на тој позицији и знамо како се то завршило. Много пута се до сада показало да од повратника нема неке користи. Исто смо се прелако одрекли Охија, човека који је имао тај потребни њух за гол и који нам је донео титулу прошле сезоне својим головима у кључним мечевима. Ено га сада решета по Данској. Кулибали није фудбалер, бар по ономе што је до сада показао код нас а први утисак ме никада није преварио.

Све у свему, мора се нешто променити у управи, пре свега у спортском сектору, односно треба нам нови спортски директор и да скроз променимо начин рада. Сваке сезоне промашимо појачања, а ако убодемо то је онда чиста срећа или препорука Грофа Божовића. 

Просто је невероватно да смо поново на истој тачки од пре Владана Милојевића у овом тренутку, чак и после толико успешних сезона, јер се види сав нерад и неспособност у истом тренутку кад се десе две повреде и један црвени картон. Онда једноставно нема ко да игра на терену.  Листам играче синоћ и просто видим да кад нема Иванића, и кад је Кангва искључен а Саного изашао, да ми немамо играча који може да уђе на терен и направи нешто. 

Колико лета већ продајемо Бена да би нас на крају чупао из амбиса током јесени. Замислите да смо га продали оне тамо сезоне са Милојем кад није ни регистрован за ЛШ, ко зна дали би успели да освојимо неке бодове и освајамо титуле...

Невероватно је колико је скоро свака процена спортског сектора лоша и штетна по клуб а да нико никада не преузима одговорност.

12 minutes ago, marshal said:

Moraju izbori da se raspisu to je jedina opcija u ovom trenutku. Tada ce biti i odgovora ko bi mogaonda nasledi ovu upravu a ne ovako pa nema boljih ima samo treba legalno i transparentno da se dodje do toga.

I Severna Koreja ima izbore. Samo kažem

2 minutes ago, Georgius said:

Mi u ovom prelaznom roku bolje da smo doveli Matijasevica kao pojacanje na poziciji SD.

Uprava napolje!

Upozoravalo se godinama da se ne radi dobro. Imali smo dobrih dovodjena ali previše skupih promašaja. Jedino je sneg pokrivao breg tj rezultati loš rad.

Управа остани ! Први на табели, у ЛЕ имамо још реалних шанси за пролеће и тражи се оставка Управе. Смешно!  Сваки клуб има осцилације, то је нормално, имали су их и Ливерпул, Милан, Јуве.... што не значи одмах главе на пањ. Има ли тог клуба на свету који константно напредује !? Нема. Управа која је оволико унапредила клуб наравно да треба да има кредита, свакако не бесконачно, али ови још нису потрошили кредит никако. А овде се одмах оглашавају они који су од првог дана против Управе и не могу да "опросте" што  је Управа добрим радом демантовала њихове прогнозе о пропасти клуба под овом Управом.

33 minutes ago, Dark22 said:

Upozoravalo se godinama da se ne radi dobro. Imali smo dobrih dovodjena ali previše skupih promašaja. Jedino je sneg pokrivao breg tj rezultati loš rad.

Ja sam na pokojnom RSB-u konstantno pisao protiv Uprave i to nas je bilo poprilicno. Ta tema  je pored geopolitike najcesce isla pod katanac jer smo bili izrazito polarizovani.

I ne ja nisam Zvezdas kome je pre 15 dana doslo iz dupeta u glavu, ja ovu Upravu ne podrzavam od prvog dana. I to je nebitno, daj sad kad su nam oci otvorene da u svakoj prilici zahtevamo ostavke.

Jasno je da mi nemamo mandate da ih smenimo, ali mozda ce nasi postupci ubediti one koji to imaju da to i ostvare.

54 минута раније, Dark22 said:

Дарк, ти си бар озбиљан човек , где може лош рад да да резултате !? То што си написао је контрадикторно само по себи.

44 минута раније, Деееккки said:

Управа која је оволико унапредила клуб

Како је управа унапредила клуб тако га је и уназадила.

Додуше, није то одједном дошло тако. Као све супер и сад одједном ништа не ваља. Почело је као грудва снега коју пустиш да се котрља низбрдо па та грудва буде све већа и већа па се после, на крају брда, разбије и уништи.

Људи се задовољавају кракторочним стварима, а не гледају оне дугорочне.

