Jump to content

ФК: Играчки кадар 2022/23

Punkerstein

Recommended Posts

6 минута раније, DuleDJ said:

https://www.instagram.com/p/Ck-mr7ho56I/?utm_source=ig_web_copy_link

Чему оволика количина хејта према Пешићу? Гомила негативних коментара и лајкова на исте, да ли је могуће да је ријеч о истом играчу који je најдиректније заслужан за пет побједа у првенству и ових +10?! Да не спомињем голове против Макабија и Трабзона. Боже сачувај, трансфер блама сам доживио читајући ове бљувотине, тачно ме је срамота оваквих "звездаша".

Pa kad svako ima slobodu da piše šta hoće, većinom klinci, botovi i polumozgaši, pogledaj im profile samo.

15 minutes ago, Knezzz said:

Pesic je velikim delom sam kriv za ovo. Ni ja nisam bio za njegovo dovodjenje ali sad kad je tu, podrska,nas je igrac. Ona izjava da nema kvalitet za zvezdu ga prati od prvog dana,nije mu to trebalo.

Не слажем се никако, барем ја му то уопште нисам узео за зло. Што се мене тиче, у првом плану је оно што приказује на терену, све остало је споредно. Наравно, док то нису шабанлуци попут Пантићевог набијања лопте према навијачима на истоку, уз саркастично аплаудирање приде, Деспотовог ућуткавања трибина, па и оног Борјановог глупирања на инстаграму прошле године.

Олако се заборавља да је Пешић и у оном несрећном реваншу против Макабија покидао, јунак тог несуђеног пласмана у ЛШ, а можда и најзаслужнији што ћемо ју вјероватно играти следеће године. Знам шта су друштвене мреже али опет, напросто сам згрожен коментарима, на трен сам помислио да сам у некој паралелној димензији.

25 минута раније, DuleDJ said:

Не слажем се никако, барем ја му то уопште нисам узео за зло. Што се мене тиче, у првом плану је оно што приказује на терену, све остало је споредно. Наравно, док то нису шабанлуци попут Пантићевог набијања лопте према навијачима на истоку, уз саркастично аплаудирање приде, Деспотовог ућуткавања трибина, па и оног Борјановог глупирања на инстаграму прошле године.

Олако се заборавља да је Пешић и у оном несрећном реваншу против Макабија покидао, јунак тог несуђеног пласмана у ЛШ, а можда и најзаслужнији што ћемо ју вјероватно играти следеће године. Знам шта су друштвене мреже али опет, напросто сам згрожен коментарима, на трен сам помислио да сам у некој паралелној димензији.

Svaka cast. +100

Jos bih dodao da ne mislim da je ovo slucajno, ovoliki negativni komentari. Nego da dolaze sa nekog "zvezdaskog" mjesta. Nemam info nikakav, samo meni jednostavno ne izgleda kao slucajnost uopste ovoliko komentara i svi u vrhu. Ukoliko nije slucajnost, nego ovo bas odrazava prosjecno razmisljanja navijaca CZ, mi ne zasluzujemo bukvalno nista, ustvari ako je to tacno zasluzujemo da Bjekovic dodje na celo saveza, predsjednik sudske komisije da bude recimo oboljeli Zeks.

Ubijedjen sam da ovo nije slucajno.

Posted (измењено)

Реко бих да је фрустрација са Пешићем више исход тоталног стратешког промашаја наше управе око првог центарфора, него то што је Пешић био лош. То што људи пишу је итекако без смисла (поготово због Шиљине полусезоне), али пробам да разумем зашто то пишу.

Ево моје импресије испод. Хтео би да чујем шта људи мисле.

Највећи проблем је то да је наша управа та која је заменила Охија, нашег првог шпица са Кулибалијем а Павкова заменила Пешићем. Сви смо очекивали, а ако не сви барем већи део нас, да ће Пешић бити итекако користан у нашој лиги (можда чак и да донесе златну копачку лиге) а да у Европи улази повремено, као што је био и у првом мандату у улози другог шпица. Зашто?

