Jump to content

ФК: Играчки кадар 2022/23

Punkerstein

Recommended Posts

Жао ми је да то причам, али ми на голу имамо темпирану бомбу. Сматрам да је Борјан кад је дошао у Звезду, прве 3 сезоне, што статистички, што приказаним играма, био један од бољих голмана у Европи. Допринео нам је невероватно много, Спарта Праг, Краснодар, Салцбург, Копенхаген, то су неке утакмице у којима да није било његових интервенција, не би било ни Европе. Међутим, голман врло лако може да нам дође главе. Десило се већ једном са Кахриманом, кад га нисмо на време заменили, сетите се кад му је Евертон дао гол са 40 метара у дербију, затим против Лудогореца обе утакмице, пола голова је његова кривица била, а онда и Сасуоло и оно бацање са скупљеним рукама. Из неког угла гледано, директни кривац за неиграње у Европи (додуше и за долазак Милоја, хвала му😁). Према томе, не бих ја много ризиковао и експериментисао, Борјан је показао у претходних годину дана да није више толико сигурна опција и сматрам да му треба наћи достојну замену, да после не буде куку мајко. 

Slazem se da nije vise na onom nivou, ali dali smo mu jak ugovor do ljeta 2026. , i ne znam sta sad... imao je on vec problema malo sa kilazom i prosle sezone pa se sredio, nadam se da ce mu LS biti dovoljan motiv, pa da vidimo posle LS neku egzoticnu destinaciju na obostrano zadovoljstvo

11 minutes ago, czbp said:

Slazem se da nije vise na onom nivou, ali dali smo mu jak ugovor do ljeta 2026. , i ne znam sta sad... imao je on vec problema malo sa kilazom i prosle sezone pa se sredio, nadam se da ce mu LS biti dovoljan motiv, pa da vidimo posle LS neku egzoticnu destinaciju na obostrano zadovoljstvo

Do 2026? On već sad ne izgleda kao profi golman..A tek tada 😂

2 минута раније, Šabac said:

Do 2026? On već sad ne izgleda kao profi golman..A tek tada 😂

Imao je on ovih epizoda vise puta u zadnjih par godina, kad se zapusti... mislim da je ugovor potpisan jer smo jurili onda Partizan pa da zadrzimo okosnicu da bi stigli to, da je bilo +10 kao sad, ne bi mi to njemu dali.

Sustina...

- Nevezano za rezultat utakmice protiv Vojvodine, kao zvezdaš nisam miran ako je ono tim za Ligu šampiona. I ne samo na jednoj poziciji nego na više mesta u ekipi. Pretpostavljam da i rukovodstvo Zvezde to vidi. Onima koji su nosioci igre forma je sad u silaznoj putanji. Naravno, niko ne treba da brine hoće li se ovi igrači plasirati u Ligu šampiona, odnosno osvojiti titulu. Hoće, jer su u Superligi najbolji - kaže Stojadinović

- Videćemo šta će biti u leto 2024. kad Zvezda ili Partizan opet budu morali da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, a sad ne forsiraju nijednog mladog igrača od kojeg bi napravili top klasu. Mlađi igrači ovde nemaju perspektivu, sve je podređeno strancima i veteranima koji će da donesu brzi rezultat i ne vidim da se razmišlja dugoročno. S druge strane, svi pričaju o podmlađivanju, jer je popularno, ali ne vidim da to rade - zaključuje Stojadinović.

Mladi, mladi, mladi... Puna im usta mladih, a inace se za svog mandata proslavio sa asovima poput Garida, Arauha i cuvenom zamenom za Milijasa Murtalom Dijakiteom.

Zasto umesto ta tri svetska asa, niste izbacili neku mladu nadu? Nego nas je lesinario ko je stigao?

Necemo dalje, a tek smo zagrebali...

Dakle, dragi gospodine Stojadinovicu, iako nije sve cvece i drvece danas, o mladima se mnogo vise vodi racuna nego u vase vreme.

