Jump to content

КК: Играчки кадар 22/23

Punkerstein

Recommended Posts

Forma iz Buducnosti je fizicki nedostizna,ne moze se nikada vratiti na taj nivo.Centru od 201cm bez neke igre ledjima i suta je atletika vitalna a mi smo ga kupili posle 2 operacije kolena.Ne znam kome je to palo na pamet.Jos jedan njegov problem je sto ove godine ne igra sa Slukasom nego sa Vildozom koji vise voli da potegne sa 8m nego razigra,tacnije hteo bi ali ne moze, a Ivanovic nije zavrteo uspesno 3 pika u Zvezdinom dresu.

On eto moze da mrcvari na poziciji drugog treceg centra ali pitanje je da li je njegova plata vredna toga.Recimo ako Lesor bude gnjavio Mitrovica kao krajem prosle sezone,a verovatno hoce,nama je Martin jedini spas,moguce je da ce ga dobro zaustaviti.

Ali neke partije kakve je ranije pruzao ne treba ocekivati,nit ima saigrace za to niti su njegove najvaznije spsobnosti na tom nivou od ranije.

Kao sto se za Holanda u drugoj utakmici videlo da definitivno ne moze da igra EL tako se i za Martina videlo da ne moze na starom nivou.

Sve zavisi kolika mu je plata i da li zeli Ivanovic toliko da menja roster.Holandova sitaucija je totalno jasna.

Neko od upućenijih  jel zna možda u kakvom je stanju Martin fizički? 

Jedna situacija mi je sinoć bila zanimljiva a možda je i čisto komentator bacio onako eto reda radi: martin pravi faul nad sikmom , pametno zato što je fizički jaci od njega i nema lakih poena već mora na slobodna. Ukoliko kao centar fizički ne može da parira sikmi  koji Lazica  u 2/3 situacije nije mogao da pomjeri u postu  onda...

Ljudi, mora da se vadi kestenje iz vatre, to vidi i laik. Na 5 bi ja ostavio Kuzmica, Mitrovica i Petruseva. Doveo dobru startnu cetvorku, Ilica vratio u tim. Sa Redom se slazem da Bentila treba izvuci na 3 i po meni, ako ima mesta za jos jednog igraca spolja, doveo bi nekog skorera. Ostalo sve udomiti negde. I to je to, kako nam bog da.

Jedna stvar može da raduje pogotovo zbog utakmice koja je sjutra i napada kakav ima makabi, a to je Lazić. 

Sinoć je odigrao defanzivno utakmicu za 10, čovjek je još jednom pokazao da može bez problema da brani 4 pogotovo ukoliko igraju ledjima ka kosu. 2 nepostojeća faula  svirana, i vjerovatno jedini nas igrač koji bez problema probija blokove, ne ide ispod bloka kad lopta ide na sutera. 

Nadam se da će mu Duško pronaci ulogu koju je imao kod DR i iskoristit maksimalno ono u čemu je najbolji a to je peglanje odbrane i šut iz kornera bez drugih egzibicija. 

Samopouzdanje ekipe raste, pobjeda sjutra bi mnogo donijela na svakom polju, a za istu nadam se da Holanda dobit minuta neće jer je pokazao sinoć koliko moze u oba pravca, a sjutra bi tek mogao da nas ukanali  za 4/5min obzirom na napadački arsenal makabija, njegovu koncentraciju, mobilnost i motoricke sposobnosti.

Martin je u nikakvom fizickom stanju. On je covek leteo svojevremeno, sto mu je bila glavna karakteristika u igri. 

Treba sad da se spremimo za Makabi. Mislim da je sinoc Holand demonstrirao da nije dorastao. Pre svega defanzivno. A doprinos koji je dao u napadu je jednako zanemariv.

Mislim da za Makabi treba uvesti Lazarevica u roster. Da uzme Holandove minute. Sigurno cemo biti bolji i defanzivno i u skoku. Pa mislim da i tih 5 poena Lazarevic moze da ubaci iz manje suteva.

Nadam se samo da Dusko nece pokusati nesto sa Pefijem. Da ne kvari utisak.

4 минута раније, Duci14 said:

Martin je u nikakvom fizickom stanju. On je covek leteo svojevremeno, sto mu je bila glavna karakteristika u igri. 

