Jump to content

Буди тренер, буди скаут, реалне жеље

Никола

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Ne znam da li je ikad spominjan ili nije ali jedan igrač iz Čukaričkog mi je baš privukao pažnju. 
Broj 88, Jovan Lukić. Nisam imao vremena da odgledam utakmicu na TV-u da malo više obratim pažnju na njega pa ako može neko ko ga možda ispratio da napiše par informacija o njemu. Na TM sam našao da je kao klinac došao u Čuku iz partizana i da ima 20 god.

https://www.transfermarkt.com/jovan-lukic/profil/spieler/699208

Тешко је пратити играче Чуке ове сезоне јер има доста младих па Илић често ротира. Оно што сам видео код Лукића је да му техника одскаче од ЛингЛонг нивоа, да има шлиф за фудбал, не либи се да проба да креира и кад је под притиском, добар осећај за простор и постављање, не крије се и тражи лопту. Чини ми се да је бољи офанзивно него дефанзивно. Рекао бих да му фали снаге и брзине. Ја сам мислио да је чак и млађи, 17-18 година, некако баш има бејби фејс тако да се изненадих кад видех сада да има 20.

On 2/21/2022 at 5:51 PM, stefan10 said:

Dovesti na leto(svima isticu ugovori)

Svilara,Ristica,Spajica,Veljkovica,Radoju,Marina,Radonjica(pola da dodjj top)

Prodati

Falka,Nikolica,Kataia,Ivanica,Kangu,Erakovica,Rodica(pola da prodamo top)

Zavrsiti sa sledecim igracima

Popovic,Gobeljic,Gajic,Pankov,Srnic,Bakajoko,Krsticic...(pola da se otarasimo top)

Šta je tu “top” prodati pola prve postave? Dosadilo malo isti igrači ili?

2 hours ago, Mikelinho said:

Šta je tu “top” prodati pola prve postave? Dosadilo malo isti igrači ili?

Naravno da ne bi menjao celu postavu,vec bi izasao sa nekim planom,jer ja kod nas plan ne vidim..

I sto se tice dovodjenja i prodaje igraca,ali i raskidi i pozajmnice nam ne idu nikako

Ako u letnjem prelaznom roku prodas Rodica,Nikolica,Falka i Erakovica

Dovedes Veljkovica,Radoju i Ristica

I zavrsis sa gobeljom,dionijem,bakajokom,krsticicem

Ti  postajes ozbiljna ekipa  

Krstičić, Gobeljić, Nikolić, Gajić, Pankov, Bakayoko, Srnić, Pavkov, Ben, Živković i Dioni kome ističe pozajmica. To su igrači koji bi trebali da idu na transfer listu ili da se ne produže ugovori. Pare od eventualnih transfera uložiti u igrače koje su nam potrebni kao adekvatna zamena za nekog od prvih 11 sad. 
Slažem se za Radonjića pogotovo jer Sale Katai može da igra i desno. Treba imati u vidu da Eraković igra odlično i da Djurić nadolazi kao ozbiljan potencijal. 
Prioriteti treba da budu:

Izmena za Rodića( drugi levi bek)

Izmena za Piccinija( drugi desni bek)

Ozbiljan zadnji vezni kao što je Evander iz Mitjilanda. 
Ne treba da gomilamo igrački kadar sa 30 igrača gde 70% njih ima jake plate. Eventualno ako uspemo da prodamo  negde Pavkova i živkovića onda pojuriti i rezervnog napadača. 
Neka moja želja za sledeću sezonu i finalnu borbu za titulu i mesto u LŠ:

—-              Borjan          ——

Piccini      Erak      Dragović        Rodić

Sanogo      (Pojačanje)                             Katai                Ivanić             Radonjić

——-          Ohi       ————

Kangu bih ostavio jer može da menja bilo koga iz trojke Sanogo- pojačanje- Ivanić. Motika može menjati krila. Djurić umesto jednog štopera ili u formaciji sa 3 pozadi. 
Stanković umesto Sanoga kao bonus ponekad ili zamena. Raduloviću odrediti poziciju levi bek ili krilo pa shodno tome polako početi da se dozira minutaža. 

Posted (измењено)
On 2/21/2022 at 8:51 AM, stefan10 said:

Dovesti na leto(svima isticu ugovori)

Svilara,Ristica,Spajica,Veljkovica,Radoju,Marina,Radonjica(pola da dodjj top)

Prodati

Falka,Nikolica,Kataia,Ivanica,Kangu,Erakovica,Rodica(pola da prodamo top)

Zavrsiti sa sledecim igracima

Popovic,Gobeljic,Gajic,Pankov,Srnic,Bakajoko,Krsticic...(pola da se otarasimo top)

Е брате, баш си ме добро насмејао. Немој погрешно да ме схватиш. И ја бих хтео нешто овако. Али то само иде у фентесију. 

Што се тиче продаје и уговора... реко би да су ови играчи зрели да нас напусте.... апсолутно, делимично, и видети каква је ситуација на лето. Слободно може да се разматра.

Апсолутна продаја или раскид уговора -

1. Ненад Крстичић - у однос на колико је плаћен и колико има година (биће 32 у јулу)... није довољно урадио, једноставно.

