Jump to content

Упознај Србију да би је више волео

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
6 минута раније, Са истока Маракане said:

@IBRS ti bese iz Ivanjce?

Ako jesi, da li znas nesto vise o ovom smestaj? Jel vredi otici na produzeni vikend?

https://selo.rs/rs/ponuda/golijski-konaci

Ako nisi ignorisi pitanje raz_097.gif.1424835ca779e9abfa18c2984464a3d0.gif

image.png.68d99b29156cf840a366390bce0debe5.pngRetko ko bi stavio da je iz Ivanjice  u opisu a da stvarno nije odatle.

Nisam bio nikad gore tako da nzm iz licnog iskustva kakav je smestaj pa da ti ne pricam nista o tome jer nzm.Imaju svoj zvanican sajt http://golijskikonaci.com/index.html pa pogledaj detaljnije sta nude. Imaju FB, instagram nalog pa pogledaj.Svakako dodji udahni svezeg vazduha i uzivaj u pogledu i prirodi. Komadine su selo ispod Golije, hladnjikavo je do u  kasno prolece. Nesto manje od15km od same Ivanjice. Taj da kazem seoski turizam je prilicno zivnuo u poslednje vreme u Ivanjici, nicu neki konaci,vile,pansioni, na sve strane i lepo su popunjeni u letnjem periodu.

Bio sam pre par vikenda do Krcedinske ade. Ko hoce tamo mora prvo da obezbedi prevoz, tj. camac kojim bi isao (nude tamo ljudi prevoz), posto nema mosta nikakvog. Mi smo isli iz Beske camcem. 

Onoliko konja, goveda, svinja... itd.. sam dosad samo na filmovima vidjao. Bukvalno neka vrsta 'domaceg' safarija za one koji vole zivotinje. Van toga, nema se sta zanimljivo videti tamo. Evo, ovako nesto:

15 минута раније, IBRS said:

Retko ko bi stavio da je iz Ivanjice  u opisu a da stvarno nije odatle.

Nisam preko telefona mogao da jurim profil i citam sta pise ispod, nego sam po secanju pitao.

Hvala za info svakako

P.S. ovaj deo mi se posebno svidja  ------ >>  Obilazak grada Ivanjice (nocni provod) Sta se nudi u Ivanjici sto se tice nocnog provoda?

Posted (измењено)
1 hour ago, Са истока Маракане said:

Nisam preko telefona mogao da jurim profil i citam sta pise ispod, nego sam po secanju pitao.

Hvala za info svakako

P.S. ovaj deo mi se posebno svidja  ------ >>  Obilazak grada Ivanjice (nocni provod) Sta se nudi u Ivanjici sto se tice nocnog provoda?

Nzm sta je u okviru te ponude i gde ce da te vode.  . .niti znam  sad u kojim si ti godinama i sta podrazumevas pod nocni provod, ali evo nesto od svega  na prvu sto mi palo na pamet

Nostalgija

Image

De Gol

Image

Restoran Vodopad

104900623_1596126620557089_4790441151880127320_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=dd9801&_nc_ohc=Rl_DROBc2G4AX8OKKEJ&_nc_ht=scontent.fymy1-2.fna&tp=6&oh=4c23476d21b8fc94def260d11f395b79&oe=60C38C4Eivanjica1

Kafana  ,Dobar pogled Restoran Dobar Pogled 477, Ivanjica - BBQ menu and reviews

image.jpeg.18d4d8a44c17765842f434d9bb21d91e.jpeg

Kod bankrota, ona je valjda dobila naziv po onoj Leki Bankrotu iz Vise od igre seriji sto je snimana u Ivanjici.

Ivanjica - 'Kod Bankrota' Tavern 360 Panorama | 360Cities

Restoran Lipa

Lipa - Prostor i sale za venčanje | Balkan Wedding Venčanja

Lipa - Prostor i sale za venčanje | Balkan Wedding Venčanja

Jedini put kada je Novak Djokovic bio u Ivanjici ovde je svratio.

Ima kafana,a ima i kafančina. Ima klubova, Extreme recimo. . .bila je davno Ludnica ali je izgorela, to je bilo ludo mesto za izlazak. 
Kod Zoze,Pod resnjom itd. . .U nekima ima zive muzike.

BarCaffe Pivnica u samom centru grada.

Turizam – Portal Opštine Ivanjica   image.jpeg

Ako hoces dobru picu u   Fontanu(ona ti je preko puta ove Lipe). 

