Jump to content

Фудбалски савез Србије

Recommended Posts

Za Mesec dana ce biti odrzani izbori za predsednika FSS, posle ostavke Slavise Kokeze.

Председник ФСС се бира из редова чланова Скупштине ФСС у складу са условима
прописаним у члану 40. Статута. Председник ФСС којем истиче мандат може бити
поново изабран под условом да се не прекораче ограничења у погледу броја мандата.

Ниједно лице не може да обавља дужност председника дуже од три мандата.

Кандидате за председнка ФСС може да предложи извршни одбор одговарајућег
територијалног фудбалског савеза, лиге или 5 (пет) делегата (члан 42. став 4
. Статута).

Скупштину чине представници (делегати) који заступају чланове ФСС који имају
директно чланство, на основу структуре и броја утврђених овим чланом Статута.

Клубови Супер лиге, Прве лиге Србије и аматерских лига у Скупштину дају
најмање 1/4 чланова Скупштине.

Скупштина Фудбалског савеза Србије има 85 делегата који представљају следеће
чланове ФСС по основу директног чланства (по структури и броју делегата):

а) Територијални фудбалски савези:
- ФС Војводине (10),
- ФС Косова и Метохије (2),
- ФС региона Источне Србије (10),
- ФС региона Западне Србије (10),
- ФС Београда (10),

б) Клубови:
- Клубови који се такмиче у Првој футсал лиги (3);
- Клубови који се такмиче у Супер лиги за жене (3).

в) Лиге:
- Удружње фудбалских клубова Супер и Прве лиге (28) и то 16 делегата клубова
који се такмиче у Супер лиги и 12 делегата клубова који се такмиче у Првој
лиги,

г) Остале организације у фудбалу
- Oрганизација фудбалских судија (3),
- Oрганизација фудбалских тренера (3),
- Удружење фудбалских репрезентативаца (2) и
- Синдикат професионалних фудбалера признат од FIFPro (1)

https://fss.rs/wp-content/uploads/2019/07/Statut-Fudbalskog-saveza-Srbije.pdf

Predsednik FSS bi trebalo da se  izabere do kraja oktobra, za sada ne postoji nijedan zvanican kandidat za to mesto.

Mi olako shvatamo nize pozicije u FSS sto se da iz prilozenog,a odatle sve pocinje i pusta se korenje za vise rangove takmicenja i onda to ne mozemo da iskorenimo.

Na ovo je trebalo reagovati i predloziti,postaviti svog coveka.Nece ovo za koju godinu ili koliko sledecu izaci na dobro.

Treneri imaju novog “šefa” - LJubiša Tumbaković na čelu organizacije

Završeni izbori u Trenerskoj organizaciji, poverenje bivšem selektoru Srbije

LJubiša Tumbaković, izabran je na jučerašnjoj Skupštini trenerske organizacije za novog predsednika, sa četvorogodišnjim mandadom, odnosno do 2026. godine. Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije dobio je najviše glasova, a na čelu trenerske nasledio je Miloša Miljanića, koji se povukao sa ove funkcije, ali je ostao na čelu Edukativnog centra FSS.

Za potpredsednika ponovo je izabran Branko Sosa Babić, inače prvi čovek trenerske organizacije Beograda, dok je sekretar i u novom mandatu Milica Đorić.

U Izvršnom odboru trenerske organizacije FSS pored Tumbakovića i Babića biće još i: Dejan Branković (FS RIS), Duško Grujić (FS Vojvodina) Slavoljub Kizić (FS RZS) i Lidija Stojkanović, dok će sedmi član biti naknadno izabran.

Trenerska organzicija u Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije delegiraće tri člana.

LJubiša Tumbaković, radio je kao trener u Partizanu, AEK-u iz Atine, Vuhanu, Šandongu, Al Nasru iz Saudijske arabije, zatim je bio selektor Crne Gore, potom i Srbije do 2020. godine.

Dugo su u FSS tražili idealno rešenje za ovu poziciju, odnosno trenera sa kredibilitetom, da bi na ovim izborima, Tumbaković stao na čelo trenerske organzacije.

Kako otkriva MaxBet sport prvi kandidat za čelnika srpskog fudbala je Nebojša Leković, koji je uspešno obavljao ovu funkciju i bio generalni sekretar Crvene zvezde.

Posle dobijene podrške iz regiona, gde traje izborni proces, već je spreman laborat i biće predat do 15. oktobra, kada se zaključuje lista. Ovoga puta se daju i predlozi za članove fudbalske Vlade, a mandat je četiri godine.

Ostali “protivnici” koji se pojavljuju u javnosti  još nisu dobili podršku. Spominju se Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, tu je i aktuelni v.d predsednik Nenad Bjeković, ali on ne ispunjava uslove po Statutu UEFA zbog starosne granice.

U FSS su, čak, spominjali da starosna granica nije obavezna, ali takva potvrda nije stigla iz Niona. Jasno je, dakle, da niko preko 70 godina ne može da obavlja funkciju u fudbalu.

Nepoštovanje ovog akta znači automatsku diskvalifikaciju Saveza. Predsednik komisije za izradu našeg Statuta u kojem nije bilo starosne granice, Nebojsa Ivković, ubrzo je dobio dopis da ne može više da bude delegat, zbog godina. Jasni su standardi UEFA…

https://www.maxbetsport.rs/krece-trka-maxbet-sport-otkriva-prvog-kandidata-za-predsednika-fss-389319/

Dakle...

