Jump to content

Football Manager

Recommended Posts

SIlovao sam groblje sa 2-0 i 3-1, i to je bilo dovoljno da budem korak ili dva ispred njih. Bilo je gusto do kraja, ali uzeli smo titulu. U ovoj drugoj sezoni igramo grupu LE, u prvenstvu dominiramo, novi skauti pronasli gomilu zanimljivih igraca. Neke dobre Afrikance sam doveo za dzabe. Pali se masina.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ruka ruci nismo turci 🤝

Izgleda su dobro odradili skauting, tražili mi da obećam da ću da pazim na atmosferu u svlačionici, da neću da lažem igrače i da neću da pregovaram sa drugim klubovima njima iza ledja :P Iskreno, ništa od toga neću ispoštovati. 😮

Super mlada ekipa, para i nemaju baš nešto puno, ali Youth recruitment 5 zvezdica, možda bude nešto dugoročno, neki novi Neymar. 

image_2023-02-01_000638479.png

Мени је Крстовић на ФМ20 био звер. Толико сам га заволео због ФМ-а да сам у стварности триповао да је добар играч...

На крају сам га продао за 25 милиона у Лајпциг.

27 минута раније, tikaspic said:

Мени је Крстовић на ФМ20 био звер. Толико сам га заволео због ФМ-а да сам у стварности триповао да је добар играч...

На крају se dokazalo da je Rajova kombinacija :D 

Evo korekcija mala :) 

12 минута раније, Јури said:

Po ocjenema bih rekao da je hrabar i glup :D 

Ali dobar ulov 😉 

Evo Aleks, doveo sam tvog imenjaka :D 

Nisu mu puno pale ocjene iako ima 35 godina. 

image_2023-02-04_142842923.png

Jel si ti menadzer fudbalskog kluba ili gerentoloskog centra? 

-----

Krstovic dao 5 komada Astani u gostima, u tekmi biti ili ne biti. 

Show. 

57 минута раније, АлексМЦЗ said:

-----

Krstovic dao 5 komada Astani u gostima, u tekmi biti ili ne biti. 

Show. 

Ko će dati gol Krstogol Krstogol a drugi gol opet on opet on 

57 минута раније, АлексМЦЗ said:

Spoiler

image_2023-02-04_153316196.png

Ne, pa ovaj novi menadzer je bas kur**na za moj stil igranja.

Prvo, ogranice te na max 6 pozajmica u isto vreme. Ja stvarno ne znam da postoji to pravilo u realnosti. Drugo, iz nekog imbecilnog razloga najlakse pozajmljujes igrace sa malim potencijalom, dok one sa najvecim potencijalom (a pogotovo strance) skoro pa nema sanse da pozajmim. Nema zainteresovanih. A po kvalitetu su vec daleko bolji od onih sto laganeze uvaljujem.

Ranije brate mili pokupim razne neke strance za relativno male pare dok su klinci, sibnem ih po godinu-dve-tri na pozajmice i tu najlakse vidim od koga ce nesto biti. Sada je to prosto nemoguce. A imao sam po 20ak pozajmljenih igraca.

Drugo, ova konstantna kuknjava igraca sto ne igraju, ne svidja im se ovo, ne svidja im se ono. Pa ni to nije realno. Ne desava se da ti kroz sezonu po 10-15 igraca ulazi u sukob jer nesto nije po njihovom. Ne mozes jebeno da igras zato sto imas 2 zvezdice trenutno!! To sto imas potencijal od pet ne znaci da ces igrati sa 18-19 godina kao REGULAR STARTER!!! Nebitno sto sam te lagao prilikom potpisa. 

Trece, vise ne postoji promil sanse da dovedes nekog od 15-16 godina, pa makar i kao youth contract (za dz) jer hoce da nastave razvoj u svom klubu. To se desava i sa 95% 17-godisnjaka. Tek od 18-e godine mogu da se nakane da predju, ali se opet vracamo na prve dve tacke.

U nekim stvarima se bas bas preteruje. Jbt, mora 8 sezona da ti prodje da bi se koliko-toliko oslobodio pravila o stranim igracima. Sad sam u 2027. ide to nekako, svake godine je sve bolje, ali mnooogo sporije i limitiranije nego u prethodnim verzijama.

