Jump to content

Кошарка : Медијске спекулације и инсајдери

dragan wien

Recommended Posts

2 hours ago, djoleczv said:

Jedno pitanje za @RedHart, kad stigne, nista obavezno.

Da ne ispadnem teoreticar zavere, ali ima li istine u prici da su pred pocetak KLS obecane pare za zadrzavanje Radonje, Kaline, Holinsa, DeDe i ostalih nosilaca, a potom, sve to, odjednom promenjeno i zavrnuta slavina koja je ponovo odvrnuta pod uslovom da Radonja i nosioci odu i tako krenemo ispocetka ?

Ovo je tema za spekulacije, nisam znao da li ima neka prikladnija, izvinjavam se ako sam udavio, ali sve ovo mi deluje kao razumno objasnjenje naglog Radonjinog odlaska...

Ово верујем ни БИА  не зна камоли обични навијачи.

С друге стране  ово су такве небулозе да ми је глупо и да коментаришем.

Радоња гледа пре свега прво себе, и то је скроз легитимно, немојмо да правимо од њега култ личности, јер је Звезда као клуб изнад свих нас.

Тако да, ово су бесмислице...

• Палац горе 3
  • Хвала 1

Човек није схватао основне принципе одбране, стално се губио, преузимао и кад треба и кад не треба. Коме и шта ће он да објашњава буди Бог с нама.

• Хаха 1

5 minutes ago, Gornji Krnjin said:

Човек није схватао основне принципе одбране, стално се губио, преузимао и кад треба и кад не треба. Коме и шта ће он да објашњава буди Бог с нама.

Pa cekaj sta pricas zivota ti? 

Pa objasni mi molim te zasto ga je pozivao selektor i davao mu minute prakticno bez uloge u napadu?

• Палац горе 4

Posted (измењено)
32 минута раније, MannyCalavera said:

Realnost da se to dogodi je ravna nuli. Prvo sto je grobar, drugo sto je covek vise puta rekao da hoce u Valensiji celu karijeru da odigra. Odbijao je sve najvece Evropske klubove godinama i sl. 

Cetvrto sto ima ugovor, a bilo bi suludo placati obestecenje za Dubljevica.

Slazem se za Tobija, to bi bilo idealno resenje, plus je bolji u sutu za 3 od Dubljevica i u jos nekim segmentima igre.

Treba nam i jedan visi centar starter koji ce da skace za loptu jer sa Martinom i Mitrovicem bi uzeli 3 od 34 utakmice verovatno.

Kada kazem starter ne mislim da ima najvecu minutazu samo da pocne utakmicu i odigra 15ak minuta kao Kuz, Martin 15-20 i Mitrovic da igra vise tamo gde ima smisla protiv mec apova gde moze da prodaje svoje finte suta na niskom postu u napadu i da odbrani po nesto u odbrani ako je to moguce a protiv mnogih u El ne moze nista u odbrani zato je tu Martin ali Martin nece moci da brani gorostase od 212cm+ kojih ima 5-6 u El.

Edited by Bosko Kajganic

Daj da mi dovedemo Nejpira, prezivece se i malo slabija odbrana ako bude na nivou koji se ocekuje od njega u napadu.

Sto se odbrane tice, bilo bi dobro da dovedemo Ilica koji moze da igra vrhunsku odbranu na 4 i jako je kvalitetan na skoku. Odlaskom Davidovca mislim da vise gubimo na defanzivnoj strani terena, gde je bio odlican minule sezone. U slcaju da mozemo da dovedemo centra Tobijevih mogucnosti, ako ne i samog Tobija. Mitar bi meni bio bolja opcija na 4 od Vajta. 

• Палац горе 2

Сада, Duci14 said:

Daj da mi dovedemo Nejpira, prezivece se i malo slabija odbrana ako bude na nivou koji se ocekuje od njega u napadu.

Sto se odbrane tice, bilo bi dobro da dovedemo Ilica koji moze da igra vrhunsku odbranu na 4 i jako je kvalitetan na skoku. Odlaskom Davidovca mislim da vise gubimo na defanzivnoj strani terena, gde je bio odlican minule sezone. U slcaju da mozemo da dovedemo centra Tobijevih mogucnosti, ako ne i samog Tobija. Mitar bi meni bio bolja opcija na 4 od Vajta. 

