Popular Post ALcaponeDeLiJa Posted May 20, 2016 Popular Post Share Posted May 20, 2016 20.05.2016 ,dan pobede ili dan velikog poraza?! Da li od drveta nevidimo sumu ili mislimo da iza drveta nema nista ?! ,ja bih rekao da od nebitnih stvari nevidimo one bitne... Danasnji dan ce ostati upamcen kao dan kad je Tomislav Karadzic u narodu poznatiji kao ,,Bata Tole,, ili u Subotici poznatiji kao ,,Tole benzin,, sisao sa prestola, neki bi u to ime zapalili baklju i rekli gotov je a ja bih rekao na*ebali smo tek sad... Krenimo od pocetka... Tole Karadzic je 8 godina zario i palio Srpskim terenima,ostat ce upamcen da je za njegovo vrijeme Srpski fudbal propadao ogromnom brzinom(cak smo uspjeli i da budemo u rangu fudbalskih velesila poput Andore,Malte ili San Marina) ali mu niko nije nista mogao jer je on napravio Kucu fudbala,ali to ce biti neka buduca tema za kolumnu... Jedini covek koji je kupovao i placao po 400 hiljada evra reflektore klubovima a ljudi nemaju travu,tribine,semafore,svlacionice,a verovatno dok se sudije presvlace u automobilu na parkingu da bar vide da neobuku dresove naopako(malo da se i nasmijemo)...?! Ostat ce misterija vjecna ko je to cuvao doticnog ,,gospodina,, svo ovo vrijeme ,ko je to imao poverenje u njega,ko mu je dao tako skupu igracku na upravljanje a mozda to i nije tolika misterija ?! Tu misteriju je 2 godine pokusavao da resi niko drugi no Savo Milosevic... Savo Milosevic je bio opozicija, vodja copora jagnjadi koja je zelela pod svaku cijenu da pobjegne ispred copora Vukova... Copor jagnjadi koji je zeleo da nesto promeni, ona grupa koja je vidjela malo dalje i bila spremna da proba... Savo Milosevic, covek iza cijeg imena stoji fudbal, covek koji je u karijeri odigrao mnogo utakmica, bio vani i svatio sta znaci ,,ni po babi ni po stricevima,, imao je ideju i znao je odakle poceti ... Ostro je napadao danima,mjesecima,godinama Toleta Karadzica,okrivljujuci njega i njegove Vukove kako tamanu jagnjice i to onako bezobrazno,da svi vide(u prevodu kako su uspjeli da legalizuju kriminal)... Cak je predlozio i da se ukine FSS, jer kako je tad rekao ,,Sta ce nam organizacija koja hoda i prica da nisu nadlezni nizasta,, ?! Prvi je optuzio Tomislava Karadzica za sve malverzacije u Srpskom fudbalu,poveo copor jagnjica u borbu protiv opasnog Vuka(ili citave brigade,ali ta brigada vise voli prasice i to one vruce) i onda odjednom stao ?! Jos jedna misterija,ali nista novo u zemlji Srbiji,Srbiji u srcu Balkana... Crvena Zvezda je godinama pokusavala i danas je uspjela,da li je u potpunosti uspjela ?,znamo jedno sigurno,Savo Milosevic sigurno nije... Savo Milosevic je od ljutog protivnika tiranije nad sportom postao covek koji je danas lupio najvecu glupost u istoriji Sprskog sporta,a ona glasi,citiram : ,,Savo Milosevic, tokom sednice u Staroj Pazovi, u "Kuci fudbala", predlozio je da popularni Tole bude odlikovan ordenom Nemanje drugog reda. "Karadzic je dao nepobitan znacaj za FSS, svojim znanjem i karakterom dok je bio je funciji predsednika. Karadzic je decenijama pomagao, pokazavsi kompletan put". "Na najbolji moguci nacin zastupao je interese srpskog fudbala. O njemu mogu da pricam mnogo i opet necu reci dovoljno. Cast je bilo raditi i poznavati Karadzica" , rekao je Savo Milosevic na sednici Skupstine i ostao ziv... Moje logicno pitanje jeste ,,Ko je ovde lud,, ?! Da neduzimo pricu vise a i ja od ove silne izjavljene ljubavi od strane Save za svog batu imam mucnine u stomaku i u tom slucaju najbolje da podsetimo sve one koji su zaboravili : Za kraj cetiri(4) pitanja na koje verujemo da Savo Milosevic nesmije dati odgovor : 1) Savo ,zasto si napustio jagnjice i presao u vukove ? 