Jump to content

Уколико имате проблем са отварањем тема након апдејта сервера и форума, пробајте да промените на неку другу тему на дну форума, па се касније пробајте вратити на ову главну, јер ће до тада можда већ бити поправљено све.

ДоброЗнај

МЦЗ интервју: Горан Друлић

Recommended Posts

Он је човек који је обележио цео један период у црвено-белом дресу. Он је човек који је чинио један од најбољих тандема у историји Црвене звезде. Играч који је просто био мајстор за европске утакмице. Играч који је решетао Селту, Лестер, Мец, постигао преко 60 погодака за наш клуб… Како смо раније и најавили, екипа нашег сајта урадила је интервју са човеком који је био један од најбољих нападача нашег фудбалског клуба у последњих 20 година, и који је у тандему са Михајлом Пјановићем чинио незаустављив тандем у шпицу Црвене звезде. Реч је наравно о Горану Друлићу!

МЦЗ: Горане, почећемо од онога што све Звездаше највише занима. Чиме се тренутно бавиш и постоји ли шанса да се на неки начин вратиш у Звезду?

ГД: Тренутно живим у Сарагоси, где похађам тренерску школу за Б лиценцу. Такође, још увек наступам за шпански трећелигашки клуб Серињена, као играч и тренер. Наравно да бих волео да каријеру завршим у Звезди или да се у некој другој улози вратим у клуб, то сам много пута до сада и говорио. Међутим не зависи, нажалост, све од мене, на управи клуба је да процени да ли ме жели.

МЦЗ: Пратиш ли збивања у Црвеној звезди и како коментаришеш рад актуелне управе? По твом мишљењу, шта Звезди недостаје да би била она стара?

ГД: Пратим, наравно, као и сваки Звездаш. Свака победа ме обрадује. Да би Звезда била она стара, потребна је пре свега јака лига, стабилна финансијска ситуација, стратегија и, наравно, стрпљење. Ништа преко ноћи не може да се направи. За све је потребно време и много рада. Мислим да Звезда може да буде она стара.

МЦЗ: Може ли Звезда следеће сезоне до титуле?

ГД: Ја се искрено надам да ћемо коначно прекинути доминацију вечитог ривала и свима у клубу држим палчеве да до тог циља и дођу.

МЦЗ: Ког играча у данашњој Звезди и у српском фудбалу уопште, сматраш својим наследником, тј. ко те највише подсећа на тебе из времена златних играчких дана?

ГД: Тешко је то рећи у ситуацији када Звезда и српски фудбал немају резултате и трофеје. Заиста не могу никога да издвојим тренутно.

МЦЗ: Која је твоја најдража успомена из играчких дана и које утакмице и гола се најрадије сећаш?

ГД: Свакако утакмица против Селте у Београду, када смо победили са 1:0, а ја сам постигао једини погодак. Гол који сам дао Мецу, на Буњину асистенцију, такође у Београду, на препуној Маракани, памтићу док сам жив.

МЦЗ: Какав је осећај срушити , у оно време велику Селту пред пуном Мараканом?

ГД: Заиста један неописив осећај. Човек то напросто мора да доживи. Селта је тада била у врху шпанског фудбала и био је велики успех савладати их у том тренутку. Нажалост, касније смо у невероватној утакмици поражени у Шпанији и нисмо отишли даље.

МЦЗ: Да ли мислиш да си погрешио преласком у Сарагосу?

ГД: Сматрам да нисам погрешио. То је тада био прави потез. Касније је било шта је

било, али, мислим да сам у том тренутку донео праву одлуку.

МЦЗ: Поседовао си велики потенцијал. Можда чак и да постанеш најбољи центарфор Европе. Шта те је спречило у томе?

ГД: Нажалост, повреде су ме спречиле да пружим оно што су, реално, многи од мене прижељкивали и очекивали, а то је да постанем један од најбољих центарфорова у Европи. Са њима је моја каријера почела да иде силазном путањом и више нисам успео да се вратим на прави начин.

МЦЗ: Који би ти био крањи домет као играчу да се ниси повредио у Сарагоси? Сматраш ли да би једнога дана заиграо за неки далеко већи клуб? Можда чак и за Барселону, обзиром да си већ играо за Барселону Б?

ГД: Тешко је то сада са ове временске дистанце рећи. Потребно је да се много тога поклопи, као и много среће, тако да је немогуће рећи шта би било кад би било.

МЦЗ: Кога сматраш својим најбољим саиграчем у нападу, невезано за клуб?

ГД: Давида Виљу. Увек смо се добро разумели и одлично функционисали у нападу.

МЦЗ: Да ли си имао фудбалског узора?

ГД: Јесам. Мој узор је био Марко Ван Бастен.

МЦЗ: Да ниси фудбалер, чиме би се бавио?

ГД: Не знам стварно. Можда, угоститељством. (смех)

МЦЗ: Својевремено си се одлучио да се ожениш на терену у Прахову, на коме си и начинио своје прве фудбалске кораке. Та свадба се и данас памти као највећа у Тимочкој крајини и присуствовало јој је преко хиљаду званица. Да си се којим случајем одлучио да на Маракани станеш на „луди камен“ , мислиш ли да би била већа посета него у Прахову?

ГД: Хаха, наравно. Сигуран сам да би. (смех)

МЦЗ: Имаш ли неки хоби и како проводиш слободно време? Користиш ли друштвене мреже?

ГД: Мој хоби је пецање, а друштвене мреже уопште не користим!

МЦЗ: Да можеш да вратиш време, шта би променио у животу? Имаш ли неких неиспуњених жеља?

ГД: Немам, шта је ту је. Ништа не бих мењао. Једино бих избегао повреде, наравно.

МЦЗ: Твоје мишљење о Делијама и која ти је омиљена Звездина песма?

ГД: Можда звучи као фраза, али, Делије су дефинитивно најбољи навијачи на свету. Ниједан клуб нема такву публику, нити сам ја играо пред бољим навијачима. Омиљена песма ми је “У име свих нас у црвено белом.”

МЦЗ: За крај, твоја порука читаоцима МЦЗ портала, као и свим Звездашима.

ГД: Кратко и јасно, Звезда је живот, остало су ситнице!

  • Палац горе 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...