Ilic je vec zavrsen ceka se objava.

Mitar nema nikakvog smisla na 4 ako ne dovedemo peticu poput Tobija koji moze za 3 poena, u danasnjoj kosarci cetvorka i petica bez suta u isto vreme na parketu je maltene samoubistvo.

Jedino ima smisla neki Dzon Braun na 4 uz Martina/Mitra na 5 jer je elitni defanzivac al i on ima poludistancu sto ipak kolko tolko daje neke opcije u napadu i sirinu u napadu. On je koliko znam blizu prelaska u Monako.

• Палац горе 1

John Holland: Perfomance rating in EC , season 2021/2022

1. Scoring 11.4ppg

PPG- bolji od 83% igraca EC

2. Teamwork: 62.5% positive plus/minus games

Bolji od 51% igraca EC

3. Ball handling : 1.4ass, 0.6 to

Bolji od 67% igraca EC

4. Defense : 0.5stl., 0blk, 3.1d.reb, 115.7 d.eff

Slabiji od 61% igraca EC

5. Rebouding : 3.6 rebs. (3.1 def., 0.5 off.)

Bolji od 74% igraca EC

6. Oponnents points per 100 possesions 115.7 with John Holand on the floor 

Bolji od 69% igraca EC

Po meni treba da bude bolji od 90% igraca EC da bi mogao da igra sa ozbiljnim impactom u EL. 

Ball Handling(decent)

1.4 ass.   0.6 tov.  Ass% 5.2.   Tov. % 5.5

Hustling(average)

Reb. 3.6.   Or 0.5.   Def. 3.1Stl 0.5.   Blk 0

Teamwork(good).    Pts. - 49.6.        Diff. 

Pts.+ 50.                   49.6.                   + 0.4

On Offense.              On Defense

Participation and usage(very active)

23.9 mins.                Off                                Def

42.1 possessions   42.9possession 

Ima jos dosta grafikona, ovo je recimo interesantno da se pogleda sustinski realno njegova defanziva i energija... 

Meni scouting report kaze da je Gediminas Orelik idealan fit za nas roster na poziciji 3, on je " one of a kind" (jedinstven), al' kao sto se zna Litvanci ne dolaze u Srbiju... 

34 минута раније, RedHart said:

4. Defense : 0.5stl., 0blk, 3.1d.reb, 115.7 d.eff

Slabiji od 61% igraca EC

Daleko je odbrana da se ocenjuje samo po ukradenim loptama i defanzivnim blokadama, a jos manje po blokadama za bekove ili niska krila.

Holand nije defanzivac poput elitnog defanzivca Holinsa nije ni poput Djenke, Voldena ili Kinzija ali nije ni poput Nedovica ili Napiera. Znaci nesto izmedju, nesto poput Lojda, a to mozemo reci da je zadovoljavajuc nivo odbrane.

Ja mislim da bi nam definitivno Henry bio bolji fit.

Henry je neuporedivo bolji defanzivac, i odlican kada u timu imamo Nedovica i Ivanovica koji su defanzivci ispod proseka.

Sabazz je veliki umetnik u napadu i na toj strani terena moze svasta napraviti, ali mislim da je Henry ipak bolji fit.

ZaVajta se nadam da ne ostaje, a idealna zamena bi bio Derik Vilijams.

Mislim da se cak i interesujemo za njega.

• Палац горе 1
  • Хвала 1

Доласком Калатеса у Фенер, вероватно су се стекли реалнији услови за Хенрија. @Opie је написао, чини ми се, да је он тренутно у Летњој лиги..

• Палац горе 1

Moje misljenje je da uvek mozemo uz Nedovica i Napiera da u petorku ubacimo defanzivne specijaliste tipa Lazic/Lazarevic na tri, Holand/Ilic na cetiri i ne bi puno trpeli u odbrani. Ali iskren da budem ne bih se zalio da dodje i Henry, ali braco moj licni izbor je Napier

• Палац горе 3

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Create New...