Jump to content

Душко Ивановић и стручни штаб

Meda

Recommended Posts

Posted (измењено)

Колико је само полемике било око свега када нас је Дејо по други пут оставио...

Па након дугог натезања и мудоња до пода Калина... Штета што он не остаде...

Али ако је наша Звезда жељела искорак, након 10+ евролигашких сезона гдје осим у једној, практично само епизодну улогу смо имали, морало је нешто да се мијења. То сам рекао и тада неколико пута. Радоња је Радоња, али ми са њим на клупи остали би у тој истој евролигашкој колотечини... Али авај, тада на сцену ступа Јовановић??! Као гром из ведра неба. Поштовање брате, али није овај ниво још за тебе. Али вријеме је пред тобом... То тај искорак није био...

Онда долази Ивановић. И сада видимо гдје се налазимо. То је то. Једноставно тачка. :)

Edited by Mr. Tambourine Man

1 hour ago, Mr. Tambourine Man said:

Колико је само полемике било око свега када нас је Дејо по други пут оставио...

Па након дугог натезања и мудоња до пода Калина... Штета што он не остаде...

Али ако је наша Звезда жељела искорак, након 10+ евролигашких сезона гдје осим у једној, практично само епизодну улогу смо имали, морало је нешто да се мијења. То сам рекао и тада неколико пута. Радоња је Радоња, али ми са њим на клупи остали би у тој истој евролигашкој колотечини... Али авај, тада на сцену ступа Јовановић??! Као гром из ведра неба. Поштовање брате, али није овај ниво још за тебе. Али вријеме је пред тобом... То тај искорак није био...

Онда долази Ивановић. И сада видимо гдје се налазимо. То је то. Једноставно тачка. :)

Ne da nismo osim u jednoj imali epizodnu ulogu vec smo samo u 2. sezone imali "epizodnu" ulogu. To su Alimpije 17/18 sezona i SO/DR 20/21 sezona. Za mene je epizodna teska rec jer smo i tu ostvarili kod Alimpijevica 11 pobeda sto je svaka treca dobijena(cak i vise od trece posto je bio 30meceva i 16 ucesnika) i pretprosle sezone 10 pobeda sto je gotovo svaka treca dobijena. Naravno nije to dobro, samo kazem da mi je epizodna teska rec. U toj sezoni smo cak 7 utakmica izgubili u zadnjem minutu sto za mene znaci da smo bili konkurentni bez obzira na broj pobeda.

Treba biti posten pa reci da je Radonjic imao budzet prosle sezone koliki imamo sada komotno bi igrali top8, ionako smo bili dosta blizu.

Prosle sezone smo trosili 5.2 miliona (igraci+strucni stab) a ove trosimo oko 7.5 miliona (za sada). Pa to su dva milionska igraca na onaj roster zavrsili bi u top8 sa sve Rusima da su ostali. Samo Lesora da je uzeo Radonja koji nam se nudio igrali bi top8 a kamoli da smo imali jos 2 milionska igraca.

Sa Radonjom smo vec igrali top8 kako nismo imali iskorak s njim? Ako mislis na nov sistem od 16/17 tu je bio 2 ipo sezone. 2016/17 ga je delila kos razlika od top8, 20/21 on nije skautirao tim a 21/22 smo bili dosta blizu.

Evo ga Radonja sa vecim budzetom na 6-6 (a ide zima tek) a Bejkon samo sto mu je stigao i igrao bez Voltersa prvih par kola. Ne bi me iznenadilo da zavrsi u top8 ima odlican tim.

Da se razumemo i ja mislim (nema sta da mislim i ima rezultate i daleko iskusniji u Evroligi) da je Ivanovic bolji trener od Radonjica, ali samo navodim cinjenice.

Dobro je da su shvatili konacno ljudi da Radonja vise nije tu, jos da shvate samo da nece doci ni Kalinic ni Holins (cak ni sledece sezone jer imaju dvogodosinje ugovore) i da pricaju sta bi bilo kad bi bilo. Imamo odlicnog trenera i odlican tim i i to nema je sto nam je idemo korak po korak. 

Posted (измењено)
1 hour ago, Bosko Kajganic said:

Ne da nismo osim u jednoj imali epizodnu ulogu vec smo samo u 2. sezone imali "epizodnu" ulogu. To su Alimpije 17/18 sezona i SO/DR 20/21 sezona. Za mene je epizodna teska rec jer smo i tu ostvarili kod Alimpijevica 11 pobeda sto je svaka treca dobijena(cak i vise od trece posto je bio 30meceva i 16 ucesnika) i pretprosle sezone 10 pobeda sto je gotovo svaka treca dobijena. Naravno nije to dobro, samo kazem da mi je epizodna teska rec. U toj sezoni smo cak 7 utakmica izgubili u zadnjem minutu sto za mene znaci da smo bili konkurentni bez obzira na broj pobeda.

