Jump to content

Буди тренер, буди скаут, реалне жеље

Никола

Recommended Posts

E sad u smiraj prelaznog roka bilo bi lepo da konačno obrnemo nešto na pijaci. Prvo odlasci: Gobeljic, Vukanović, Bakajoko, Pankov, Babić, Petrović, Nikolić, Krstović, Dioni. Ko god od ovih igrača da ode ne bi se osetilo i njihove zamene bi imale vremena da se uklope jer i onako nisu prve opcije. Nema Erakovića jer je bonus. Gajić je ipak po meni bolji od Gobeljića. 

Igrače koje bi ja lično prodao za dobru ponudu su Falko, Ben i Borjan. Borjan jer je ušao u neku komfort zonu da je nezamenljiv(smatram da današnji gol ne ide njemu na dušu ali oni protiv Šerifa da) , i da je još uvek najbolji, mislim da zamene nisu lošije. 

Falko-već sve napisano

Ben jer je prošao zenit i vidi se da ako naglo ne podigne formu neće biti ozbiljna opcija za evropu. 

Dolasci

Marin na prvom mestu i da ne treba objašnjenje. Igra u sredini, levo i desno podjednako dobro. Slobodan 

Vule Jovanović mlad, iskustava mu ne manjka,slobodan. 

Dzek Vilšir centralni defanzivi vezni igrao PL slobodan 

Valeri Žermain nekadašnji igrač Marseja, jako brz napadač i iskusan. Može kao napadač iza napadača ili desno krilo. slobodan 

Živković samo ako pristane na prvobitnu ponudu od oko 350-400 k jer veliki je rizik i jedino ako Dioni ode. 

Štoper, Levi i desni bek-bekap/mladje kategorije

Vraćanje Radulovića u prvi tim i veće šanse za Lazetića. Eventualno još neki klinac u rotaciji. 

Naravno ovo su želje, čestitke i pozdravi, neznam koliko realne i zavisi mnogo ko će otići. 

Nadam se da će Mirko produžiti ugovor.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (измењено)
11 hours ago, Dark22 said:

@Asta CohonesCohones Šta jel ti upalo nešto smešno?

Druze nis licno samo taj spisak sto si ti naveo vecina  tih igraca nije realno da obuku nas dres , a neki su i bili u opticaju pa ih trener nije zeleo .

Dzek WIlser je je cista desetka  a ne zadnji vezni 

Edited by Asta Cohones

40 minutes ago, Asta Cohones said:

Dzek WIlser je je cista desetka  a ne zadnji vezni

Ustvari je njegova pozicija centralni vezni. Zašto sam baš njega naveo, a veruj mi nije slučajno, nit maštam da će Ronaldo ili Mesi da potrče kod nas. 

Skoro pročitah njegov intervju za holandski renomirani fudbalski list da ne može da nadje angažman. Jedino je bilo interesovanja iz Grčke i Kipra. Smatraju da mu je zglob otišao ali on sam kaže da je imao herniju plus lokdaun prošle godine i neigranje ga je koštalo ugovora. 

Za Žermaina je druga priča. Bilo je interosovanja od strane galate zašto nije realizovano ne znam. 

Eto možda ako Deki nije hteo Marina ili Vuleta. Ja nemam izvore bliske klubu. 

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Iskoristiti priliku i dovesti mihajla ristica i nevena subotica ...

To nece da kosta,moze mnogo dobro da bude

Prodati ili pokloniti 

Gajica,Petrovica,Srnica,Pankova,Falka,Bakajoka,Vukanovica i Dionija..

Dovesti odlicnog desnog beka i ponuditi DJURICICU 1 milion platu posto je u zavrsnoj godini ugovora..a u sasuolu zaradjuje 700.000 godisnje

E to bi bila ekipa koja moze da napadne ulazak u LS

Ideja je sasvim na mestu

Mislim da smo konacno pokazali igracima koji hoce da dodju kod nas ,da mogu da igraju najjaca takmicenja

On u sasuolu nece da vidi evropu,neki ozbiljniji klub ga nece sigurno

Plus bi zaradjivao vise nego u italiji

Nasu ligu bi igrao peske

A o parama ne bi da trosim reci

• 2 weeks later...