*inace, nikada u zivotu nisam igrao menadzera ni sa jednim timom osim sa Zvezdom. Neke sam igrao i po 2 godine, isti sejv, imao sam apsolutni monopol na svim kvalitetnim mladim igracima na svetu, a retko kad se desavalo da ne uzmem LS. :D Zabavno mi to, da pisam po ovim stvarnim monopolistima. :D 

Prvo što sam uradio kad sam došao u Santos, stiže mi ponuda od Monaka za najboljeg igrača, ja digao to na 15M i prodao ga. Miči, nek ide samo da mi se skinu sa kurca sa nezadovoljstvom. Neka ih tu ovi što bi da igraju i kraj. Ne može igrica da se igra od nezadovoljstava jbt... Stalno mi iskače u inbox da moram da pričam sa igračima. Ajte marš iz kluba. 

9 минута раније, АлексМЦЗ said:

Salio sam se. Ne treba mi link za novi FM. 

FM20 ❤️

Yas Omg GIF by O&O, Inc

Mnogo je bolji FM20 

Ljepši masu. 

Ove nove opcije na FM23 ničemu ne služe

P.S. Mžda služe ovom treneru Reimsa :D 

Đe ste kolege, kako ide 😁?

Ja počeo novi sejv sa Vošom iz tri razloga. Izlaz u Lš, sviđa mi se Vošina rotacija a i da vidim šta će Zvezda kad je ne vodiš ti.

I epilog je da poslije ovog 21 kola kad ide pauza za Sp bježim na tabeli vječitima 13 i 11 bodova (13 nama, Partizanu 11). Imam samo dva poraza i to od Partizana na Jna i od Pazara tamo, dadoše mi gol u 91. 

Nisam dovodio nikoga osim Ratkova iz Tsc i svima bih ga preporučio ako počinju da igraju. Platio sam ga milion (300k odmah, 700k u 3 rate) i lik mi vratio sa 21 golom na 20 utakmica. Ova trojka iza njega mi se sviđa jer uvijek možeš ekstra da izrotiraš sa Simićem, Zukićem, Kabićem, Malbašićem i Čumićem. Čak i Kabajom koji ode na Sp sa Senegalom. Leđa im čuvaju Busnić i Topić. Odbrana je nešto tanja ali slabo primam golove, nisam imao uslove da je pojačam a jurio sam na štoperu Spajića, Čestića i Slobu Rajkovića. Čak i Lekovića na pozajmicu ali nije moglo pošto Zvezda već ima 8 pozajmljenih igrača 🙄. Na kraju mi tu igraju Vitas i Jeličić a po bokovima Đorđević i Bjeković koji je najveći srpski potencijal na desnom beku možda jer je jedini 😁.

Tako da je titula poslije 34 godine jako blizu Novom Sadu a Boga mi i direkt Lš. Na proljeće kući čekam i Zvezdu i Partizan plus Čuku. Neću se pojačavati, nemam pare, nadam se na ljeto da će biti neka donacija prijatelja kluba da popravim odbranu. Smara me što kao i svakoj sirotinji ovi dobri mladi igrači imaju ubačene crvenim zakatančene klauzule na oko 1.5m evra a npr. oko Ratkova se vrti Porto još dok je bio u Tsc. Moraću da gledam da im svako malo produžujem ugovore dako i neko aktivira klauzulu oni ga odjebu jer su tek potpisali nov ugovor.

Zvezda...se raspada. Cokna legenda je uspio da izgubi oba derbija, ja sam ga dobio 1-3 na Rajku a u Evropi je ekipu uspio da svede na grupe Lk. Krenuo u Lš odmah ispao i onda u Le izvuče Slovan, dobije tamo 0-2 kući izgubi 1-3 i ispadne na penale. Vidim da brat Kulibali često daje golove tipa ima 6 komada na 9 tekmi 😎.

E što mi napraviše ove bitange iz Santosa ne mogu sebi da dodjem :D 

Dovukov budale do finala kupa Brazila, za manje od mjesec dana igramo finale da uzmem prvi trofej u karijeri, i oni mi cepnu otkaz :D 

Stvarno u ligi nismo briljirali, dali mi rok mjesec dana da se popravim, dobili Fluminense 2 puta u polufinalu Kupa, 2:2 sa Palmeirasom, dobijem Cuiabu 4:2, izgubim od Flamenga i igram 0:0 sa Cearom, i oni kažu nisi napravio poboljšanja :D 

