Jump to content

Медијске спекулације и инсајдери

dragan wien

Одговорност спортског директора  

336 чланова је гласало

1. 1. Да ли је време да Митар Мркела преузме одговорност и напусти функцију спортског директора?

• Да
      314
    • Не
      22

Recommended Posts

Austrijska liga je dosta losija od Turske npr. Jaca od nase jeste, ali je isto tako mnogo lakse tamo dati gol zbog stila igre. Tako da ne bih previse uzimao to za reper, isto kao sto je i u turskoj prilicno lako u odnosu na ostale lige, jer se ne pridaje puno paznje odbrani.

Sto se tice Joveljic-Pesic poredjenja oni donose druge stvari ekipi, i izgledali bi po meni prilicno dobro u tandemu. Joveljic sam na mjestu spica ne bi razbijao bunkere u Mocart ligi, tako da zavisi o cemu pricamo ovdje kao apgrejd. Downgrade u smislu bunkera u domacici, apgrejd ako je protivnik otvoren.

Mi ako mislimo da igramo LS treba da dovedemo prvog špica. Uz dužno poštovanje Pešiću mislim da on to nije ...

S obzirom da igramo sa jednim špicom gomilanje igrača na tu poziciju nema smisla jer će samo grijati klupu. Ako mislimo dovesti Joveljića (za rezervnog špica) onda Pešić mora da ide na transfer listu.

21 минута раније, Јури said:

Sve te igrače tipa Joveljić, Terzić, Ilić.. treba vratiti, pa i kao rotacija ako ne starteri. Da sa klupe za početak ima ko da uđe, a onda i da uđe pristojan igrač. Mi trenutno na nekim pozicijama uopšte nemamo igrača da uđe sa klupe, a na nekim pozicijama imamo sa klupe igrača da se hvatamo za glavu od gluposti koje prave.. Tako da bi svakako išao u tom pravcu da vratim ove nekadašnje talente za početak kao druga/treća opcija na nekim pozicijama, ako trenutno nisu za startnih 11. 

To bi donekle bio idealan prelazni rok, Joveljic, Terzic, Ilic, uz neku pracku od igraca na poziciji zadnjeg veznog iliti pokretaca od odbrane do napada +  sklanjanje viska od kojeg glava boli. 

S tim da su nam 4 pozicije pod moranjem, a to su oba beka (ukoliko se Nikolic ne ispostavi kao dobro resenje) zadnji vezni i napadac. 

Meni je problem to, koliko Joveljica, Jovica, Ilica, Mijatovica mora biti prodato da bi se doslo da zakljucka-resenja, stati iza igraca, gurati ga po svaku cijenu i napraviti od njega neki skoro gotovo proizvod koji ce imat cijenu na danasnjem trzistu? Ako se moglo sa Erakovicam (za sad) moze i sa drugima, nikaakv luksuz nije gurnuti mladog, istrpjeti i cekati rezultat. To se sa kulibalijima, pesicima i ostalima desit nece, bice tu, dace neke golove ne negiram njihov uticaj, uzece pare i u jednom momentu adio, a klub ostaje praznih saka. 

Pogotovo ako se uzme sadasnji momenat i sledeca godina u vidu ls. Nije i nece biti isti ucinak Pesica sa 5 golova u grupnoj fazi ls i mijatovica ili joveljica sa 2/3. Za prvog niko ni u ludilu nece ponuditi vise od 2/3m a za ovu dvojicu ili druge slicne njima... plafon je mnogo veci a samim tim i finansijski manevar kluba oko transfera. S tim na umu, u sledecu godinu iskljucivo uci sa sto vise mladjih pod tim mislim i kvalitetnih igraca upravo iz gore navedenog razloga. Misliti na buducnost kluba, ono sto je trenutno na cijeni a to su kvalitetni mladi igrci, i konacno stopirat krsticice, klulibalije i slicne od 400/500h godisnje koji isisavaju krv klubu. 

Al za to potrebno je mnogo, steta je sto nema Duska Ivanovica u fudbalu da prodrma i zavede red u i oko kluba.

Posted (измењено)

Ljudi, da li se ikada zvanična stranica našeg kluba sprdala sa tim stvarima, ako su objavili onda objava sigurno ima neko značenje. 

Ako je stvarno u pitanju Joveljić, on je onda već možda i potpisao za nas. 

Mislim, uvek postoji mogućnost da objava nije vezana za Jovelju, a ako jeste, on je već naš igrač. 

Edited by DjapeDelija91

Sigurica resenje dok ne nadjemo dostojnu zamenu. Sve ostalo bi bio prevelik rizik jer Micko je dobar za nasu ligu, te kao rezerva u Evropi. Sanogo je oduvek bio jedan od nasih kljucnih i najboljih evropskih igraca za kojeg nemamo pravu zamenu. Ni blizu. Da nikada vise ne gledamo broj 55 kako nam se po ko zna koji put userava u zivot. 

Ako je tacno za Sanoga, drago mi je sto ulazimo ozbiljno u prirpeme za ls i pravljenje tima. Ovim potezom prostor za uigravanje, adaptaciju, moguci promasaj pa dovodjenje novog sveden je na minimum. Tesko da cemo prodat jednog od dvojice sanogo micko, a dovodit novog i imati njih dvojicu kao rezerve... bice posle jbg

Daj da se ozvanice Ben i Krle na jos god/dvije pa da jurisamo na tu ls nikad brze i jace. 

