Jump to content

Суперкуп Србије 2013


Goran137

Recommended Posts

Одбојкаши освојили Супер Куп!
image.thumb.jpeg.5a3f86bf27f708c327cf11b5c4246722.jpeg

 

Одбојкаши Црвене звезде освојили су Супер Куп! 

Црвено-бели донели су први трофеј, од могућа три, ове сезоне.

У Шумицама, пред стотинак гледалаца, наши шампиони савладали су Раднички из Крагујевца резултатом 3:2 (25:21; 25:23; 21:25; 21:25; 15:7)

На самом почетку уручене су награде Петковићу, Милутиновићу, Копривици и Стоиловићу, играчима који су се у Београд из Бразила вратили пре само два дана, и донели, са осталим репрезентативцима, сребрну медаљу са светског првенства за играче до 23 године.

Душан Петковић је, у интервјуу, које је јуче дао за МЦЗ, рекао да ће се потрудити да донесу овај трофеј нашем СД-у, иако је ово практично први пут да је екипа на окупу, и да нема оправдања, кад је у питању Црвена звезда.

Околић, Стековић, Перић, Стоиловић, Петровић, Копривица, Милутиновић, Р. Јовановић, Петковић, Н. Јовановић, Буцуљевић и Вујић, (неки од њих по први пут), показали су како се игра за Црвену звезду.

Гости су кренули агресивно, и већ на самом старту створили предност, која се могла сматрати озбиљном. Ипак на први технички тајм аут у првом сету, Звезда одлази са само два бода заостатка (6:8). Након тога, црвено-бели се враћају у игру, па су на други технички тајм аут, отишли остављајући госте на пет поена мање. Иако је до краја, Раднички успео неколико пута да се приближи шампиону, Петковић је затворио овај сет у корист Црвене звезде – 25:21.

У другом сету, Звезда је оправдала свој статус у српској одбојци, па је озбиљније кренула, и већ на првој паузи, имала предност од четири поена разлике. Да гости такође поседују квалитет, показали су у неколико наврата, па и у другом сету, када су у првој половини стигли и до изједначења, што је приморало Душка Николића да затражи тајм-аут. Стоиловић је спречио Крагујевчане да поведу, а Околић је затим допринео томе да се наш клуб резултатски поново минимално „одлепи“ од гостију, што је довело до тога да Звезда и на другу паузу оде са предношћу, овога пута, од два поена разлике. Велика борба виђена је у другом сету, сваки поен се играо дуго, виђено је много лепих акција. То је резултирало поновним изједначењем при крају другог сета, па је Николић пово затражио тајм-аут, како би охрабрио своје изабранике. Чини се да је ово био прави потез, јер су наши момци поеном Копривице, узели и други сет – 25:23.

Узбудљив трећи сет! Кренуло се још борбеније, гости су покушали да повећају шансе за играње четвртог сета, па су на прву паузу отишли са три поена разлике. Крагујевчани су били озбиљни у својој намери, а то су показали тиме што су предност одржавали све време. Наши момци су се трудили, али то није спречило госте да на други технички тајм-аут у трећем сету оду са пет бодова предности (11:16). Звезда је покушала да стане на ноге, што је пред крај сета и успела, међутим, било је касно, јер је трећи сет отишао у руке противника – 21:25.

Четврти сет, почео је доминацијом Црвене звезде, и жутим картоном за противничког играча. Наши момци одлично су стартовали у овом сету, па су на прву паузу отишли са четири бода предности. Раднички се борио, али Црвена звезда остала је непоколебљива. Видела се жеља за победом, озбиљнија и агресивнија игра. Ипак, Раднички је поново показао средином четвртог сета, дошавши до изједначења, а затим и минималне предности, да постоји добра конкуренција у српској одбојци. Гости на другу паузу одлазе са минималном предношћу. Након другог техничког тајм-аута у четвртом сету, поново долази до тесног резултата, и полако се улази у неизвесну завршницу. Крагујевчани су се поново одвојили од црвено-белих, на три бода, ту предност одржавали и повећали на крају сета, који су и узели – 21:25.

Пети сет, почео је скоро идентично четвртом. Звезда је кренула да бриљира, поени су се заслужено низали, па је актуелни шампион паузу отишао са резултатом 8:4. Момци су играли све боље, предност се повећавала. Један поен досуђен је Звезди, због лоше изведене измене у редовима противника, лопта је припала нашим шампионима, који су је искористили на прави начин, и дошли до освајања петог сета, и Супер Купа – 15:7!

БРАВО МОМЦИ!

image.thumb.jpeg.9bc21d29736216466b00ea306e2cc945.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...