Treba biti posten pa reci da je Radonjic imao budzet prosle sezone koliki imamo sada komotno bi igrali top8, ionako smo bili dosta blizu.

Prosle sezone smo trosili 5.2 miliona (igraci+strucni stab) a ove trosimo oko 7.5 miliona (za sada). Pa to su dva milionska igraca na onaj roster zavrsili bi u top8 sa sve Rusima da su ostali. Samo Lesora da je uzeo Radonja koji nam se nudio igrali bi top8 a kamoli da smo imali jos 2 milionska igraca.

Sa Radonjom smo vec igrali top8 kako nismo imali iskorak s njim? Ako mislis na nov sistem od 16/17 tu je bio 2 ipo sezone. 2016/17 ga je delila kos razlika od top8, 20/21 on nije skautirao tim a 21/22 smo bili dosta blizu.

Evo ga Radonja sa vecim budzetom na 6-6 (a ide zima tek) a Bejkon samo sto mu je stigao i igrao bez Voltersa prvih par kola. Ne bi me iznenadilo da zavrsi u top8 ima odlican tim.

Da se razumemo i ja mislim (nema sta da mislim i ima rezultate i daleko iskusniji u Evroligi) da je Ivanovic bolji trener od Radonjica, ali samo navodim cinjenice.

Dobro je da su shvatili konacno ljudi da Radonja vise nije tu, jos da shvate samo da nece doci ni Kalinic ni Holins (cak ni sledece sezone jer imaju dvogodosinje ugovore) i da pricaju sta bi bilo kad bi bilo. Imamo odlicnog trenera i odlican tim i i to nema je sto nam je idemo korak po korak. 

У праву си. Има истине у твојим ријечима. Али да се не лажемо у очи. Оно што је Ивановић направио са овим играчима, Радоња би баш тешко могао. Сигуран сам у то. Једноставно године и године искуства на највишем могућем нивоу доводе до тога да бираш одлуке које ломе утакмицу. Па Ивановић је у ових мјесец дана добио неизвјесних завршница у ЕЛ колико Дејо у оба своја мандата. Добро, претјерујем мало, али суштина остаје. Искуство тренерско и челична рука овдје преважну улогу играју. Ово са Ивановићем је тај искорак који се толико дуго чекао...

А Дејо нека остане Дејо и хвала му. Много среће нам је донио. Али и однио... :)

Ово сада је неки други ниво...

Edited by Mr. Tambourine Man

A moguce i da je to bila neka vrsta usmenog dogovora na leto. U smislu ako lose krene sa Vladom (a po mnogima je to i bilo izvesno), da Dusko bude na raspolaganju nakon nekoliko meseci. Lupam, nagadjam, ali cak mi je i ta prica realnija od davanja, za nase prilike, skupog tima treneru koji je pocetnik u EL. 
Tome u prilog cak ide i dovodjenje Vildoze, koji je bio bitan sraf u Baskoniji gde je Dusko ostavio dubok trag.

Dusko je prosao svasta, ima godine velikog iskustva i dolso je vreme da svo svoje veliko iskustvo primeni mozda na kruni svoje karijere, kada kao Srbin vodi srpski tim, gde najvise treba da pokaze. I dace Bog da tu pokaze svoje najvece uspehe u karijeri. 

Počela je sezona tako da smo i mi navijaci i ljudi koji rade u klubu mogli da kazemo da cemo biti srecni ako se postigne proslogodisnji uspeh, ali dosao je Pukovnik koji je postavio ciljeve vece, nego prosle godine. 

A zasto?

Pa zato sto je Pukovnik, ratnik, veliki borac, radnik, motivator...sa velikim srcem.

Od tima koji je bio ,,u konopcima" napravio je ratnicko-pobednicku ekipu, koja veruje u sebe do kraja, cak i kada izgleda da je izgubljeno.

Ma sve je dobro, osim toga sto Zvezda ima jedan od najlosijih napadackih arsenala u Evroligi i dalje. Da se popravi taj segment, a ne sumnjam da ce, to ce biti...Mislim da za takav preporod jednog tima ime jos nije izmisljeno.