Није да нисмо годинама упозоравали за овакав сценарио. Додуше, пар нас смо причали да ће бити и те како зајебано ако се не пласирамо у Европу уопште, а ево, нас је само испадање из плеј-офа за Лигу шампиона опасно уздрмало (на терену и у управи), ал' видећемо шта ће бити када групну фазу ЛЕ завршимо на последњем месту. Дај Боже да који бод освојимо макар, али тешко како сада ствари стоје.

Нема везе, јеби Терза глупе Цигане. Док је хлеба биће и игара.

29 minutes ago, Деееккки said:

Управа остани ! Први на табели, у ЛЕ имамо још реалних шанси за пролеће и тражи се оставка Управе. Смешно!  Сваки клуб има осцилације, то је нормално, имали су их и Ливерпул, Милан, Јуве.... што не значи одмах главе на пањ. Има ли тог клуба на свету који константно напредује !? Нема. Управа која је оволико унапредила клуб наравно да треба да има кредита, свакако не бесконачно, али ови још нису потрошили кредит никако. А овде се одмах оглашавају они који су од првог дана против Управе и не могу да "опросте" што  је Управа добрим радом демантовала њихове прогнозе о пропасти клуба под овом Управом.

Mrkela je odavno zaslužio da popije pedalu. Ostaje pitanje koliko se stvarno mešao u svoj posao. Dolazimo do vrha komande, lepog. Problem nije da lepi ode, problem će biti kad pajtosi počnu da traže svoje pare i kad knjigovodstveni dug preko tužbi postane realni. Selidba u Surčin može da bude jedina opcija.

Rezultati koje su doneli treneri pogotovo VM su nestvarni i nema tu priče da je uprava pravila tim za te uspehe. Čak ih je i podobrano sabotirala svojim poslovanjem. Ako je Sumaila projektovan kao pojačanje za LŠ onda imamo velikih problema. Posle pet godina evrope nema sezone da smo jednom rekli imamo kompletan tim, prvih 11 za uigravanje i spremanje za uspehe. Da 2017- te kad im se opasno tresla fotelja.Večito nešto fali. Stalno gledamo neke improvizacije, dešavalo se da uspe da se ispegla ali očigledno je klupko počelo da se razmotava na drugu stranu. A nije da nas Bog više puta nije upozorio pa bar rukom Žandera. Imaš šansu da udješ u LŠ, juriš Ada godinu, Sanogo na ledu zbog ugovora, ali nemaš dalje opcija, daješ produžetak Srniću i Gobeljiću i ne dovodiš beka. Juriš Ohija on ti se ne uklapa, prodaš Pavkinja doveš Kulibalija,a pre toga Dioni i Živković sve igrači sa dugačkim pauzama. Pazi tu pričamo o igračima od 400-500 k po sezoni. Radi se neplanski a greši se baš na ovakvim stvarima. Koštaju puno, ne donose ništa.

Znaš kako Deki, ako je napredak kluba posle mene potop, da ne bude posle njih ista meta isto rastojanje, povratak u 2012-tu.

Nisam neki veliki hronicar , niti bas pasionirano pratim rad uprave - za razliku od utakmica, igraca , formacija i taktika ... taj aspekt me mnogo vise interesuje ...sportski aspekt .. 

Ali malo i o polit... upravi .. 

Sva nova ovlašćenja Zvezdana Terzića u Zvezdi: Šta donosi funkcija generalnog direktora?

Prvi operativac kluba sa Marakane verovatno postaje generalni direktor nakon Skupštine u nedelju, a pročitajte koja ovalašćenja nosi nova funkcija u klubu. 

Često se tokom jesenje polusezone moglo čuti da će Crvena zvezda krajem godine dobiti novu funkciju u klubu. Reči ''generalni direktor'' neočekivano su izronile u medijima i automatski se vezale za Zvezdana Terzića, čoveka ispred čijeg imena i funkcije generalnog sekretara je, od dolaska na Marakanu, stajao prefiks ''vršilac dužnosti.''
Nova funkcija je zagolicala maštu zvezdaške javnosti prvenstveno zbog toga što nikome nije jasno šta će biti ovlašćenja čoveka zbog čijeg radnog mesta će se morati promeniti i Statutu kluba. Upravo će predlog izmena i dopuna Statuta i biti poslednja tačka dnevnog reda na Skupštini u nedelju.