2. Аксел Бакајоко - показао се пар пута на припремама, али једноставно није довољно квалитетан.

3. Марко Гобељић - време за продају иако га ценим као играча и све шта је урадио задњих 5 година. Време ја за нову крв.

4. Лои Диони - вратити га Анжеру... тотални промашај.

Ако може да се нађе купац -

5. Ришаиро Живковић - још увек се чека. Дао би му још можда летње припреме али ако на крају тога није у првих 13-15 играча, мора продаја.

6. Филипо Фалко - изузетно ценим његову левицу, али странац је, и мора да буде носиоц игре, попут Бена из најбољих дана. Ако дође добра понуда, може да се прода, иако део мене би га задржао.

Проценити ситуацију на лето -

8. Вељко Николић - велико питање шта ће се деисти након операције. Надам се најбољем Вељку, зато што има таленат за првих 11, али не живи се више од талента. Мора да се докаже на лето да је зрео да буде у првих 13-15 играча.

9. Радован Панков - доста ценим његов квалитет у однос на улогу коју има у екипи, а то је играч ротације. Он је итекако довољно квалитетан да одради утакмице у ЛЛСЛ као трећи штопер. Сада, да ли је вољан да настави да има ту улогу и за каква примања?

10. Ел Фарду Бен - мени лично, један од легенда нове Звездине ере. Један од ретких странаца који се баш пронашао и проживео у Звездином дресу. Али, са друге стране, има 32 године... и у нашем дресу пресуђује квалитет колико год сам везан емоцијама. У јуну ће бити 33, и нисам сигуран да ли може да испрати брзину на крилима коју ми морамо да тражимо. Можда је довољан за ЛЛСЛ, и сада већ има Српско држављанство... што итекако може бити пресудно. Део мене бих хтео да види да заврши каријеру у нашем дресу, али такође разумем ако мора разлаз.

11. Зоран Поповић - као остала имена изнад њега, много ценим Попа. Али такође, долазе нека нова имена, нова енергија. И имамо итекако много добрих, младих голмана. Ако може да пронађе ангажман, реко би да би било најбоље да оде. Још увек сам мало збуњен на голман његовог квалитета не може да пронађе добар клуб у иностранству. Доказао се, и играо веома добро у нашем дресу, чак и у Европи. Како седим овде могу да набројим 5-6 клубова у Италији, Аустрији и Белгији где би могао да брани.

12. Славољуб Срнић - у задњих пар месеци, доста је показао на терену, али као Бен, сада је 30, и питање је колико ће бити спреман да се доказује уз нову генерацију која улази у клуб. Као и Бен, разумем ако остане, а и ако оде.

То би оставило следећих 18 играча:

Милан Борјан, Милош Гордић, Кристиано Пићини, Милан Гајић, Александар Драговић, Страхиња Ераковић, Андреј Ђурић, Милан Родић, Андрија Радуловић, Секу Саного, Петар Станић, Никола Станковић, Гејлор Канга, Мирко Иванић, Немања Мотика, Александар Катаи, Охи Омоијуанфо, Милан Павков

Edited by frecciarossa

• 2 weeks later...

Mohamed Ali Ben Romdhane - Player profile 21/22 | Transfermarkt
Reprezentativac Tunisa, tek mu je 22 godine, transfer kod nas bi mu bio prvi u Evropi, pokriva sve u veznom redu, napred i pozadi, jako često se ubacuje u završnice akcija svog tima, ima dobar udarac desnom nogom i dobar prekid, prava zamena za Kangu, a znatno je i mlađi, zanimljiv igrač, valjalo bi da ga neko iz kluba primeti.

Luca Martínez Dupuy - Player profile 2022 | Transfermarkt
Zanimljiv špic, nizak, nisko težište i eksplozivnost su mu glavne karakteristike, tek ima 20 godina, 21 ove godine, ugovor mu ističe 31.12.2022.

On 3/14/2022 at 3:57 PM, Shoneee said:

Tunizanin odlican, ali mislim da je skup

Па гледајући цену са ТМ-а, онда јесте, али да упоредимо на пример Фалка који тамо вреди 2милиона, колико је реално да толико добијемо за њега, исто колико је реално да извучемо и 7 за Мирка...Паре су најмањи проблем, већи је проблем то што не постоји скаутинг служба, већ само оно што агенти предложе.

Ma meni je negde u secanju ostalo da je neko za njega nudio 2,3 miliona ili da su odbili toliko, ne znam tacno, zato kazem za cenu. Mada mislim da bi se isplatilo dati toliko, al jbg kad se pare bace na sve strane pitanje je koliko ostane za prava pojacanja..

11 hours ago, Хлапи said:

Ола Солбакен 23 год, Бодо. Десно крило, лева нога, 186цм. Кидалица, а истиче му уговор 

Мислим да је прилично нереалан, иде он у јачу лигу сигурно. Али одличан играч стварно.

Posted (измењено)

Standardne opcije za leto ce biti 

Aleksic, Spajic, Radoja, Radonjic, Ado, neko iz domace lige ( Mitrovic iz Nisa, Gordic iz Mladosti ) , a mozda pocnemo da gledamo i norvesku ligu nakon iskustva sa Ohijem. 

Mozda cemo da pitamo i Milunovica da se vrati i tako to. 

Edited by Užljevača