Čekaću još na prvi trofej, a i u CV-ju će da piše i otkaz :D 

image_2023-02-12_202352432.png

image_2023-02-12_202732583.png

Ja sam u 2028. godini sa Zvezdom. U najbolja 24 tima LS se ulazi laganeze bas, a u dve sezone sam usao u 16 (i izvlacio Siti i PSG, naravno poispadao). Imam bas bas skup tim, uvek se baziram na wonderkind-ovima, ulazne transfere sad vec placam i do 20 miliona, a igraci mi odlaze za 20-50 miliona, zavisi. U principu ocekujem osvajanje LS vrlo brzo posto Srbija udje u EU, tamo negde 2030. Tim koji mi ubedljivo najmanje lezi dosad je Milan iz nekog razloga, a kod kuce mogu svakog da pobedim uz malo srece. 

Slicne sam igrace dovodio kad sam pocinjao od domacih - Bjekovica, Topica, Ivezica, Kabica, Cestica. U principu su mi se od poznatih mladih igraca razvili samo Erak, Topic, Stankovic i Cestic (ova dvojica dugo jako mogu sluziti u rotaciji, Erak je otisao posle par sezona za 20M). Od Bjekovica, Ivezica i Kabica nisam dobio nista, bukvalno mi je Bjekovic bio ok resenje za rotaciju u SL. Takodje, na moje iznenadjenje lose su mi se razvijali Djuric, Lekovic, Motika.. bas nista sa njima nisam uspeo da uradim.

Od domacih sam takodje vrlo brzo uspeo da dovedem VMS-a na gol za ne tako velike pare i Kamenovica. Nekoliko godina kasnije i Samardzica. Znate vec da sam iz groblja uzeo Belica (za oko 3 miliona, sto je u igrici solidno malo), kao verovatno najperspektivnijeg srpskog zadnjeg veznog u igri (??????), a od bivsih prekoputasa sam jos uzeo Stulica (besplatno) i S. Pavlovica (njega sam vec ozbiljnije platio). Prosto jer je problem sa igracima s nasim pasosem uzasan. Pavlovic za par godina postaje najbolji srpski stoper, sto je opet za nijansu realnije od Belicevih dometa. 

Ono sto sam imao srece (a mozda je tako i svima) jeste sto mi je omladinska skola vec u prve 2-3 sezone generisala nekoliko top, top prospekata koje sam zabarikadirao visokim ugovorima i ne prave mi probleme, ko god da ih trazi. Novakovic (AMC), Stamenkovic (DMC) i Golubovic (AML). Razvijaju se predobro, daleko bolje od bilo kog igraca sa kojim pocnes igricu. I fora je sto minimum jednog igraca godisnje dobijes sa bar 4 zvezdice potencijalom.

I dalje mi jako ide na jetru nezadovoljstvo igraca, posebno stranaca. Usrali su igru time, a maksimalno je nerealno.

Na FM 20 je sve manje-vise podnosljivo. Ta teska povreda Njegosa mi je u pocetku poremetila planove, ali je Jovancic bio u odlicnoj formi, pa se nije toliko osetilo. Posle se Jovicic oporavio. Kad se vratio Petrovic, prodao sam Jovancica i raskinuo sa Jovicicem. Umesto njih sam doveo Racica na pozajmicu. Valjda cu uspeti da ga otkupim. Dobar je. 

Druga sezona je u finisu. Imam tri strana supertalenta u rotaciji, neki na pozajmicama. Afrikance sam poslao na pozajmicu. Jedan kida u Ludogorecu. Drugi za sada slab. Nije se uklopio. A ovi klinci iz Juzne Amerike su vec privukli Liverpul, Totenhem, Bajern i neke Kineze.

Prodao sam Boacija, Pavkova i Gobeljica. Uzeo za njih oko 5 miliona evra. Kupio Dundjerskog za rezervu Gajicu. Dundjerski dosta dobar ofanzivno. Dosta asistencija i golova kao igrac koji vise ulazi sa klupe. 

Grobare tamburam redovno. Vec 4-5 derbija zaredom ih urnisem. 

Za ove dve sezone nisam uspeo da udjem u LS, ali sam ove bio treci u LE (uzeo bod protiv Junajteda i izgubio 4-3) i razbucao Basaksehir u nokaut fazi LK. Sad igramo protiv Jang Bojsa u narednoj rundi. 

Ulazem u infrastrukturu i struku konstantno. Vec nicu dobri talenti iz skole. 

Gotiva je FM 20. Ne znam zasto sam ga bio zapustio.