Od kada je ’on’ otišao, našoj Zvezdi krenulo. Napred Zvezdo do titule - napisao je Sakić, a na pitanje u komentarima na koga je mislio pod ovim "on", bivši fudbaler crveno-belih je objasnio:

- Čuveni sportski direktor, gdin Stojadinović... - zaključio je trenutni pomoćnik Siniše Mihajlovića u Sampdorija..

Ja mislim da je neki plan uprave da sa ovom ekipom osvojimo prvenstvo, pa da se mlađi, talentovaniji igrači koliko toliko isforsiraju u Ligi Šampiona, da im naraste cena za prodaju!!!

Ja ne znam otkud ove opservacije Stojadonovica da se ne forsiraju mladi, kao puna usta mladih... sjecam se ja i njegovog mandata, nista se vise nije mladjih igraca izbacilo (cak je pitanje i da li je vise), a bili smo kanta za napucavanje groblju... ekipa - kanta za napucavanje uvijek moze da istrpi X mladih igraca, ekipa koja grabi ga nekom cilju, ka rezultatima vec ne moze.

Jedino se slazemo da su u padu nasi nosioci igre, to vide i fudbalski laici, jedino bih Kangu izuzeo koji je igrao manje-vise konstantno. Katai, Rodic, Ivanic kao nosioci su pali i to je ocigledno. 

Isforsiran je Erakovic, isforsirani su bili Nikolic i Gavric, medjutim od njih slabo sta da se dobilo, posebno je vise forsiran Nikolic. Sad imamo Lekovica koji ce da dobija priliku, imamo Mijatovica koji je jos prosle godine krenuo da igra sa 17 godina, Stefan Mitrovic koji je vec reprezentativac... svi vidimo da tim nije u stanju da igra LS, ali da nema mladih to apsolutno nije tacno.

Ne svidja mi se nimalo njegova izjava, iako ne mislim da misli lose Zvezdi, Zvezdas je veliki, ali mislim da se ne mirise sa ljudima iz kluba pa onako docekao da uputi koju strelicu ka njima.

Jedina zamerka mi je sto Nikola Stankovic nije dobio Srniceve i Krsticiceve minute na sredini terena. Srnica su mogli ranije koristiti po desnom boku, gde je pruzao najbolje partije u proslom mandatu. Krsticic skroz nepotreban. Veca korist bi bila da ga posalju u Graficar da bude mentor klincima. 

Osim toga, davanje sanse mladima se popravilo prvenstveno zbog obaveznog bonus pravila. Mada, kao klub smo istrpeli sve greske Erakovica, cak i kad su navijaci izgubili veru da ce on postati igrac. Eto, njega smo afirmisali do kraja. Napravili smo igraca. 

Nikolic se forsira isto. Mijatovic se uvodi u tim. Lekovic takodje. Sto se mene tice, zadovoljan sam sto se napravio pomak. Eto, jedina zamerka je sto Stankovic Nikola nije tu. Nadam se da ce bar tu pozajmicu odraditi maksimalno. Ono protiv Partizana je bilo dosta dobro. 

Posted (измењено)
5 hours ago, dean said:

Ja mislim da je neki plan uprave da sa ovom ekipom osvojimo prvenstvo, pa da se mlađi, talentovaniji igrači koliko toliko isforsiraju u Ligi Šampiona, da im naraste cena za prodaju!!!

Od toga nema nista, jer mi nismo prodavali igrace ni posle prethodne dve Lige sampiona, pa necemo ni sad.

Pritom, prvu smo sasvim solidno odigrali.

To su samo mastarije nase uprave, da igracima koji primaju 5 golova po utakmici raste cena.

Edited by Recoba

2 minutes ago, Бјелке said:

Има он проблем са курцобољом већ пар сезона, а не са зглобом.

Ali mi I dalje nije jasno zašto kad već mu teško pada duže vreme i da igra i da trenira se ne potrudi da nađe drugi klub nego I dalje tako se da kažem "razvlači" u Zvezdi