Treba sad da se spremimo za Makabi. Mislim da je sinoc Holand demonstrirao da nije dorastao. Pre svega defanzivno. A doprinos koji je dao u napadu je jednako zanemariv.

Mislim da za Makabi treba uvesti Lazarevica u roster. Da uzme Holandove minute. Sigurno cemo biti bolji i defanzivno i u skoku. Pa mislim da i tih 5 poena Lazarevic moze da ubaci iz manje suteva.

Nadam se samo da Dusko nece pokusati nesto sa Pefijem. Da ne kvari utisak.

Ne samo što je izgubio to što je krasilo njegovu igru, već čovjek ima strah koji je nevjerovatan. Sinoc je imao priliku da zakuca loptu u kos on je polaze. Nisam siguran dal je 2 puta kako je kod nas zakucao.

Ajde i to na stranu, izgleda da fizički ne može da odgovori igračma na njegovoj poziciji. Rijetko se dešava, bez obzira što nema neku minutažu, da igra odbranu a da se ne završi faulom  ili poenima. Sigurno da je papreno plaćen za doprinos koji daje. 

Lazarević mora u 12 umjesto Holanda sve dok je ovaj tu pa bio makabi/jedinstvo iz bp protivnik.

Ja bih da pohvalim Petruseva. Jedan od retkih ciji sam dolazak letos prizeljkivao i sa transferom kojim sa zadovoljan.

Samo mi ne ide u glavu, zasto neki treneri posto poto guraju igrace na pozicije koje im ne odgovaraju. Imali smo Gista koji je tvrdoglavo guran na 4, sad Petruseva kojeg je VJ gurao takodje na 4...

7 минута раније, miloshb said:

Ja bih da pohvalim Petruseva. Jedan od retkih ciji sam dolazak letos prizeljkivao i sa transferom kojim sa zadovoljan.

Samo mi ne ide u glavu, zasto neki treneri posto poto guraju igrace na pozicije koje im ne odgovaraju. Imali smo Gista koji je tvrdoglavo guran na 4, sad Petruseva kojeg je VJ gurao takodje na 4...

Positionless, бришу се дефиниције позиција које играчи играју по висинском дифолту, генерално мислим да се иде на тај концепт. Па један Новицки је играо на 4 са својих 2.13 или Тим Данкан исто са својих 2.13м.

Авангарда је долазак Меџика Џонсона у Лејкерсе 1979 где га бирају упркос противљењу Џери Веста, јер је хтео Монкрифа који је имао 1.93м, до тада је било незамисливо да неко са 2.06м игра point guard-a a Лејкерси су имали изврсног Норма Никсона на 1, па идеја Веста је била да игра на 4, логично и резонски са том висином, па је потом Меџик играо на 1 а Никсон на 2, касније Бајрон Скот на 2.

Мада генерално мислим да је Биг О растурио целу концепцију јер је од почетка каријере играо на 1 са својих 1.96м што је било незамисливо до тада ..

Sve pohvale za Petruseva sinoc,7p,8sk uz ukradenu cini mi se i blokadu...zaista je pokazao ozbiljnu reakciju.

Ono sakrivanje obruca kad nije dozvolio centru Albe,jbg zaboravih ko je bio,da sutne na kos niti da ga pomeri iz mesta je bilo prelepo...blokada je dosla samo kao slag na torti.

Nedovic da prestane da se ispucava trojkama.Ono 1/7 ili koliko je vec imao je za njegov kalibar previse.Njegovo je da ide na ulaz i tu je najopasniji sto se i sinoc na kraju potvrdilo.

Vildoza sinoc pogadjao kad je trebalo,ali uprkos tome sto sam ga hvalio u lajvu veoma sam svestan njegove dve airball trojke.Prva u prvom poluvremenu sa 45 stepeni kad je lopta preletala preko obruca,druga pri kraju kada je zeleo da bude heroj...mislim da je bas on imao jedno "ubijanje table" opet sa trojke...to ce Dusko morati definitivno da resi.

Skoro sve asistencije su dosle od Nedovica i Vildoze,mislim 11 ili 12 od ukupno 15-16 timskih...jbg zaboravio sam sad tacnu cifru.Treba nam treci asistent,a ko bi bio bolji za to od Mitrovica koji je i sinoc pokazao kakav je kosarkas.