Uglavnom u Ivanjici su ti kroz glavnu ulicu sve ugostiteljski objekti i sa leve i sa desne strane, poneka banka i apoteka tu i tamo,

Extreme Club, Ivanjica - Restaurant reviews

Edited by IBRS

12 hours ago, Dzoni said:

Bio sam pre par vikenda do Krcedinske ade. Ko hoce tamo mora prvo da obezbedi prevoz, tj. camac kojim bi isao (nude tamo ljudi prevoz), posto nema mosta nikakvog. Mi smo isli iz Beske camcem. 

Onoliko konja, goveda, svinja... itd.. sam dosad samo na filmovima vidjao. Bukvalno neka vrsta 'domaceg' safarija za one koji vole zivotinje. Van toga, nema se sta zanimljivo videti tamo. Evo, ovako nesto:

Dok sam imao camac svako leto sam svracao na ovo mesto,prespavao sto se kaze medju govedima,upoznao razne ljude,visprene,snalazljive i nada sve gostoljubive.

Nekada je prvog vikenda u julu kretala regata pod pokroviteljstvom (Ilustrovana Politika) od Sarana,vukao je brod uzvodno sve do Budimpeste,a onda sam svojim camcem se spustas nazad nizvodno u svakom mestu gde bi se svracalo bio je organizovan docek,tu se pekli prasci,janjci,piceki,kuvala se oranija riblje corbe,salate od svega i svacega,a alkohola u izobilju od domacih,kupovnih i u to vreme sve vrste piva,vina crno,belo,bermet.

Sada regate odavno nema,a da je ima uuuuffff kako bi zezanje bilo mesec dana,opet ne zaboravno.

Ovom prilikom om se zahvaljujem na prirodnoj hrani,mleku tek pomuzenom,a mozda je neko ili njihovi potomci na forumu.

Ima jedan lik koji se zove Rada bandit,a po njemu je dobila ime uvala pored usca Tise u Dunav sjajan covek.

Ovo nije lose jest da ce bulja da utrne.

JEDNODNEVNI IZLET – VIŠEGRAD I DRVENGRAD - 26. jun 2021.
Višegrad je prepoznatljiv po kamenom, 500 godina starom mostu, poznatijem kao “na Drini ćuprija” - zadužbini velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića.
Andrićgrad je kompleks nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanom delima i likovima nobelovca Ive Andrića.
✔️ Cena i polasci:
? VRŠAC, VLAJKOVAC, ULJMA 2.450 rsd PO OSOBI / 2.250 rsd deca do 12 godina
? NIKOLINCI, BANATSKI KARLOVAC, ALIBUNAR, VLADIMIROVAC 2.350 rsd PO OSOBI / 2.150 rsd deca do 12 godina
? BANATSKO NOVO SELO, PANČEVO, BEOGRAD 2.250 rsd PO OSOBI / 2.050,00 rsd deca do 12 godina
? Aranžman obuhvata:
✅ prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
✅ obilazak prema programu putovanja (ulaznice za posete)
✅ usluge turističkog vodiča tokom putovanja
✅ usluge lokalnog turističkog vodiča
✅ organizacione troškove
? Aranžman NE obuhvata:
✅ individualne troškove
✅ putno međunarodno zdravstveno osiguranje
⏩ Brojevi za rezervacije ? 013 833 450 i ‎011 42 30 300 su uvek dostupni za Vas i zato nas pozovite da putujemo zajedno!
?Sve informacije o putovanju možete saznati na našem sajtu:

190027001_3024583304439470_6748962520722

Манастир Горњак

Манастир Горњак се налази у живописној долини реке Млаве на улазу у Горњачку клисуру, између Петровца на Млави и Жагубице. Манастир је задужбина кнеза Лазара и подигнут је 1378. године. Убрзо након оснивања кнез Лазар је дао Горњак на управу монаху Григорију Синаити.
Манастирски комплекс чине Црква Ваведења Пресвете Богородице и Испосница Григорија Синаита, посвећена Светом Николи. Главна манастирска црква је триконхоналне основе, а припрата и звоник су подигнути у 19. веку.
Након пада Српске деспотовине под османлијску власт средином 15. века, Горњак је доживео велика разарања. Више пута је обнављан и рушен. Манастир је последњи пут страдао у Другом светском рату, када су га Немци спалили, а тада су уништене многе манастирске драгоцености. Због његове бурне историје данашњи изглед Горњака само делимично подсећа на првобитни манастир.

196326742_5531160450292661_6408131532382