Jump to content

Уколико имате проблем са отварањем тема након апдејта сервера и форума, пробајте да промените на неку другу тему на дну форума, па се касније пробајте вратити на ову главну, јер ће до тада можда већ бити поправљено све.

ДоброЗнај

МЦЗ интервју: Горан Јездић

Recommended Posts

У ватерполо клубу је било доста нових вести последњих неколико дана. Много добрих,али су неке новине изазвале можда и претеране реакције, па смо после више од годину дана молби да добијемо интервју, ипак успели да га наговоримо да исти да за наш сајт. Постоје људи који ураде огроман посао, али се не експонирају превише, јер је њихов циљ – љубав. Љубав према клубу. Горан Јездић, генерални секретар и портпарол клуба.

- По објављивању вести да је господин Оливер Дулић прихватио нашу молбу,понављам нашу, јер је он упорно говорио да није време и покушавао на све начине да избегне нову функцију, као да је настало колективно лудило, као да смо на чело Управног одбора довели државног непријатеља број један. Ни сам нисам веровао да ће уследити такве реакције, потпуно сам збуњем, али ево у наредних неколико реченица објаснићу ове две године и који дан колико постојимо поново као клуб. Притом желим да истакнем да сви који мисле добро Звезди, били они жути, црвени, плави.. су добродошли, али се исто тако нећемо одрећи људи који су нам помогли када су нам се сви смејали и говорили, ма затворићете ви клуб за шест месеци, неки то и дан данас искрено желе, да затворимо клуб. Наша странка је Звезда и то је то, другу немамо – истакао је на почетку разговора Горан Јездић, генерални секретар и портпарол клуба.

Сваки почетак је тежак?

- На почетку смо се договорили да нико од нас нема плату, јер нисмо имали могућности и штедели смо сваки динар. Прве лопте деци за тренинг је купио Виктор из свог џепа, до тада су само пливали на тренингу, а на првом турниру, где нам је играло 2000. годиште, директор Игор Милојевић је упалио свој ауто и отишао у Будимпешту да деци купи капице, којих није било нигде. Виктор је прве године био чак и тренер клуба, а све у циљу уштеде. Данас после мало више од две године, могу чиста образа да кажем да смо сви радили за Звезду. Искрено, без скривених амбиција.

Пријатељи клуба, Звездаши, ко је све учествовао у стварању нове Звезде?

- Ух, било је ту трагикомичних ситуација, свега смо се нагледали и наслушали. Дође нам један од највећих каже он Звездаша и ватерполо стручњака и каже ту сам да вам помогнем, али кад је ударио цифру, само смо се насмејали. Неки људи из старог руководства, који су затворили клуб, ишли су по граду и на сва уста причали да ми ово што радимо није добро и да то није Звезда, а у ствари је било питање неких 300.000 марака или евра, свеједно, колико су они сами себи остали дужни, па су мислили да ће то сад добити. Виктор, Игор и ја смо обили многе прагове, нисмо тражили ништа за нас, већ за ту децу и клуб,који је заслужио много боље. Сви су обећавали помоћ, али на крају се све свело на двоје-троје људи који су били спремни да помогну, а да за узврат нису тражили ништа. Међу њима је био и Оливер, а преосталој двојици нећу поменути имена, јер добро знају о коме причам. Сећам се и приче и зезања другара са Севера, пред неку фудбалску утакмицу, да ће свако помоћи клуб колико може, немој да нам се деца подаве и људи који су говорили, ма брате важно је да само деца имају где да нам тренирају.

Данас смо дошли до Евролиге, помињу се нека велика имена?

- Није баш све то тако идеално. Мало људи зна да до пре месец дана нисмо ни знали да ћемо играти Евролигу, јер то захтева одређене финансије. За сад је све ок, видећемо. Најважније је то да ми играче и тренере исплатимо на време и да ником ништа Звезда није дужна. Што се нових играча тиче, сачекајмо, па причали смо са тим људима који се спомињу и то није тајна, а новине су само јуриле сензацију.

За крај?

- Желим само да поновим оно са почетка, наша странка је Звезда и свако ко је вољан да дође и помогне ту смо. Није нам важна ни странка ни ништа друго сем искрености и воље да се помогне клубу. Никада се нећемо одрећи правих пријатеља клуба и надам се да ће ватерполо клуб живети још дуго после нас, јер све пролази, а Звезда мора да опстане и кад нас не буде било. Није ово било патетисање у било ком смислу већ искрено, онако, ја више волим да кажем цигански пркос и понос, оно све чему ме је Север научио од малих ногу – рекао је генсек клуба на крају.

  • Палац горе 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...