2) Sta se to promenilo u tvom razmisljanju i jel na to uticala udobna fotelja i solidna plata? 3) Ljudi se drze za rec a volovi za rogove, za sta se ti drzis ? 4) Jesi li ljut na Toleta sto on postade pocasni predsednik FSS a ti nepostade predsednik FSS(koje ti je obecano u buducnosti...pod uslovom da prestanes da predvodis jagnjice i predjes medju vukove) ? Srecno Srbijo, trebat ce ti... ALcaponeDeLiJa 20.05.2016. 16 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post kusha Posted May 20, 2016 Popular Post Share Posted May 20, 2016 Danas sam napiso testo u fazonu - Tole je napokon odsvirao svoje .... njegova era prodje- i vratiti se nece .... a hoce li biti neki savetnik , vrlo vazno .. on je od danas sportski i politicki trup ... Nisam osecao potrebu da dalje obrazlazem , ili analiziram , bilo je to u momentu kad je prva vest objavljena, pre Kokezine slavopojke i predloga da Karadzica izaberu za pocasnog predenika i Savove ekstaze koja je kulminirala zahtevom da se Tole pograsi za sve... da dobije neki visoki orden ... Ni sad nisam promenio misljenje - niti ce se Tole vratiti , niti su tok sednice i ti predlozi bili neocekivani . Bitno je da je Tole odsviro svoje - danas mu je skinut imunitet ( tako se to radi u tim krugovima , a vec sutra.... ) ... Bila je to parada kica i licemerja - da, slazem se. Bio je to praznik slucanih ljudi ? Naravno . Bilo je obvratno to gledati ? Svakako . KARADZIC JE SMENJEN RANIJE ON JE TO ODLICNO ZNAO - ONDA KADA SU NEKI LJUDI POLAKO ALI IZGLEDA SA JAKIM ARGUMENTIMA PREUZIMALI JEDNU PO JEDNU POLUGU U FSS , JEDAN PO JEDAN OKRUG , JEDNU PO JEDNU INSTITUCIJU U OKVIRU SAVEZA . NEKI JACI OD TOLA . SVE JE TO MORALO IZGLEDATI SPONTANO I POTPUNO LEGALNO - JER BI TOLE PREKO SVOJIH ZUTO- CRNO- BELIH DOGLAVNIKA MOGAO DA SVOJU SMENU PROGLASI ONIM STO MEDJUNARODNE FUDBALSKE INSTITUCIJE ( KORUMPIRANE, POLITIZOVANE, LOPOVSKE I POLITICKI I BEZBEDEONOSNIM SLUZBAMA KONTROLISANE ) NIKAD JE PRASTAJU - DAKLE , MOGAO JE SVOJU SMENU DA PROGLASI POLITICKIM AKTOM I MESANJEM POLITIKE U SPORT . ALI , UCUTO SE TOLE, KO MALI RADOJICA. ZASTO ? PA ETO TAKO ... Nista se on vec nocas ne pita ne samo u FSSu , vec ni o svojoj kozi . A crno- belom svetu u Srpskom fudbalu je definitivno zadat razoran udarac . I sto neko napisa - jer oduzih , a i ne zelim sebi da kvarim gust : o njegovom nasledniku za sada nista , ipak je on nas covek ( kadar ) .... 5 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post abraham Posted May 20, 2016 Popular Post Share Posted May 20, 2016 Slavisa Kokeza predsednik FSS. Deluje logicno. U zemlji ciji je predsednik bivsi komunalac koji je zavrsio fakultet daljinskim upravljacem, premijer covek sa ociglednim poremecajem licnosti, ministar unutrasnjih poslova najobicniji ljigavi poltron i udjiguz sa falsifikovanim doktoratom na opskurnom univerzitetu, ministar za rad i socijalna pitanja autenticni degenerik, gradonacelnik glavnog grada sitan lopov i spekulant, gradski menadzer prestonice sinonim za lopovluk i nesposobnost, bivsi ministar odbrane svercer i buzdovan opste prakse, zemlji kojom iz senke upravlja premijerov brat, covek dokazani lopov i kriminalac kojem je ukradena licna karta da bi njome bila izvrsena brojna krivicna dela, zasto i jedan obicni bosanski svodnik, saobracajni tehnicar po struci i nikogovic po svakom zamislivom osnovu, osim kriminalnog, ne bi bio predsednik fudbalske organizacije? Uljuljkani u rijaliti programe, tabloidne bljuvotine, nebitne navijacke i druge ratove, baveci se periferijom i bezeci iz pravog zivota u neke