Prati se 1000 igraca, skauti, itd = 1000 lepih stvari prica 

Мене занима откад је Макс Бет постао релевантан извор информација? 
Шта се то промијенило у међувремену, кад је њихово ,,погађање” и тачност у односу 1:1000!
Нема потребе да се ,,скаче” на први ,,новински натпис”.
Ако већ знамо са каквим медијима и налогодавцима имамо посла, почев од тог ,,жутог” Макс Бета, преко Вучелиних Новости и Журнала, Б92, Спортске нет, Нова С, Данас, Курир, Блиц…нека ми опросте они које сам изоставио... 
Да има истине, па тај Дарјан би се јавио са Мјесеца, а камоли из Катара, он би и рођену матер продао за ,,ексклузиву”. 
Увијек је било, да није битна сама информација, него извор исте тј. ко је пласира и шта је коначни циљ. 
А Богу хвала знамо принцип функционисања ГТР машинерије.

Posted (измењено)
10 hours ago, mikimaus said:

To bi donekle bio idealan prelazni rok, Joveljic, Terzic, Ilic, uz neku pracku od igraca na poziciji zadnjeg veznog iliti pokretaca od odbrane do napada +  sklanjanje viska od kojeg glava boli. 

S tim da su nam 4 pozicije pod moranjem, a to su oba beka (ukoliko se Nikolic ne ispostavi kao dobro resenje) zadnji vezni i napadac. 

Meni je problem to, koliko Joveljica, Jovica, Ilica, Mijatovica mora biti prodato da bi se doslo da zakljucka-resenja, stati iza igraca, gurati ga po svaku cijenu i napraviti od njega neki skoro gotovo proizvod koji ce imat cijenu na danasnjem trzistu? Ako se moglo sa Erakovicam (za sad) moze i sa drugima, nikaakv luksuz nije gurnuti mladog, istrpjeti i cekati rezultat. To se sa kulibalijima, pesicima i ostalima desit nece, bice tu, dace neke golove ne negiram njihov uticaj, uzece pare i u jednom momentu adio, a klub ostaje praznih saka. 

Pogotovo ako se uzme sadasnji momenat i sledeca godina u vidu ls. Nije i nece biti isti ucinak Pesica sa 5 golova u grupnoj fazi ls i mijatovica ili joveljica sa 2/3. Za prvog niko ni u ludilu nece ponuditi vise od 2/3m a za ovu dvojicu ili druge slicne njima... plafon je mnogo veci a samim tim i finansijski manevar kluba oko transfera. S tim na umu, u sledecu godinu iskljucivo uci sa sto vise mladjih pod tim mislim i kvalitetnih igraca upravo iz gore navedenog razloga. Misliti na buducnost kluba, ono sto je trenutno na cijeni a to su kvalitetni mladi igrci, i konacno stopirat krsticice, klulibalije i slicne od 400/500h godisnje koji isisavaju krv klubu. 

Al za to potrebno je mnogo, steta je sto nema Duska Ivanovica u fudbalu da prodrma i zavede red u i oko kluba.

Ne moze nikad biti isto Pesicevih 5 i Mijatovicevih 2/3, posebno ne u LS to tek ni u ludilu, tamo tek nikad nece biti isto. Zvezda nije skola fudbala, ko moze da bude bolji od starijeg saigraca na istoj poziciji taj treba da igra, a ne samo zato sto je mlad.

Ja nemam nista protiv dovodjenja Joveljica, Terzica, Ilica, ali ti momci nece doci da sjede na klupi, to treba da znate. Oni su u najboljim godinama, i 'oce minute posebno ako dodju kod nas, ako odu u neki Siti recimo onda znaju da nemaju minute nego ako naidje sansa - naisla je. Ti pregovori idu na nacin sto trener razgovara sa njima, imam te u planu kao prvog lijevog beka, prvog spica, i onda taj igrac odlucuje hoce li ili nece. Pogubno je za karijeru da on dodje i sjedi na klupi.

Terzic je zreo da bude prvi lijevi bek, Roda malo lijevog stopera, malo miksa na beka i on i eto. Ilic nije zreo za prvog na svojoj poziciji, medjutim imalo bi mjesta za rotaciju tu. Joveljic moze da igra LS kao prvi spic, i neke otvorene meceve, a kad bude trebao da se razbije bunker neke xy domace ekipe, tu je Pesic bolji od njega nemjerljivo. Rekao bih da je tu pata-pata situacija izmedju njih dvojice, nije Joveljic nikakav "ogromni apgrejd" u odnosu na Pesica kao sto se pisalo sinoc. Dobar je igrac naravno, ali suzdrzao bih se od takvih upisa, ne mogu da se sjetim ko je bio u pitanju, nisi ti.

Znaci, poenta moje price je da nije uprava kriva jer nece da dovede mlade igracj i ne znam ni ja sta, nego ti mladi igraci nece doci bez garancija, kao sto ne bih ni ja dosao na njihovom mjestu, jer je to kljucni momenat njihove karijere.

Da li Zvezda smije da da garancije svima njima, na ustrb rezultata? Kakve bi bile ovdje price kad bi krenuli losiji rezultati u ligi npr, sto je neminovno kad bi toliko mladih igraca igralo?

Edited by czbp