Jump to content

МЦЗ интервју: Душан Ђокић


Recommended Posts

Интервју са некадашњим фудбалером Црвене звезде, Душаном Ђокићем.

http://www.mojacrven...u-dusan-djokic/

Није га било после одласка из нашег клуба, ни у медијима. Навијачи га нису заборавили, памте сви његов гол Милану. Члан је последње генерације која нас је обрадовала титулом, дуплом круном. У његово време “комшије” су молиле за што мањи пораз. Крочио је свој фудбалски пут, а ми смо га нашли, да поразговарамо са њим и сетимо се лепших дана. Пут га је одвео у далеку Саудијску Арабију, Најран. Душан Ђокић, наша бивша деветка.

Са задовољством је Душан прихватио позив за интервју. Започели смо разговор, неизбежним питањем, коментар о тренутној ситуацији нашег клуба, да ли прати Звезду уопште, колико му време дозвољава, са Арабијског полуострва?

ДЂ : “Велики поздрав нашим навијачима. Пратим наравно, свих ових година. Није ми пријатно што већ дуго титула није на нашој “Маракани”, али се искрено надам да ће се брзо све то променити. Чујем са свих страна доста позитивног у вези Роберта Просинечког и његовог рада и сигуран сам да ће тај рад ускоро испливати, а ми славити дуго очекивану титулу.”

После Звезде, како је ишла каријера Душана Ђокића. Прво белгијски великан Клуб Бриж, затим позајмице на Кипар – Омонија, Румунија – Астра Плоешти, у Кину – Чонгинг Лифан, затим и трансфер у Пољску, Заглебје. Нигде се није пуно задржавао поред Брижа, каже да је задовољан сад на Арабијском полуострву. Свуда је био љубимац навијача, свуда је добродошао.

Нaвиjaчи Брижa и Зaглeбja тe нe зaбoрaвљajу. Oдaклe нoсиш нajлeпшe утискe?

ДЂ : “Генерално могу да будем задовољан урађеним до сада у каријери, играјући у неколико различитих земаља, у најбољим клубовима (Звезда, Бриж, Омонија). Сада сам у Саудијској Арабији, задовољан сам. За свако место и клуб ме вежу лепе успомене и што је најважније свуда сам оставио отворена врата за собом, тако да сам свуда добродошао. Међутим, једно је сигурно. “Маракана” је нешто посебно, нешто што остаје заувек у срцу. Делије су најбоље на свету! Од осталих издвојио бих Клуб Бриж. Велики клуб, 30.000 навијача на свакој утакмици, другачија култура, треба доживети. Прирасли су ми срцу. Кипрани су доста слични нама. Тренутно је фудбал на Кипру у успону. Пољаци су организовани до најситнијих детаља, сређен, добар фудбал. Кина је лепо искуство. “

Tрeнутнo си у Нajрaну, нeдaвнo си пoстигao и фeнoмeнaлaн првeнaц. Kako си сe уклoпиo, рeци нaм нeштo o нoвoм клубу?

ДЂ : “Зaдoвoљaн сaм. Рaди сe o мaњeм клубу у Aрaбиjи, кojи сe свake гoдинe бoриo зa oпстaнaк. Tрeнутнo смo у срeдини тaбeлe, нajприjaтниje изнeнaђeњe првeнствa. Игрaмo дoстa дoбрo и jeднa смo oд глaвних фудбaлских тeмa дo сaдa. Дoстa тoгa пoзитивнoг смo урaдили oд сeптeмбрa. Tрeнeр je мaкeдoнски стручњaк, Ђoкo Хaџиjeвски.”

Прати Црвену звезду Душан, али да ли је Црвена звезда после одласка пратила њега? Да ли си у контакту са неким од бивших саиграча?

ДЂ : “Са доста играча из моје генерације сам у контакту ,стално је иста тема – Звезда! Искрен да будем, нисам имао до сада никакав контакт из клуба за повратак ,али у фудбалу се никад не зна шта доноси јутро. Не желим да се намећем никоме, али за Звезду имам спреман одговор увек, то никад неће бити неизвесно. “

Душане, ти си члан последње генерације која је донела титулу где јој је место. Осим најдражих тренутака подизања трофеја, памте се и твоји голови. На првом месту онај против Милана, затим Војводини у финалу Купа, па у Новом Саду Кахриману за битну победу… Који је твој најдражи?

DDJ-Milan-207x300.jpg

Гол против Милана

ДЂ : “Најдражи гол је сигурно против Милана. Али, једнако ми је драг и мој први гол у црвено -белом дресу у дванаестој секунди против Вождовца, клуба из којег сам прешао у Звезду.”

Бивши твој саиграч из више клубова, из Звезде такође, и кум је Александар Пантић. Где је он сад, његова каријера?

ДЂ : “Мој кум Александар је тренутно у Босни, у Рудару из Приједора. Био је у Омонији три године и годину дана у Алкију са Кипра.”

Осим кума Пантића, који су ти најомиљенији саиграчи, са ким си највише волео да играш?

ДЂ : “Осим Панте, издвојио бих Милијаша, Анђелковића и Жигића. Уживао сам да играм са Жигом у тандему!”

За крај нашег разговора, популарни Шанду Ђокић је имао и поруку за своје навијаче и посетиоце нашег сајта.

ДЂ : “Шта да кажем о Делијама, а да није већ речено или виђено. Једноставно су НАЈБОЉИ . Надам се да ће се ускоро опет славити титула на “Маракани”, на начин какав само Делије знају -јединствен и за памћење. Свако од нас ко је играо на “Маракани”, зна шта значи носити дрес Црвене звезде. То је велика част, привилегија и обавеза. Пратим и ваш сајт. Само напред, чим сте црвено-бели, значи да сте најбољи. Велики поздрав и хвала.”

Хвала теби, Душане. Све најбоље у даљој каријери и пуно успеха на Арабијском полуострву.

Погледајте феноменалан првенац Душана Ђокића у дресу Најрана!

Link to comment
Share on other sites

Гост
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...