Зато што након толико успеха и пара који смо примили од сезоне 2017-18 очекивао сам да можемо пријуштити бољег нападача од Пешића као првог шпица, поготово за Европу... неко ко може итекако да држи лопту у пољу у Европи а и да се прода за више пара мало касније (у другим речима неко макар мало млађи). То треба да буде циљ наше стратегије ако хоћемо да растемо и да постанемо озбиљнији него што смо сада. И због тога кажем да је Пешић стратешки промашај дуготрајног посла.

Немојте погрешно да ме схватите, Шиља је био добар ове полусезоне (на моменте врло добар), и вадио нам неке сјајне победе кроз самог себе (и на томе сам му захвалан), али такође се може поставити питање... након толико успеха зашто нам тај исти играч након 5 година вади победе из ничега? Да користим мало Терзићев речник... зар га нисмо бар мало прерасли у смислу првог центарфора?

Али тешко то иде кад наша управа се плаши да изгуби титулу, па само иду на доказано и оно што знају за кратко трајни успех... то се види и у овим новим уговорима Гобељићу, Родићу и сличнима, и зашто нам тим стари без неких већих промена. То исто важи и за Букарија кога су снимили у утакмицама против нас. Уз то постоји и чињеница да је наша управа скоро увек промашила појачање кад су у питању странци у офанзивној трећини у задњих пет сезона. На листи промашаја би реко да су - Рикардињо, Кафу, Јирка, Ван Ла Пара, Томане, Гарсија, Фалко и Диони са изузетком од 4 играча: 1) Боаћи из првог мандата (иако је имао добро лето у другом мандату), 2) Бен који је најбољи странац у задњих икс година ако не и најбољи 3) Букари који показује знаке да може бити озбиљно појачање и 4) делимично Фалћинели и Охи који нису бриљирали али су били константни у томе што су радили кад су играли. То онда доказује зашто наша управа није ризиковала превише око тог дела терена, поготово знајући шта титула доноси ове сезоне и већ доведених странаца Букарија и Кангве.

Кад онда тако размислиш, прихватиш ту чињеницу око Пешића као првог центарфора, али се онда вратиш на стратегију... и питаш се, које онда одговоран за Кулибалија? Које одговоран за те паре које нису мале за резервног шпица који је странац? А то је Марин. Надам се да ће се грешка исправити али то се не сме догађати. На сву срећу ту је био Шиља који је на крају постао први шпиц и да поновим, на томе сам му баш захвалан.

Edited by frecciarossa

Posted (измењено)

Uprava je svojim potezima navukla negativne komentare koji kruze i sve su prilike da ce kruziti sve dok su ti igraci tu. Oni po meni nista krivi nisu, izuzev Pesica koji je malo dolio ulje na vatru al ta izjava trebala je davno da bude zaboravljena.

Koncepcijske greske, tipa napadac za formaciju sa dva a igra sam, i onda se pitamo sta je, zasto ne pruza dobre partije i slicno. A to se pisalo kakko za pesica tako za dionia, pa i Ohija. Pesic ima dobru polusezonu, bice jos bolji kad prodje pripreme, kao i ostali. O onim rijecima prerasli tek ne treba trosit vremena, eto ih koliko hoces ususkanih u klubu. 

Za sve negativne komentare i energiju koja kruzi i postoji, prava stanica jeste uprava nikako igraci, i oni su ti koji treba da trpe to, igraci nikako, niti su se sami nasli tu niti su sami sebi produzivali ugovore. 

Jel ima kakvih naznaka o rastancima sa nekim igracima? 

Jel terza  naucio stihove

Ostajte ovdje!…Sunce tuđeg neba,
Neće vas grijat kô što ovo grije;
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Kako bi ubijedio u last dance i pohod na ls provjerene snage il cemo ne daj Boze da se rastajemo sa nekima? 

Jes da je daleko januar al... treba pocet na vrijeme spremanje da ne bude povuci potegni posle. A tu treba krenut od svoje kuce. 