Ovoj ekipi fali Davidovac samo tako da poveze redove svojim pregledom igre,ali sta sad...nije tu pa nije...

Dobric sinoc pola sutnutih trojki ne moze da dobaci do obruca...da li je zaista u tolikom kanalu ?

On nam treba sto pre jer ono sto Holand radi je za zatvor.Pogodi trojku i jednostavno se ugasi...to moze i Lazarevic,a bogami i Ilic.Samo mislim da se njima ne bi desavala ona ne spavanja nego hrkanja u odbrani koja je Holand imao.

Cini mi se da je Bentila stigao umor.Dugo nas je vukao skoro sam i sad je izgleda to ucinilo svoje...bice on onaj pravi ubrzo opet.

Da bi Nedovic isao na ulaz potrebno je da mentalna blokada posle povrede lista koja je vrlo nezgodna prestane. Mislim da Nemanja vrlo dobro zna sta mu je ciniti, samo to je mnogo lakse ovako na papiru, nego u realnosti.

Podrzavam i da pokusava za tri, posto ako on, Dobric, Vildoza ne polude u ovoj ekipi, nema ko drugi. Ne mozemo ocekivati od Lazarevica, Lazica, Markovica da pogadjaju u kontinuitetu.

Njemu i Vildozi ne smemo seci krila. Treba nam doza neceg nekonvencionalnog. Nekada ce to biti dobro, nekada ne...

Iskreno, vise mu zameram izgubljene lopte, nego promasene suteve. Sutevi ce uci drugi put.

24 minutes ago, RedHart said:

Positionless, бришу се дефиниције позиција које играчи играју по висинском дифолту, генерално мислим да се иде на тај концепт. Па један Новицки је играо на 4 са својих 2.13 или Тим Данкан исто са својих 2.13м.

Авангарда је долазак Меџика Џонсона у Лејкерсе 1979 где га бирају упркос противљењу Џери Веста, јер је хтео Монкрифа који је имао 1.93м, до тада је било незамисливо да неко са 2.06м игра point guard-a a Лејкерси су имали изврсног Норма Никсона на 1, па идеја Веста је била да игра на 4, логично и резонски са том висином, па је потом Меџик играо на 1 а Никсон на 2, касније Бајрон Скот на 2.

Мада генерално мислим да је Биг О растурио целу концепцију јер је од почетка каријере играо на 1 са својих 1.96м што је било незамисливо до тада ..

Pa tako je.Kada Petrusev igra sa jos jednim visokim samo treba da dopunjavaju svoje vrline i mane nije bitno kako se to naziva.Time receno,Petrusev i igra na 4 jer bolje cuva cetvorke nego petice ali isto tako u napadu treba pik da se vrti kroz njega malo vise.Jeste malo nategnuto jer drugi centar u petorci ne moze da siri ali ima nacina da se to resi,Petrusev svakako vise voli da naslanja loptu na tablu,baca floutere i sl nego da ide do kraja.Plus moze i u pop,da sutne.Mnogo mi je logicnije da se barem nekad on koristi primarno u piku,mnogo vise opcija daje nego Kuzmic recimo.Eto to je jedina moja zamerka kada igra na 4,ostalo je sve kako treba,mekan je on za duele sa pravim centrima.

15 minutes ago, SHERIFF said:

Da bi Nedovic isao na ulaz potrebno je da mentalna blokada posle povrede lista koja je vrlo nezgodna prestane. Mislim da Nemanja vrlo dobro zna sta mu je ciniti, samo to je mnogo lakse ovako na papiru, nego u realnosti.

Podrzavam i da pokusava za tri, posto ako on, Dobric, Vildoza ne polude u ovoj ekipi, nema ko drugi. Ne mozemo ocekivati od Lazarevica, Lazica, Markovica da pogadjaju u kontinuitetu.

Njemu i Vildozi ne smemo seci krila. Treba nam doza neceg nekonvencionalnog. Nekada ce to biti dobro, nekada ne...

Iskreno, vise mu zameram izgubljene lopte, nego promasene suteve. Sutevi ce uci drugi put.

Imao je 3 izgubljene lopte. Jednu bas glupu na dodavanju, u samoj zavrsnici. Jednu kad nije uspeo da uhvati Vildozino dodavanje. Trece se ne secam. Na onaj broj pokusaja i 6 asistencija, 3 izgubljene lopte su zanemarive. Cini mi se da je Sikma juce imao 5 ili 6 izgubljenih. Vildoza je imao isto 3.

