Jump to content

СП Катар 2022

Recommended Posts

Posted (измењено)

Ma ja sam digao ruke tih lozenja i velikih takmicenja i to ooooodavno. Bukvalno mi je svejedno bilo i da li cemo otici na SP ili ne, to sam vise puta istakao, jer znam sta ce biti na samom SP, lozenje, otreznjenje obicno u prvoj utakmici, pravljenje kalkulacija ko ga kome sta treba i na kraju opet te naguze , cak i da dodjes u situaciji da mozes da ides dalje.

Da ne govorim da ti sjebu celo prvenstvo jer ti pokvare dan, nedelju, tako da zaista sve ovo gledam sa prilicne distance. Mogu da komentarisem, ali se ic ne nerviram, mene i dalje drzi pobeda u derbiju, a na fudbal sam i zaboravio. 

Jednostavno, uvek te fudbalere spajam sa:

- parking, auto, pederusa oko struka, cvikeri, izjave koje pocinju sa " pa dobro, sigurno da..." 
- obilazak rodbine i nocnih kafica i splavova, kuravela i mozda cak i smrk sa golih stomaka
- a kad dodje utakmica, ne mogu da potrce i onda im svi krivi, sudija, vreme, trava, tenzija, javnost, pritisak. 

I tako UVEK. Zaista ne znam, ko sem klinaca moze da prozivljava sve ovo iznova i iznova. Da budes u toku desavanja, u redu, ali da se nerviras oko toga - NIKADA

Edited by Užljevača

9 minutes ago, Užljevača said:

Ma ja sam digao ruke tih lozenja i velikih takmicenja i to ooooodavno. Bukvalno mi je svejedno bilo i da li cemo otici na SP ili ne, to sam vise puta istakao, jer znam sta ce biti na samom SP, lozenje, otreznjenje obicno u prvoj utakmici, pravljenje kalkulacija ko ga kome sta treba i na kraju opet te naguze , cak i da dodjes u situaciji da mozes da ides dalje.

Da ne govorim da ti sjebu celo prvenstvo jer ti pokvare dan, nedelju, tako da zaista sve ovo gledam sa prilicne distance. Mogu da komentarisem, ali se ic ne nerviram, mene i dalje drzi pobeda u derbiju, a na fudbal sam i zaboravio. 

Jednostavno, uvek te fudbalere spajam sa:

- parking, auto, pederusa oko struka, cvikeri, izjave koje pocinju sa " pa dobro, sigurno da..." 
- obilazak rodbine i nocnih kafica i splavova, kuravela i mozda cak i smrk sa golih stomaka
- a kad dodje utakmica, ne mogu da potrce i onda im svi krivi, sudija, vreme, trava, tenzija, javnost, pritisak. 

I tako UVEK. Zaista ne znam, ko sem klinaca moze da prozivljava sve ovo iznova i iznova. Da budes u toku desavanja, u redu, ali da se nerviras oko toga - NIKADA

Potpisujem ovo ali na kraju opet drugu reprezentaciju nemamo. Opet igrali smo dobar fudbal sa Piksijem do sada. Otud i ponovo loženje. Ali jebiga kad odemo na završnicu kao da ode potpuno drugi tim

Проблеми су постојали и прије самог СП-а, мислим на игру. Реално је да смо ми углавном играли са екипама које су испод нашег квалитета, наравно осим Португалије. Тај реванш смо одиграли добро и били награђени. Против Данске се показало да ми у одређеним сегметнима смо још далеко од екипа које играју озбиљан такмичарски фудбал.

Није нама само проблем физика (а јесте и она), објективно технички а у доброј мјери и тактички ми нисмо на нивоу најбољих и то треба реално сагледати па у складу са истим имати и очекивања и прилагодити игру кад играш против најјачих.

Мислим да ми имамо дара за фудбал као и за спорт генерално, проблем је рад и организација коју немамо. Очигледан примјер су коцкасте комшије, које уз бољу селекцију и рад од млађих категорија па до клубова имају одличне резултате. Ми никада нисмо били мање талентовани од њих, ако ћемо мак на конац, кроз историју много је више виртоуза са лоптом било на нашој страни. Нажалост од земље која је имала струку која је доста тога дала и у свјетским трендовима, а које су друге земље послије додатно унаприједиле и довеле до онога што сада гледамо, ми смо отишли уназад. Сада смо дошли у ситуацију да би требало да учимо ствари које смо сами увели у фудбал од истих оних који су то од нас покупили. Ни кошарка није далеко од тога.