Edited by mikimaus

On 11/16/2022 at 5:34 PM, DuleDJ said:

https://www.instagram.com/p/Ck-mr7ho56I/?utm_source=ig_web_copy_link

Чему оволика количина хејта према Пешићу? Гомила негативних коментара и лајкова на исте, да ли је могуће да је ријеч о истом играчу који je најдиректније заслужан за пет побједа у првенству и ових +10?! Да не спомињем голове против Макабија и Трабзона. Боже сачувај, трансфер блама сам доживио читајући ове бљувотине, тачно ме је срамота оваквих "звездаша".

Jasno je da Pešić ne ume da daje izjave za medije i savetujem mu da angažuje nekoga ko mu može pomagati u tom segmentu. Dakle delom jeste i on sam kriv, ali zašto se ide u krajnost je pravo pitanje.

Veliki deo navijača aktivno prati medije i mreže, komentariše sve događaje i aktere. Svaka izjava igrača nailazi na ocenu od strane navijača i na osnovu toga stvara se slika u javnosti o nekom igraču.

Problem je što ta stvorena slika često nema veze sa pravim kvalitetom, jer koliki god da doprinos da na terenu, velika većina navijača će ga vezivati za prethodno zalepljenu etkietu.

Tako su neki "Zvezdini vojnici", neki "Padavičari". Imamo naravno i "Staklene", dok se u poslednje vreme ide i korak dalje pa kreće i uvredljivije sa "Ljakse". Ne znam kuda to vodi, ali mi se nimalo ne svidja.

Što se mene tiče najvažnije je šta igrač pruža na terenu u datom trenutku. Sve ostalo je čisto iživljavanje.

Posted (измењено)
14 hours ago, czbp said:

S velikom vecinom upisa se slazem, ali Pesic je po meni nas najbolji igrac ove polusezone to bih posebno apostrofirao, nije bio samo dobar. Jedini koji je bio konstantan od Haife pa do Brda kad se eto povrijedio na samom startu. I sve to sa slomljenim prstom jos od Makabija, cini mi se da je derbi igrao sa tom povredom (kao i Ivanic koji je protiv Makabija zaradio povredu). 

Ne samo sto je zasluzan za mnogo bodova, i mnogo gamewinnera je postigao, nego je i mnogo dobar bio u Evropi sto se najvise apostrofiralo kao da nije dobar za Evropu. Protiv Haife odlican u oba meca, iako je i dalje malo kaskao sa fizickom spremom, Ferenc kuci i u gostima odlican, mali milion duela osvojio, sjecam se ga je od muke onaj stoper Ferenca rvacki bacio na zemlju prilikom jednog faula u Bg. 

Da se nadovezem na ovo za Kulibalijem. Niti je on nemac pojma kao sto se pise, niti je Dioni bio nemac pojma, jednostavno mi dovodimo u cajtnotu igrace koji po pravilu nisu prosli pripreme (slobodni ili na pozajmici). Takvim igracima je potrebno vremena i prostora da udju u formu, a mi ga dovodimo da odmah uskoci i da resava, to je prosto nemoguce. Onda idu komentari kako je to drvo javorovo od Rada Bogdanovica, covjeka koji toliko povrsno shvata fudbal da sam iznevjerovao par puta kad sam mu slusao intervjue jos prije godinu dana...

Covjek nije trebao da dodje u Zvezdu, ne zato sto je nemac pojma, nego jer kod nas nema prostora i vremena da se razigrava i prati forma jedno mjesec dana minimum, bukvalno u sezoni kad zbog SP pocinje odmah Evropa, nama je u 14 dana bio i Monako i Trabzon, plus derbi?!

Ne mogu da shvatim te poteze uprave, to je totalno nelogicno. Samo je kod Falcinelija upalilo, iako je i on dosao bez priprema ali nije bas ovoliko nespreman bio, mozda kao Pesic ove sezone kad je dosao... ali nije imao nikakvu konkurenciju bukvalno, pa smo ga izgurali... Vukanovic krenuo na spicu protiv Omonije.
Covjek jeste da ima svoju odgovornost za nespremnost kao sto kaze Terzic, ali veca je odgovornost na njima a ne na njemu. Jer znas da je nespreman valjda sa testova opterecenja prije potpisa, i dovodis jer si u cajtnotu. A zasto si u cajtnotu? Zato sto juris igrace do pred zadnji cas i onda ostajes sa limitiranim brojem igraca od kojih moras da biras nekog da ne bi ostao bez iceg.  A znas i sam da nema prostora za cekanje jer je takva polusezona zbog Katara?! Znaci nevjerovatan potez, pa bolje da dovedes onog afrikanca koji se pominjao, sto je bio u Letoniji pa Ligi2, ako je spreman neka ulazi sa klupe i razbija bunkere nego da dovodis igraca sa dobrim CV-em ali nespremnog... kad je vec rjesenje na jednu sezonu, a ne na duze? 