Skupštini na kojoj se očekuje verifikacija izbora novog predsednika Zvezde Svetozara Mijailovića koji bi potom trebalo da predloži Upravnom odboru čoveka koji će biti generalni direktor. Funkcija koja je rezervisana za Terzića koji, doduše, to nikada i nije krio.
- Imamo novi statut i preraspodelu posla, a ja ne bežim od toga da preuzmem odgovornost. Moramo da napravimo petogodišnji plan. Predsednik će biti volonterska funkcija a ja bi trebalo da budem generalni direktor ako me predlože. Imaću pomoćnika za sportske i poslovne stvari, a ja ću objediniti poslovne i sportske funkcije - jasan je bio Terzić.
Uslovi koje budući generalni direktor mora da ispuni jeste to da ima prvi stepen akademskih studija, da ima najmanje tri godine radnog iskustva u rukovođenju sportskim organizacijama i da govori najmanje jedan strani jezik. Uslovi koje Terzić apsolutno ispunjava.

Kao što je i sam rekao, ukoliko bude izabran, Terzić će postati, kako u Statutu piše, zastupnik kluba i organ poslovođenja i mandat će mu trajati pet godina. Kao organ poslovođenja generalni direktor:
* organizuje rad, rukovodi procesom rada i poslovanjem kluba i o tome samostalno donosi odluke
* odgovara za organizaciju i vođenje aktivnosti, kao i poslovanje kluba
* stara se o zakonitosti rada kluba i odgovara za zakonitost u radu
* zastupa klub u okviru statutarnih ovlašćenja
* brine se o urednom vođenju propisanih evidencija i poslovnih knjiga
* priprema birački spisak članova za izbore u klubu u skladu sa Pravilnikom o izborima u klubu i dostavlja ga UO na usvajanje
* dostavlja odluku o raspisivanju izbora sa uputstvom o kandidovanju svim članovima kluba
* sprovodi sve obaveze iz izborne procedure prilikom izbora Skupštine i Predsednika kluba,  u skladu sa Pravilnikom o izborima u klubu
* predlaže osnove poslovne politike, program rada i plan razvoja

* daje konačan predlog UO o zaključivanju i raskidu ugovora sa profesionalnim fudbalerima, sa šefom stručnog štaba i drugim sportsko stručnim radnicima koji nisu u radnom odnosu, kao i o transferima fudbalera
* priprema materijal za dnevni red sednica UO
* daje obrazložen predlog, za donošenje Odluka UO, koje UO može prihvatiti, dopuniti ili odbiti
* podnosi godišnji izveštaj o radu UO, u roku od 15 dana od kraja takmičarske sezone
* izvršava odluke organa kluba
* zaključuje kolektivni ugovor na nivou kluba
* donosi akt o sistematizaciji poslova i zadataka u klubu i odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima iz radnog odnosa
* vrši i druge poslove utvrđene Statutom i drugim opštim aktima kluba.

Pored generalnog direktora, koji će objediniti funkcije generalnog sekretara i sportskog direktora, nova ''titula'' trebala bi da bude i ''zamenik predsednika kluba.'' Bira se iz redova UO na predlog predsednika. Mandat mu, takođe, traje pet godina i zamenjivaće prvog čoveka sa svim ovlašćenjima koje pripadaju predsdniku, a po Statutu kluba.
Ukoliko predsednik ode sa te funkcije, zamenik će preuzeti njegovu funkciju uz, naravno, prefiks ''vršilac dužnosti.'' Nie poznato ko će biti predložen za zamenika Svetozaru Mijailoviću, ali se spekuliše da bi to mogao biti Slaviša Kokeza.
Treba pomenuti i to da je Upravni odbor, zakazan za večeras, neočekivano otkazan, kao i da su navijači već razgovarali sa Zvezdanom Terzićem.
Dec 17, 2014 

Ja sam za odlazak Terzica , a ostanak uprave ! 

Terzicu  van , uprava ostani ! 

1 hour ago, Бјелке said:

Како је управа унапредила клуб тако га је и уназадила.

Додуше, није то одједном дошло тако. Као све супер и сад одједном ништа не ваља. Почело је као грудва снега коју пустиш да се котрља низбрдо па та грудва буде све већа и већа па се после, на крају брда, разбије и уништи.

