Jump to content

Душко Ивановић и стручни штаб

Meda

Recommended Posts

Posted (измењено)
1 hour ago, Blade said:

Mozda ne top3, ali medju top5 trenera u Evropi.

Paskval, Itudis, Barcokas, Laso, Mesina, Trinkijeri, Skariolo. Svi oni su trenutno ispred po meni.

Jes da je daleko iskusniji i trofejniji od Trinkijerija ali ipak je on igrao top8 prethodne 2 sezone a Dusko nije. Pricamo o trenutnom stanju stvari.

Takodje i Sarunas nije slucajno izabran u Barseloni a ne Ivanovic na primer koji se tamo nije proslavio, voleli mi Sarasa ili ne. Igrao je f4 sa Zalgirisom u poslednjih 6 godina dok Ivanovic nije.

Takodje Zelimir kao najtrofejniji i Ataman sa 2 uzastopne titule voleli ih mi ili ne voleli ne mozemo tvrditi bas da je Dusko bolji trener od njih ili sa druge strane primer Radonjica koji je tog istog Zelimira pometlao sa jeftinijim timom i to na 5 utakmica a ne kao Ivanovic Barsu sto je dobio na jednu na neutralnom terenu ili Sase Obradovica koji ce po svemu sudeci igrati top8 dve sezone za redom a mozda otici i korak dalje, iako ima daleko veci budzet, al ne mozemo mu ti osporiti iako je nas lose vodio.

Takodje u El je vise trenera debitanata (cini mi se petorica cak) i svi su dobro zapoceli sezonu neki manje neki vise (Real, Zalgiris, Valensija, Baskonija, Alba) i niko ne zna dal se tu krije neki novi Laso ili Mesina i dal ce osvojiti neke Evrolige u narednim godinama. Ipak pricamo o trenutnoj "formi" trenera ako se to tako moze nazvati jer ako gledamo iz perspektive iskustva i trofeja onda je Zelimir 10x bolji trener od svih a svi smo svesni da njegov prajm prolazi i da su trenutno daleko bolji treneri i Paskval i Barcokas i Trinkijeri na primer.

Ajde da kazemo da jeste bolji i od Radonjica i od SO ali svakako nije u top5, u top10 bas mozda, sto je svakako odlicno i slazem se sa Serifom i nadam se tu duzoj saradnji, mada covek ima 65 godina al iz nase perspektive duza saradnja je i 3 sezone na primer jer osim Radonjica u proslom mandatu niko i nije vezao 3 sezone jos iha haj unazad.

Dakle da izvuce maksimum iz ovog tima da se muski posibamo za svaki trofej osvojili sva 3 ili nijedan, u El sta se uradi, da sledece sezone dovede koga hoce i da odradi pripreme pa onda na kraju sezone da mu sudimo dal idemo sa njim na jos 2-3 sezone ili ne. Nije ni sa Baskonijom zapoceo dobro proslu sezonu cak sta vise lose, iako je on selektirao tim i odradio pripreme. Niko nije savrsen. U svakom slucaju puna podrska Dusku Ivanovicu pa sta bude, svakako je trenutno uz nas budzet najbolja moguca opcija za nas.

Edited by Bosko Kajganic

1 hour ago, vlada said:

, pa nakon 3-4 sezone, da imamo mirnu tranziciju na mestu sefa strucnog staba, a ne kao do sad da prezivljavamo stres. Primer neka bude Real i imenovanje Lasovog pomocnika za sefa struke

Sve potpisujem osim ovog dela. U Realu nije bas tako mirno sprovedena ta tranzicija, pola su bili za smenu a pola za opstanak cak i sada od te polovine hoce da smene i novog trenera. Laso je hteo da ostane i nezahvalno su se poneli prema njemu rekao bih i dosta gore nego Covic prema Radonjicu koji mozda nije dao sve od sebe da zadrzi Radonjica ali mu je nudio ugovor sto svi znamo. Smenili su Lasa nakon osvojene titule i El finala, ne bih ja uzeo Real kao najbolji parametar ali svakako se slazemo i razumeo sam sta si hteo da kazes.