Recimo ove godine je juren Gaich, faktici dogovoren bio pa smo mi zato i Ohija prodali. Kad nama CSKA moze da stopira Gaicha, nije mi jasno kako mi ne mozemo da stopiramo Ohija, jos dosao trener koji bi saradjivao sa njim... Pesic je odradio sve i svja, zasluzan je on za ovu titulu bukvalno 50% pa svi ovi ostali zajedno jos 50%, ali morali smo da imamo jos jednog spica jer kao sto je neko napisao prije nekoliko stranica: Sta bi da se Pesic umjesto u predzadnjem kolu, povrijedio tipa na derbiju? Ili da je ta povreda prsta ozbiljnija, pa da uopste ne moze da igra? 

Imali smo prilicno srece.

Хвала на одговору брате.

Слажем се. Пешић је био бољи него што смо очекивали, и стварно нас је диго. Већи проблем, кад се одгледа наша сезона у Европи је то што су Катаи, Иванић, Родић (такозвана лева страна терена) и Драговић били испод нивоа од прошле сезоне. Имали су своје дане, поготово Катаи, али су ове полусезоне више играли топло, хладно и зато смо имали неке проблеме у Европи.

Задњи део уписа око Гаича, такође се много слажем... поготово што је Охи одмах упао у првих 11 против Јавора кад је Милоје дошао и дао гол. Штета што је отишао, то ми никад неће бити јасно. Чак, није ми било јасно прошле сезоне кад су га склонили а момак дао 11 голова на 22 утакмице. Практично нам донео победу у Крушевцу за титулу.

Edited by frecciarossa

19 minutes ago, Meloj said:

Biće dobar Kangwa, mlad je. Nije ni Kanga bio Kanga u njegovim godinama tamo neke 2007. godine.

Kapiram da si pogrešio da si hteo da napišeš 2017.godine. Kanga je u prvom mandatu kod nas igrao mahom 10-ku, a sad igra ono što mu bolje "lež"i osmicu, a ponekad i 6-icu

Erakovic dao intervju za NovaS portal

„Kada sam saznao da sam dobio poziv da budem deo reprezentacije Srbije u Kataru osećaj je bio neverovatan. Godinama sam deo nacionalnog tima u mlađim uzrastima, ali ipak A reprezentacija je cilj kojem sam težio. Biti deo najveće fudbalske smotre kada je u pitanju reprezentativni fudbal je velika stvar, pogotovo kada se pogleda koja imena će sve učestvovati. Zahvalio bih se još jednom selektoru na ukazanom poverenju“, kaže Eraković za Nova.rs.

Kakav je osećaj biti među 26 igrača za Svetsko prvenstvo?

„Izuzetno sam ponosan. Predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu je čast i privilegija. Kada sam počinjao da treniram fudbal zamišljao sam kako bi to izgledalo kada bih se našao na prvenstvu sveta i čuo intoniranje naše himne, tada sam se naježio, a sada se snovi ostvaruju. Biti među 26 najboljih igrača Srbije je za mene kao mladog igrača veliki uspeh, pogotovo ako se uzme u obzir da sam jedini fudbaler iz domaćeg prvenstva koji će nastupati za našu reprezentaciju“.

https://nova.rs/sport/katar-2022/erakovic-srbija-svetsko-prvenstvo-nejmar-zvezda/

18 hours ago, АлексМЦЗ said:

Kangva je odlican na poziciji ofanzivnog veznog. Za ostale pozicije nema karakteristike.

Мислим да код њега има простора и за учење и за сазревање као играча. Ако буде имао ко с њим да ради има потенцијал да буде баш добар везњак. Ја га гледам као незавршен производ.