Malo je problem sto se Nemanja gleda kroz lupu, pa svaki los potez se vidi 3 puta jasnije nego kad neko drugi napravi los potez.

Ja mu imam samo jednu zamerku, treba uvek da sutira skok-sut i kada je sam ikada je preko igraca. Nije on od 2 metra i simpanza rukama da sutira opusteno sa zemlje. Kad bi u suteve ulazio sa maksimalnim skokom, a moze dosta da skoci, pogadjao bi u mnogo vecim procentima.

Markus Vilijams je imao problem sa tim. Kad je sam sutirao je sa zemlje i uglavnom promasivao, a imao je i situacije kada je sutirao skok-sut i to je bilo drasticno bolje.

Ne sutira on potpuno sa zemlje, ali bi drasticno vise pogadjao kada bi naskovio malo vise pri sutu.

Ja ne mogu da zamislim Vildozu da sutne sa zemlje, to nebi licelo ni na sta, sigurno nebi ni ulazilo.

4 hours ago, _DelijaMomak_ said:

a Ivanovic nije zavrteo uspesno 3 pika u Zvezdinom dresu.

Sve se slažem sem ovoga. A sa kim da zavrti pik. Prošle godine sa Kuzmom, Lukom i Cirbesom, a ove sa Kuzmom, Lukom,Raduljicom, Hasanom. Ja jedino verujem da ako bi Petrušev prešao na 5 da bi možda mogao da vrti pik kao sa Ridom. Juče kad god je krenuo u prodor centri su mu bili iza ledja i svaki put je izbacivao loptu prema spoljnoj liniji.Prošle sezone koji god brži pas baci ispadne im lopta iz ruku.

4 hours ago, RedHart said:

Ај озбиљно, Душко је шокиран његовим телом и физичком спремом, зато  је јасно зашто није у комбинацији...

Ne trebaš da budeš profesionalac u bilo kom sportu da vidiš u kakvom je stanju Raduljica. Da se skupimo na basketu ja i ortaci, a svi smo veterani i pikamo loptu  10-20 puta godišnje,mislim da bi Raduljica donosio vodu.

Posted (измењено)
1 hour ago, Dark22 said:

Sve se slažem sem ovoga. A sa kim da zavrti pik. Prošle godine sa Kuzmom, Lukom i Cirbesom, a ove sa Kuzmom, Lukom,Raduljicom, Hasanom. Ja jedino verujem da ako bi Petrušev prešao na 5 da bi možda mogao da vrti pik kao sa Ridom. Juče kad god je krenuo u prodor centri su mu bili iza ledja i svaki put je izbacivao loptu prema spoljnoj liniji.Prošle sezone koji god brži pas baci ispadne im lopta iz ruku.

Ne trebaš da budeš profesionalac u bilo kom sportu da vidiš u kakvom je stanju Raduljica. Da se skupimo na basketu ja i ortaci, a svi smo veterani i pikamo loptu  10-20 puta godišnje,mislim da bi Raduljica donosio vodu.

Jeste, njih 10 ne valja i nije problem u Ivanovicu.Nemoj da se zavaravamo,Ivanovicu fale neke stvari i one su neosporive.A Martin i Luka se odmotavaju vrlo dobro,nista ekstremno dobro ali ne kaskaju sigurno za EL prosekom,sasvim ok.Nasi plejevi samo ne mogu da ih pronadju i izvrse pas, vide da treba alii dzabe.Tkzv filip covic problem u EL.Pogledaj drugo poluvreme protiv Albe i koliko se puta uspesno Mitrovic odmotao, Vildoza vidi ali nema ugao za dodavanje.Pogledaj Martina kako je igrao u paru sa Slukasom u Oliju,iste fizicke sposobnosti je imao kao i sada kod nas.Nije do njih.

Sto puta vidjeno sto puta receno,2,3 godine Ivanovic pokazuje sta ne moze a sta moze u EL ne treba dalje pricati.Ne dolazi do potrebnih uglova za dodavanje i nikada i nece.Nadomestio bi to neki ekstremno dobar pik igrac ali ajde nadji takvog nama dostupnog a da ne bude rupa u ostalim segmentima.

Edited by _DelijaMomak_