3 hours ago, Bosko Kajganic said:

Sve potpisujem osim ovog dela. U Realu nije bas tako mirno sprovedena ta tranzicija, pola su bili za smenu a pola za opstanak cak i sada od te polovine hoce da smene i novog trenera. Laso je hteo da ostane i nezahvalno su se poneli prema njemu rekao bih i dosta gore nego Covic prema Radonjicu koji mozda nije dao sve od sebe da zadrzi Radonjica ali mu je nudio ugovor sto svi znamo. Smenili su Lasa nakon osvojene titule i El finala, ne bih ja uzeo Real kao najbolji parametar ali svakako se slazemo i razumeo sam sta si hteo da kazes.

Poenta je da je iz sistema izasao trener koji je nasledio Lasa. U nacin na koji je to sprovedeno ne bi ulazio, tako da si u pravu, nije najbolji primer bas. Ali poenta je tu, moramo uspostaviti sistem, od mladjih kategorija do seniorskog tima. 

3 hours ago, delija86 said:

A Radonja u fazonu-tu jbt pa gde cu sad ja ako me ovaj bolesnik najuri😁

Питање сезоне кад ће Буд или Цед да преузме.После Пао са ЕЛ је завршио,лове у ЕК нема..тако да Аба не гине.

1 hour ago, ЦИГАНИН 74 said:

Питање сезоне кад ће Буд или Цед да преузме.После Пао са ЕЛ је завршио,лове у ЕК нема..тако да Аба не гине.

Radonja se bas izglupiro. Sezonu u Panatenajkosu sigurno nece zavrsiti. Jos ako ih krene kad ga smene, tek tad moze da zaboravi na Evroligu. Kod nas je imao siguricu. Sigurno ga nebi oterali i da ne uzme Aba ligu ove godine.

Posted (измењено)

Kad je dosao Dusko, pisao sam da je to mnogo vise od same zamene trenera, to je na neki nacin i pokazna vezba za recimo studente DIFa ili sta vec, svi oni koji hoce da se bave trenerskim poslom, e pa, sad mogu da vide kako ispred vlastitih ociju kako od jedne raspojasane bande, tim dobija neku novu dimenziju, podelu uloga i sve sto ide uz to. 

Dovoljno je videti Bentila koji je kod VJ ubacivao po 15,17,19 poena, bio je najbolji od svih, a sada u ovoj drugoj raspodeli karata, on je samo jedan od kotacica u celom timu, bez neke licne statistike, ali sa timskim uspesima vecim nego za dva meseca rada kod prethodnika. 

To je samo jedan primer, a ima ih koliko hocete. Cista 100% pokazna vezba sta jedan trener znaci, sta struka znaci ne samo u kosarci, vec i u sportu. 

Zato sam rekao da je pracenje KKCZa nakon dolaska Duska, vise od samog sporta. Ko razume, shvatice. 

Edited by Užljevača

Posted (измењено)

On je sigurno trazio odresene ruke, ne samo sto se tice toga da nekoga otera, a da trazi da se neko dodje od igraca, nego i da zameni kompletan strucni stab, sto je prvo uradio. Svakako treba doselekcija.

Makabi je najtezi potivnik do sada, od kada je dosao, ekipa se dosta potrosila sinoc, treninga nema, danas su doputovali nazad u Beograd, koliko sam informisan. Bez obzira na sve, icice Dusko na pobedu. Ekipa ce biti samlevena, to je sigurno, izgubila ili pobedila, posto ce se igrati maksimalno koliko moze i ta pobeda vec moze dosta da pogura na tabeli i da derbi doceka u pozitivnom naboju, a koji je u ponedeljak, ima 3 dana izmedju dana utakmica sa Makabijem i Partizanom. Moze se odmoriti, a i trenirati. To je dobra strana ove situacije. Veliki je ulog za utakmicu sa Makabijem, ali i rezultat moze dabude veliki, ako jezicak na vagi prevagne na stranu nase ekipe.

Edited by Blade

1 минут раније, NemanjaKg__ said:

Ta utakmica sutra će biti nezgodna jer je veliko pitanje koliko će biti publike a bez nje tim kao što je Makabi se ne dobija bas lako. Bas je bezveze što se igra bas na isti dan kad je može se reći utakmica godine.

Koliko sam mogao da cujem manje od 700 karata je ostalo za sutra, zainteresovanost je nikad veca