Људи се задовољавају кракторочним стварима, а не гледају оне дугорочне.

Није да нисмо годинама упозоравали за овакав сценарио. Додуше, пар нас смо причали да ће бити и те како зајебано ако се не пласирамо у Европу уопште, а ево, нас је само испадање из плеј-офа за Лигу шампиона опасно уздрмало (на терену и у управи), ал' видећемо шта ће бити када групну фазу ЛЕ завршимо на последњем месту. Дај Боже да који бод освојимо макар, али тешко како сада ствари стоје.

Нема везе, јеби Терза глупе Цигане. Док је хлеба биће и игара.

На шта сте упозоравали, не разумем!? Да ћемо да изгубимо од тимова који имају много веће буџете од нашег и из много јачих лига!? Да изгубимо од првака Турске коме онај гробарски Дијабате није могао да игра па су за слали на позајмице а за наше услове прави солидну разлику. Ок, испали смо доста несрећно од сиромашнијег тима али то је фудбал. И ми смо побеђивали богатије клубове.

Грудва се још није ни направила а камоли нешто веће. У делу смо сезоне када не иде најбоље и видећемо каква ће бити реакција Управе, стручног штаба, екипе.

1 hour ago, Dark22 said:

Mrkela je odavno zaslužio da popije pedalu. Ostaje pitanje koliko se stvarno mešao u svoj posao. Dolazimo do vrha komande, lepog. Problem nije da lepi ode, problem će biti kad pajtosi počnu da traže svoje pare i kad knjigovodstveni dug preko tužbi postane realni. Selidba u Surčin može da bude jedina opcija.

Rezultati koje su doneli treneri pogotovo VM su nestvarni i nema tu priče da je uprava pravila tim za te uspehe. Čak ih je i podobrano sabotirala svojim poslovanjem. Ako je Sumaila projektovan kao pojačanje za LŠ onda imamo velikih problema. Posle pet godina evrope nema sezone da smo jednom rekli imamo kompletan tim, prvih 11 za uigravanje i spremanje za uspehe. Da 2017- te kad im se opasno tresla fotelja.Večito nešto fali. Stalno gledamo neke improvizacije, dešavalo se da uspe da se ispegla ali očigledno je klupko počelo da se razmotava na drugu stranu. A nije da nas Bog više puta nije upozorio pa bar rukom Žandera. Imaš šansu da udješ u LŠ, juriš Ada godinu, Sanogo na ledu zbog ugovora, ali nemaš dalje opcija, daješ produžetak Srniću i Gobeljiću i ne dovodiš beka. Juriš Ohija on ti se ne uklapa, prodaš Pavkinja doveš Kulibalija,a pre toga Dioni i Živković sve igrači sa dugačkim pauzama. Pazi tu pričamo o igračima od 400-500 k po sezoni. Radi se neplanski a greši se baš na ovakvim stvarima. Koštaju puno, ne donose ništa.

Znaš kako Deki, ako je napredak kluba posle mene potop, da ne bude posle njih ista meta isto rastojanje, povratak u 2012-tu.

Оно што људи не схватају колико је тешко наћи појачање за ниво који смо сада а да смо платежно способни, да бек који ти сигурно доноси апгрејд кошта од пет милиона па на више....зато се ризикује са рекинвслесцентима, младим играчима још неафирмисанима, онима којима је каријера у паду па да се покуша са оживљавањем....и онда ако не успе, пљује се по Управи, то је расипање, грешке....

Ја грешке не спорим али без икакве релативизације има их свака Управа на свету. Никоме у животу ни у бизнису не иде само напред. Мора се некад бити и на истом нивоу неко време , некад можда и благо пасти....све је то живот, спорт, бизнис....Наравно, ако пад постане константа треба реаговати и мењати одговорне. Сада је најбитније збити редове, доћи до титуле јер су хијене осетиле крв....а не дизати неке револуције . Русе , а и многе друге, револуције су уназадиле деценијама.

Imali su najveci budzet ikada za transfere i nisu za 2 i po meseca od odlaska Gajica, jedinog desnog beka u ekipi, doveli zamenu! To je oko 75 dana... dakle NESPOSOBNI.