trecerazredne teme, mi skoro da i ne primecujemo koliko smo potonuli, urusili se pod tonama nitkovluka, lopovluka, kretenluka i koliko se svakog dana sve vise pretvaramo u zombije kojima vise nista nije bitno, a i ko nas jebe ako nam je bitno. Pre neki dan se decko ovde pohvalio da je dobio neki mediokritetni posao na odredjeno vreme, cestitao sam mu srdacno a doslo mi da zaplacem. Zdrav, mlad, obrazovan, ocigledno vredan i ambiciozan momak, nakon nekoliko godina cekanja je dobio posao na odredjeno vreme i to je u ovom drustvu postala velika stvar, umesto da je, takav kakav je, mogao da bira posao, na onoliko odredjeno koliko sam zeli, bez dana cekanja. Izmerite prostor izmedju te dve situacije i ukazace vam se razmere nase propasti kao drustva. U to isto vreme jedan opskurni lik, kriminalac, makro, jedna govedja glava koja ni na zvanicnoj fotografiji ne moze sako da zakopca jer mu je ispalo skembe od kafanske hrane na reprezentaciju, jedna ofrlje nacrtana ljudska karikatura, u Srbiji dobija super lukrativno mesto i posao kojem je dorastao taman koliko i pudla moje taste. A da stvar bude jos komicnija, istu takvu karikaturu, ali odlikovanu ako se nesto Savo Prodana Dusa pita, je na tom mestu zamenio. Mi vise ne zivimo ni u zemlji apsurda jer i taj muceni apsurd je nekakav koncept, ideja, ako nista drugo bar rec apsurd ima latinski koren, neko poreklo i tradiciju. Mi zivimo u zemlji koja je sve principe izvrnula kao carape, gde su budale pametne, lopovi postenjacine, fukara bogata, kriminalci drustvena elita, kreteni akademici, poltroni moralne gromade, gde gradjani stite drzavu od policije koja pod fantomkama rusi centar grada usred noci, umesto da policija stiti i gradjane i drzavu. I zasto bi nam bilo cudo da jedan Slavisa Kokeza bude predsednik FSS? Na pravom je mestu. Ionako ni na jednoj bitnoj funkciji u drzavi vise ne mozete naci nijednog jedinog pristojnog i normalnog coveka. Jos malo i takvog vise nece biti moguce naci nigde u Srbiji, jer kad nam je olos uzor u olos cemo se na kraju svi i pretvoriti. 21 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Gorcilo Posted May 21, 2016 Popular Post Share Posted May 21, 2016 (измењено) Hvala ti Boze sto je napokon Volina ispustio uzde fss,covek koji je za 8 godina svog mandata ponajvise bavio unistavanjem najveceg kluba u nasoj zemlji ,coveka koji u 8 godina doneo 7 titula malom zagrbackom klubu ,coveka koji je nas fudbal doveo u rang Farskih Ostrva ,koliko sam srecan toliko sam i tuzan kada vidim koje ostao posle njega ,ljudi koji ovakvog NE-coveka postavljaju za pocasnog presednika ,tj predlazu ga za orden ,ali posle svake kise dodje sunce ,nadam se da ce ta kisa sprati i ovaj sljam sto je ostao posle voline i da ce konacno nas fudbal obasjati sunce Edited May 21, 2016 by Gorcilo 5 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Никола Posted May 21, 2016 Popular Post Share Posted May 21, 2016 8 hours ago, abraham said: Slavisa Kokeza predsednik FSS. Deluje logicno. U zemlji ciji je predsednik bivsi komunalac koji je zavrsio fakultet daljinskim upravljacem, premijer covek sa ociglednim poremecajem licnosti, ministar unutrasnjih poslova najobicniji ljigavi poltron i udjiguz sa falsifikovanim doktoratom na opskurnom univerzitetu, ministar za rad i socijalna pitanja autenticni degenerik, gradonacelnik glavnog grada sitan lopov i spekulant, gradski menadzer prestonice sinonim za lopovluk i nesposobnost, bivsi ministar odbrane svercer i buzdovan opste prakse, zemlji kojom iz senke upravlja premijerov brat, covek dokazani lopov i kriminalac kojem je ukradena licna karta da bi njome bila