Што се тиче петка, све може да се деси, овако како ми под Пискијем играмо ниједан исход није немогућ, па ни да одемо и корак више. Опет да би се то десило, наши морају бити на максимуму, судећи по ове двије утакмице до сада, шансе да се то деси нису на нашој страни. Како год, друге репрезантације немамо, док играју имају пуну подршку.

Protiv Kameruna smo u dobro delu utakmice delovali rastrcano i mocni napadacki ( mislim na lakocu dolaska do 16m rivala i kombinatoriku, pa i broj napravljenih opasnih akcija i naposletku broja golova, stativa i jos sto sta nesto ). 

Problem je pomracenje uma od 62 do 70 minute, dva gola u razmaku od tri minuta. Sinoc sam video da je Maksimovic pogresio kod prvog gola, krenuo je SAMOINICIJATIVNO da vata Abubakara na ofsajd zamku, zasto, e to samo on zna. 
Nedsciplina, manjak koncetracije ili slab IQ fudbalski, to ne znam. 

Drugi gol je posledica olako izgubljene lopta na 16m od gola Kameruna, mislim da je Sergej pogresio, ali nisam siguran i slab gegen presing, jer je iz Kameruna fudbalera imao vremena da uputi dodavanje u prazno za onaj trk za treci gol. 
Naravno, svega ovoga ne bi bilo da je ipak zadnja linija i ceo tim bio obazriviji i da smo igrali "ruzno" za oko na 3 1. 

Ali to je Piksijev stil koji je i doveo ovaj tim na SP i nemam nista protiv toga, ali neke stvari moraju da znaju, neke osnove u fudbalu. 

Ipak, ako neki tim moze da dobije win or go home utakmicu , to je OVAJ tim, pokazao je to u Lisabonu. Tako da , ma koliko da mnogi ne veruju, sanse da dobiju Svajcarsku su vece nego da je ne dobiju, mozda gresim, ali zaista tako mislim. 

Najvise se plasim amaterskih golova koje primamo, ali Svajcarci su sami spo sebi defanzivno orjentisani, iako su dosta crvsta ekipa. 

6 hours ago, SHERIFF said:

Citiracu Piksija...

PRED PUT U KATAR Piksi: Naši igrači ne moraju ništa...

E pa kad ne moraju, sto bi? Dao im je 50% voljno da lelemude...

Tako nesto se ne izjavljuje ni u sali...

Citiraj ga do kraja... Ne moraju nista, a mogu mnogo.

Odlicna recenica

Uspeh je plasman u drugu fazu sve vise od toga bilo bi čudo. Ispadanje u grupi je neuspeh i to je činjenica. Piksi ima šansu da se ispravi za jedno od najlošije vodjenih mečeva naše reprezentacije koje sam ja gledao čak i Krstajic je bolje vodio na SP2018 ima i pobedu koju Piksi još nema. Taj tim je odbrambeno delovao mnogo bolje da nije bilo nesrećnog poraza i sudijske lakrdije protiv sipaca mi bi prošli grupu. 

18 minutes ago, NemanjaKg__ said:

Uspeh je plasman u drugu fazu sve vise od toga bilo bi čudo. Ispadanje u grupi je neuspeh i to je činjenica. Piksi ima šansu da se ispravi za jedno od najlošije vodjenih mečeva naše reprezentacije koje sam ja gledao čak i Krstajic je bolje vodio na SP2018 ima i pobedu koju Piksi još nema. Taj tim je odbrambeno delovao mnogo bolje da nije bilo nesrećnog poraza i sudijske lakrdije protiv sipaca mi bi prošli grupu. 

I da nije Dusko Tosic bio piccka da skrsi kozojebca, i da nisu Matic, Ivanovic, Milivojevic ostavili Dzaku samog kao duha, i da ovo, i da ono....