Jump to content

Душко Ивановић и стручни штаб

Meda

Recommended Posts

18 минута раније, RedHart said:

Па види овако, реално у нба имају миноран утицај зато што играју офанзивне машине, треба их натерати на дефанзивне сетове, у нцаа имају велики утицај јер су много бољи коучи од ових у профијима, у Европи имају такође велики утицај одувек...

Ima smisla. Viđao sam često kad ekipe promene trenera bude skok u rezultatima i igri, što odmilja zovu šok terapija, ali mi se nekako čini da nisam drastičniji skok video nego ovo sad sa Duškom. Prosto mi je neverovatno i nadam se da će tako nastaviti. 

Ma realno ovakvoj promjeni niko nije mogao da se nada. Ocekivali smo poboljsanje, pa da to ide polako kroz neku doselekciju, dok je on vratio u zivot skoro svakog igraca u ekipi, izuzev Raduljice koji ne zasluzuje ni da ga razmatra, i Ilica koji je iz nekog razloga sa strane. U jednom momentu  ce se Lazarevic sigurno vratiti, recimo sad protiv SC Derbija, a tako nesto ceka i Ilica ja vjerujem.

Hajde da pricamo o tome kada (nadam se uspesno) prodje utakmica sa Virtusom. Protiv SC Derbija, posle drugo vreme je Zvezda protiv jedne ekipe apsolutni favorit. I moze da se kalkulise, sto znaci da i nekim igracima koje do sda nismo cesto vidjali na terenu, moze da se pruzi sansa i nesto novo proba. I sa druge strane neki igraci su preoptereceni i za derbi koji dolazi u evroligi, treba ih maksimalno sacuvati, kada ce biti prepotrebni.

Za sada sa konkurentima za zadati cilj u Evroligi ekipa izlazi kao pobednik. Pozitivan naboj, a iako je van stoja veoma bitan igrac, Nidza Ivanovic, to se skoro ne primecuje, zato sto se osposobljavaju drugi. Neophodan je ovakav Dobric, kakav je bio protiv Virtusa. Njega za danasnju utakmicu, ako nema neku povredu za koju ne znamo, ne treba odmarati. Treba odmoriti Nedovica ili Vildozu. Zvezda napreduje iz utakmice u utakmicu, jer svake vidimo nekog novog koji je napredovao koliko-toliko. I evidentno je da je prisutan udarnicki rad. Dusko Ivanovic je unapredio sistem Dejana Radonjica, dobru odbranu ucinio je jos boljom i na to gradi opasan napadacki arsenal. 

U Evroligi, svaka utakmica je teska, nebitno je da li je protiv Asvela ili Armanija, koji su trenutnona dnu tabele ili je protiv Fenerbahčea, Reala ili Barselone, koji se bore za vrh. U tezini protivnika je mnogo manja razlika, nego po tome kako tabela govori. 

Zanima me kako ce dans biti raspoređena minutaza, kako je Dusko generalno zamislio da prodje ova utakmica. Ne mislimd a ce SC sam da se pobedi, daleko od toga. Oni koji budu u protokolu, potrebno je da odigraju dobro, iako su vecini misli u BG areni u četvrtak. U Aba ligi nema igranja, prioritet je da se svaka utakmica pobedi.

Fiziku je ekipa imala pre njegovog dolaska, koja jeste jača od hemije, ali je potrebna i hemija za dobre partije. Koju je upravo Pukovnik doneo.