Da se ne bi pisalo sve i'svuda, evo pod svježim utiskom sinoćnje tekme da se napiše ovdje. Ovdje ovoj ekipi nije potreban big reset i okretanje svega naglavačke.  Njoj je potrebna svježa krv na određenim pozicijama i pre svega BRZI igrači.  Da mi imamo kvalitetnog SD i skauting,  iskopalo bi se to i ispod radara ali nemamo pa da vidimo šta bi otprilike trebalo. Strance nemoj više da nam oni dovode.  Može Miha,  može Grof ali oni troskok. 

Znači ostaju nam domaće provjerene opcije. Igrač tipa Radonjica bi ovoj ekipi legao kao budali šamar. To je dakako vlažni san ali upravo je to ono što nam treba i fali. Time bi desnu stranu itekako apgrejdovali. Ben je prešao svoj zenit,  jasno je to. Falko je igrač koji nam ne donosi tu dimenziju, oslanja se suviše na tehniku i igra iz mjesta. Na drugoj strani Magiko ne može više da vuče ekipu u kontinuitetu. Treba svježe krvi i tu. Dje je i šta radi Andrija Radulović?! 

Drugo - bekovi. Ovo je više mazohizam tema. Rodić je dobar igrač ali čovjek lipsava.  Sinoć se vraća nazad tempom Milijasa iz lošijih dana! I onda je odbrana kriva...pa ne možeš da zakrpis 2 nespremna igrača (Rodić i Magiko) koji se sporo vraćaju a za koje nemaš dobre alternative, bez da odbrana trpi. Znači lijevi bek mora da se rješava podhitno,  ma prekjučer.  Ristić bi bio ok ali ni on nije baš brz. Iako za nas premija,  tim prije što treba dugoročno da se traži zamjena Rodiću. Ja slabo pratim domaća takmičenja ali zar je moguće da 5 sezona ne možemo da iskopamo ispod radara nikoga sa solidnom tehnikom, brzinom i fizikom već se glupiramo sa Miloševićima, Hajdinima, Zanderima da bi na kraju završili bez ikoga?! U šta gledate i za koju PM Mrkela prima platu? Isto vrijedi i desno. Šta se sa Gajićem izdogadjalo to je misterija vijeka. Nije on dunster,  ima štofa, zna se to već otprije. Ali oscilacije nevjerovatne. Od očaja do sjaja pa opet nazad. 

Treće - dokle ćemo da se oslanjamo na Kangu? Namjeravamo li u narednoj deceniji da tražimo il gradimo igrača tog profila ili ćemo ga ostaviti da igra do 40 (48)??

Četvrto - nadam se da je dolaskom Ohija pitanje napada riješeno. Jer i tu nam treba raznovrsnost ali i golovi. Što bi on trebao da donese. Ne možeš da se oslanjas samo na Pavkova koji je napadač sidras i kome svaka čast inače na partijama.

Peto - treba uvoditi Gordica korak po korak. I Borjan prelazi polako zenit.

Treba da se upregnu sve snage da se dovede bar jedno tehnički potkovano i brzo krilo i 2 beka. Miha, Grof, Acimovic,  biloko bre ko može nešto da preporuci u tom pravcu. Jer Mrkela se ne miješa u svoj posao i od njega leba nema. Dok Terzić hendluje samo igrače 3-4 menadjera koji takve robe izgleda za nas nemaju. Trojica brzih i tehnički potkovanih bočnih igrača plus Ohi i krvna slika ovog tima bi se popravila za čitav nivo. 

• 1 month later...

Na ovom klipu momak izgleda veoma dobro . Ofanzivno pogotovo . Vidim da moze i levo , koristi obe noge , ponavlja se  , ubacuje ,  dobar pregled , fin centarsut , brzina solidna  , tehnika takodje  .... Ja bih ga imao u vidu da sam neko u klubu - naravno na vecem uzorku , mozda poslati nekog i da ga pogleda uzivo .... Meni se dopada kako igra , a vidim i da nije nesto skup ...... 

p.s. Pretece me Dark , upravo sam razmisljao o onome o cemu on napisa u postu iznad . 

Igrao je 2 sezone u Serie A, jednu sa Pescarom i jednu sa Frosinoneom. Ukupno 67 meceva u istoj, vecinu meceva kao starter. Sad se ti i Mrkela potrudite da nadjete boljega i mladjega iz Serie A a nama dostupnog, po mogucnosti da moze da odradi oba boka a da mu lijeva noga ne sluzi samo da ne padne. Zasada ste dobacili do Bakajoka. Sa nestrpljenjem cekam vas slijedeci prijedlog.