1) Bjekovic NECE BITI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FSS

2) zakljucenje broja kandidata je do 15.10.

Pa vidi,ja sam iz Kragujevca😀 Ne znam otkud on opet u svemu ovome,ne mozes neke likove dimom da isteras pa to ti je. Ne svidja mi se ponuda,kompletna. Znam da je Rasim dugo zainteresovan za to mesto,Nedimovic se pojavio skorije kao kandidat. sto se mene tice neka bude ko hoce ako ce da bude normalan prema nama i ako nece da izmislja toplu vodu oko reprezentacije. A bar jedno od ta dva ce da radi bilo ko od ovih,neki mozda i oba.

Rasim Ljajic se vraca u Vladu Srbije... UEFA ne dozvoljava da politicar bude na celu sportskih organizacija niti da se mesa u isto.

Nedimovic je kandidat samo u tracerskim novinama i u komentarima na portalima i nigde vise. Zvanicni kandidati se zna kako se definisu, 5 delegata u Skupstini FSS.

Mi jos nemamo ni Skupstinu FSS, a pricamo o kandidatima za predsednika FSS!

Lekovic je Piksijev covek, dugo su saradjivali, mislim da mu je Piksi i nasao mesto u UEFA posle Zvezde... Dakle, odatle je ispuzao...sve pod uslovom da MaxBet ne lupeta po obicaju.

Meni je bitniji deo vesti da Bjekovic niti bilo ko stariji od 70 godina, ne moze da se kandiduje...to mnoge lesheve izbacuje iz trke.

1 hour ago, Са истока Маракане said:

Lekovic je Piksijev covek, dugo su saradjivali, mislim da mu je Piksi i nasao mesto u UEFA posle Zvezde... Dakle, odatle je ispuzao...sve pod uslovom da MaxBet ne lupeta po obicaju.

Јеси сигуран за ово? Ја колико се сећам Пиксију је онај Зоран Дамјановић био ген. сек. и у савезу и код нас

Posted (измењено)

Да сад не оде тема у погрешном правцу у вези Лековића само кратко.. он је наш пик био још пре Кокија али уефа функција и то са кокијем(Гроф сезона)је до данас тог нашег пика пролонгирао.

Edited by ЦИГАНИН 74

19 минута раније, Чворовић Илија said:

Јеси сигуран за ово? Ја колико се сећам Пиксију је онај Зоран Дамјановић био ген. сек. и у савезу и код нас

Njemu je ta funkcija ne bi bila strana, pošto je u periodu između 2001. i 2005. godine bio na čelu republičkog FSS.

U tom periodu on je sarađivao sa sadašnjim selektorom "orlova" Draganom Stojkovićem Piksijem, kao i kasnije u Crvenoj zvezdi.

Nov 5, 2014Kandidat Crvene zvezde za mesto predsednika FSS je bivši generalni sekretar tog kluba

Lekovic je došao kod nas sa Piksijem mislim od početka njegovog mandata na mestu predsednika. Andjus ga je jedno vreme forsirao kao kandidata za mesto predsednika FSS a inace poznat je u KG. Svojevremeno je zeleo da napravi novi stadion Šumadije od nekih para iz Uefe ima kontakte sta znam. Bolje on nego Bjeka ali sve je to još pitanje jer FSS ja zatvorena organizacija plus ne znam kakvi su mu odnosi sa mestom gde se odlučuje.

Posted (измењено)

Ok iscitao sam clanak. Imamo 4 regiona, od cega u vojvodjanskom imamo Simovica koji je tu 20 godina i vokalno nema veze sa ovom vlascu jer je ‘stariji’ od nje, imamo predsednika Vozdovca ispred beogradskog regiona koji takodje nema veze sa vlascu.

Zatim dolazimo do zapadnog regiona gde je izabran anonimus kojeg su uspeli da povezu sa vlascu jer je podrzan od Ubljana!? Po meni to je zasad insinuacija.

i naposletku istocni region gde je za predsednika izabran lik koji jeste deo vlasti, dolazi na mesto Tonceva, a protivkandidat mu je bio neko iz porodice Gasic. Pa ono, mozda je taj lik iz ove trojke i najbolja opcija. Hajde da sacekamo.

Da li je moglo bolje? Verujem da jeste. Da li je moglo gore od prethodnika? Pa, tesko.

Edited by Georgius

53 minutes ago, Georgius said:

Ok iscitao sam clanak. Imamo 4 regiona, od cega u vojvodjanskom imamo Simovica koji je tu 20 godina i vokalno nema veze sa ovom vlascu jer je ‘stariji’ od nje, imamo predsednika Vozdovca ispred beogradskog regiona koji takodje nema veze sa vlascu.

Zatim dolazimo do zapadnog regiona gde je izabran anonimus kojeg su uspeli da povezu sa vlascu jer je podrzan od Ubljana!? Po meni to je zasad insinuacija.

i naposletku istocni region gde je za predsednika izabran lik koji jeste deo vlasti, dolazi na mesto Tonceva, a protivkandidat mu je bio neko iz porodice Gasic. Pa ono, mozda je taj lik iz ove trojke i najbolja opcija. Hajde da sacekamo.

Da li je moglo bolje? Verujem da jeste. Da li je moglo gore od prethodnika? Pa, tesko.

Zar nisu vlasnici Vozdovca okoreli Grobari - ostrasceni?

• Meda locked this topic
  • Meda unlocked this topic