Jump to content

Душко Ивановић и стручни штаб

Meda

Recommended Posts

Posted (измењено)

Mozda ta pokradenost nece odluciti da li ce Zvezda uci u F8 ili ne. Ali moze da odluci, ako Zvezda udje u F8 svejedno, da li ce 1/4 dobiti lakseg protivnika. A ako nedao Bog odlucuje o 8. ili 9. poziciji, to se svakako dugo nece zaboraviti. 

Posto ste lenji da otvotite temu o utakmici sa Buducnoscu, ovde cu da kazem...Djeneral ce prvi put u toj utakmici biti u mogucnosti da na teren izvede Nedovica, Kampaca, Vildozu i Petruševa. U to da se ubaci Dobric i to je petorka sutera. Niska, ali petorke sutera su obicno takve, sa dva beka i nizom četvorkom, obicno kombo 3-4 igračem i nizom lakom peticom, kombo 4-5 igračem.

1. Kampaco - klasican plej

2. Vildoza - kombo 1-2(ovaj put 2)

3. Nedović - kao i Vildoza

4. Dobrić - krilo, u ovoj petorci krilni centar

5. Petrušev - kombo 4-5, u ovom slucaju 5.

Ali Djeneral je opasan kreator, videcemo i defanzivnu, a i neke druge petroke u nekim trenucima na terenu.

Edited by Blade

36 минута раније, Бели вук said:

Ako Real bude prvi bilo bi dobro da budemo 7i, jedino su nam oni teški na 3 dobijene sve druge bi mogli da izbacimo lakše, sa njima bi baš teško bilo 

Nema sumnje da necemo stici u Kaunas, pa bio i Real prekoputa u top8.

Imamo Duska Ivanovica nema razloga da sumnjamo. Nas jedino neke nove povrede mogu da ne uvedu u top8, kad smo iole zdravi mi mozemo pobediti svakog. Vracaju se Bentil i Ivanovic, tako da nam fale samo Martin i Kampaco, a i Martin ce se pridruziti nakon nekoliko nedelja. Kod mene i dalje postoji nada da ce se Kampacu smanjiti kazna, al kompletni i bez Kampaca mi mozemo pobediti svakoga jer smo pobedili Olimpijakos na strani na primer a to je rang Reala i Barselone.

Sto se tice Reala odigrali smo egal tri cevtrtine bez Kampaca koji ce igrati ukoliko se plasiramo u plej of ili i ovaj naredni mec tamo (ne znam kad igramo s njima al znam da nije u narednih 4-5 meceva) , Vildoze koji nam je najbolji igrac, Ivanovica, Martina i Bentila. Realu je samo Deck nedostajao. Pritom Kuzmic nije igrao neko vreme i ocekujem da naredni mec protiv Reala se osposobi da odigra 20ak minuta jer smo videli koliko je znacajan bio.

Dobijali smo Real sa losijim trenerima i daleko losijim sastavima 2 puta u Madridu ako se ne varam od kad igramo El, zasto ih ne bi dobili sa Duskom Ivanovicem, Kampacom, Vildozom, Nedovicem, Petrusevim koji igra kosarku zivota, Kuzmicem na Tavaresu od starta, Lazarevicem i Lazicem u ovom modu i Dobricem/Ivanovicem/Bentilom koji uvek mogu da iskoce sa 10-15 poena bar jedan od njih.

Inace Martin je pretprosle sezone najbolju partiju pruzio upravo protiv Reala kada je ubacio 18 poena i imao 6 skokova a mahom ga je cuvao Tavares:

Njemu jedino mogu da pariraju visoki poput Kuzmica ili ovi niski i brzi poput Martina pa cak i defanzivno jer imaju dosta nize teziste pa mu ulaze u noge kad ga brane a ne u kukove i ledja gde je prejak. Igraci poput Mitrovica nemaju sta da traze u duelu sa njim ni ofanzivno ni defanzivno.

Sve ce biti tesko u plej ofu Real, Barsa ili Olimpijakos nema tu lakse, po meni. Ali ima jos puno vremena, da budemo zdravi i idemo korak po korak. Prvo pada Zalgiris.

Najjacibtim Evrolige je dosao u trenutku da nije mogao u gorem, kada je Zvezda bila u najkrnjem sastavu od pocetka sezone, plus su se u glavama prekinule neke zice,...jbg, takva tura, desava se. Ali dao je Bog da stvari krenu na bolje i to je iza ekipe. I neka Bog nagradi nasu ekipu zdravljem svih igraca, pa svime ostalim.

Ja mislim da imamo sansu protiv svih, ali opet bih volio Real da izbjegnemo jer mislim da nam je tu ta sansa najmanja.
Posebno zbog ovog skora u gostima otkad je Dusko dosao mislim da imamo sansu za top4, ja bih volio neki Monako, Oly ne bih volio zbog vankosarkaskih razloga, iako mislim da nam leze jer je Lazarevic kao sto rece SO najbolji defanzivac na 4 u Evroligi (Sasa u ekipi ima Johna Browna III), vidjeli smo da Vezenkovu bas i ne lezi Lazar, plus Petrusev koji je opasno popravio defanzivu 1 na 1.

Ne znam tacno skor u gostima iz one Radonjiceve sezone kad su pogurali Darusafaku da nas stigne pred kraj, u zadnjem kolu su nas razbili nema sta, ali nije uopste trebalo da se resava u zadnjem kolu... mislim da smo u onom nizu pobjeda imali 3 u gostima (Zalgiris na badnje vece, Baskonija i Makabi?)

To kapitalno pijacanje, ne mora biti iz Evrolige, nema samo tu dobrih igrača...Da se registruje kada i Kampaco za Evroligu, pa dobro. E sada, treba pored toga da bude dobar, naci i igraca za koga ce se proceniti da je po Duskovim standardima i da ce se brzo uklopiti, a to nece biti lako.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
10 минута раније, dean said:

Ajde nam malo detaljnije objasni to horor vođenje ekipe!!!???

Наравно да је хорор, кад са било каквим играчима, а камоли са онима које имаш, попушиш у сред Београда од задњепласиране кукаве Албе 15 разлике, а синоћ у 3 задње минуте утакмице дођеш од +9 до -7. Хорор и то какав.

Синоћ се могло видјети како се рутински кукава Алба рјешава... 15 разлике. Толико...

44 минута раније, dean said:

Ajde nam malo detaljnije objasni to horor vođenje ekipe!!!???

Sto si se primio toliko? 

Nista ja tebi ne moram da objasnjavam, niti hocu. Gledaj svoja posla ako ne mozes da napises sta je to bilo dobro sinoc.

On 13. 1. 2023. at 21:22, Salzburg said:

Zahvaljujući njegovom liku i djelu može se reći da konačno imamo i glavu i rep, i to ne samo u smislu igre...

Kako trenutno stvari stoje od svega ostade samo rep...