Drugo, prodali su OBA NAPADACA i to jednog pred najbitniju utakmicu u Evropi, a drugog pred najbitniju utakmicu svakog navijaca Zvezde. I sta je rezultat... imamo povredjenog Pesica koji nema zamenu, bukvalno.

a na cuveno pitanje "ko umesto Terzica?" odgovor je prost.

Ako su:

- finansije sredjene tj dugovi su pod kontrolom

- nemamo dugove koje ugrozavaju poslovanje

- prolazimo monitoring UEFA uvek tj ne duguje se igracima 3 plate unazad

- imamo 2 dobra sponzora, Gasprom i Telekom, i gomilu manjih

- Igramo stabilno Evropu i imamo prihode od UEFA...

onda nije nikakav problem da Najlepsi ode i da dodje neko ko ume da sabere 1 i 1, posto je Najlepsi ostavio sve bajno i sjajno i nece biti problema da neko drugi to nastavi da radi bez ikakvih problema, zar ne?

1 hour ago, Деееккки said:

На шта сте упозоравали, не разумем!? Да ћемо да изгубимо од тимова који имају много веће буџете од нашег и из много јачих лига!? Да изгубимо од првака Турске коме онај гробарски Дијабате није могао да игра па су за слали на позајмице а за наше услове прави солидну разлику. Ок, испали смо доста несрећно од сиромашнијег тима али то је фудбал. И ми смо побеђивали богатије клубове.

Грудва се још није ни направила а камоли нешто веће. У делу смо сезоне када не иде најбоље и видећемо каква ће бити реакција Управе, стручног штаба, екипе.

Оно што људи не схватају колико је тешко наћи појачање за ниво који смо сада а да смо платежно способни, да бек који ти сигурно доноси апгрејд кошта од пет милиона па на више....зато се ризикује са рекинвслесцентима, младим играчима још неафирмисанима, онима којима је каријера у паду па да се покуша са оживљавањем....и онда ако не успе, пљује се по Управи, то је расипање, грешке....

Ја грешке не спорим али без икакве релативизације има их свака Управа на свету. Никоме у животу ни у бизнису не иде само напред. Мора се некад бити и на истом нивоу неко време , некад можда и благо пасти....све је то живот, спорт, бизнис....Наравно, ако пад постане константа треба реаговати и мењати одговорне. Сада је најбитније збити редове, доћи до титуле јер су хијене осетиле крв....а не дизати неке револуције . Русе , а и многе друге, револуције су уназадиле деценијама.

Три године за редом испадамо од екипа са мањим буџетом од нашег које долазе из слабијих лига. 

Бек који је бољи од Срналда и Каћиног малог кошта мање од Мотикиног обештећења.

1 hour ago, Деееккки said:

Не, него смо упозоравали да ће опасан проблем настати у клубу када будемо остали без Европе јер нама буџет и могућности кроји управо та Европа. Немој сад 'леба ти да се правиш цвећка када си и ти сам учествовао у таквим дискусијама. Знаш врло добро шта се тада причало. Нарочито је на то Аванти упозоравао.

Ове сезоне се очигледно ишло на пласман у групе Лиге шампиона јер је управа клуба већ на старту припрема практично већ уписала пласман и силне милионе који би нам припали од пласмана. Пласман у Лигу Европе није лош, напротив, солидан је, али је очигледан спортски неуспех и неуспех у финансијском смислу јер ћемо добити много мање од пројектованог, а овамо смо потрошили поприлично новца на појачања па сада имамо више расхода него прихода. То каква смо појачања довели је за неку другу прилику.

Шта ћемо ако се овако нешто понови? Шта ће се десити ако, не дај Боже, не одбранимо титулу и самим тим не будемо играли групе ЛШ и опет останемо без планираног новца? Шта онда, тј. шта нам тад следи?

Испадање од "сиромашнијег тима" нас је довело до ситуације у којој јесмо тренутно. Тачна је и друга ствар да смо ми побеђивали богатије клубове, али се то на њих није одразило уопште. Није се одразило на њихово пословање, фунцкионисање и томе сличном. Нити су у проблему након пораза од нас били Салцбург, Милан, Ливерпул, Јанг Бојс, Краснодар...

Шта знам, можда је до тога што су у питању приватни клубови који се финансирају из приватних џепова, а не као ми што зависимо од смешних пара Гаспрома које углавном потрошимо унапред, политичке ситуације у земљи и продаје играча у већини случајева испод њихове реалне вредности.