izvrsena brojna krivicna dela, zasto i jedan obicni bosanski svodnik, saobracajni tehnicar po struci i nikogovic po svakom zamislivom osnovu, osim kriminalnog, ne bi bio predsednik fudbalske organizacije? Uljuljkani u rijaliti programe, tabloidne bljuvotine, nebitne navijacke i druge ratove, baveci se periferijom i bezeci iz pravog zivota u neke trecerazredne teme, mi skoro da i ne primecujemo koliko smo potonuli, urusili se pod tonama nitkovluka, lopovluka, kretenluka i koliko se svakog dana sve vise pretvaramo u zombije kojima vise nista nije bitno, a i ko nas jebe ako nam je bitno. Pre neki dan se decko ovde pohvalio da je dobio neki mediokritetni posao na odredjeno vreme, cestitao sam mu srdacno a doslo mi da zaplacem. Zdrav, mlad, obrazovan, ocigledno vredan i ambiciozan momak, nakon nekoliko godina cekanja je dobio posao na odredjeno vreme i to je u ovom drustvu postala velika stvar, umesto da je, takav kakav je, mogao da bira posao, na onoliko odredjeno koliko sam zeli, bez dana cekanja. Izmerite prostor izmedju te dve situacije i ukazace vam se razmere nase propasti kao drustva. U to isto vreme jedan opskurni lik, kriminalac, makro, jedna govedja glava koja ni na zvanicnoj fotografiji ne moze sako da zakopca jer mu je ispalo skembe od kafanske hrane na reprezentaciju, jedna ofrlje nacrtana ljudska karikatura, u Srbiji dobija super lukrativno mesto i posao kojem je dorastao taman koliko i pudla moje taste. A da stvar bude jos komicnija, istu takvu karikaturu, ali odlikovanu ako se nesto Savo Prodana Dusa pita, je na tom mestu zamenio. Mi vise ne zivimo ni u zemlji apsurda jer i taj muceni apsurd je nekakav koncept, ideja, ako nista drugo bar rec apsurd ima latinski koren, neko poreklo i tradiciju. Mi zivimo u zemlji koja je sve principe izvrnula kao carape, gde su budale pametne, lopovi postenjacine, fukara bogata, kriminalci drustvena elita, kreteni akademici, poltroni moralne gromade, gde gradjani stite drzavu od policije koja pod fantomkama rusi centar grada usred noci, umesto da policija stiti i gradjane i drzavu. I zasto bi nam bilo cudo da jedan Slavisa Kokeza bude predsednik FSS? Na pravom je mestu. Ionako ni na jednoj bitnoj funkciji u drzavi vise ne mozete naci nijednog jedinog pristojnog i normalnog coveka. Jos malo i takvog vise nece biti moguce naci nigde u Srbiji, jer kad nam je olos uzor u olos cemo se na kraju svi i pretvoriti. U nekakvoj sam gužvi ovih dana, pa ne stižem toliko da pišem, ali posle ovog upisa nema ni potrebe. Sve je rečeno i ne znam šta bismo imali da dodamo na ovu temu. Za mene je kao čoveka i zaljubljenika u sport, a ne navijača nekog kluba, ovo šamarčina kakvu ne pamtim. Čak je i taj Karadžić imao nekakav prethodni rad u fudbalu, nešto da prikaže makar bilo i upakovano. Ovo nije poraz samo srpskog fudbala, ovo je poraz Srbije. Kakva god da je, jednu instituciju u ovoj državi vodi čovek koji nema bukvalno ništa iza sebe, osim toga da je stranački poslušnik. Hajde i to na stranu, ali da je makar obrazovan, da je nešto u svom životu pošteno uradio, da je 10-15 godina u sportu, pa da kažeš dobro. Sve to prolazi, svi ćutimo. Ljudi moji, kakvu to zemlju sutra ostavljamo deci? Ovo nije povratak devedestih, ovi nas vraćaju u srednji vek. 12 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ALcaponeDeLiJa Posted May 21, 2016 Author Popular Post Share Posted May 21, 2016 11 hours ago, abraham said: Slavisa Kokeza predsednik FSS. Deluje logicno. U zemlji ciji je predsednik bivsi komunalac koji je zavrsio fakultet daljinskim upravljacem, premijer covek sa ociglednim poremecajem licnosti, ministar unutrasnjih poslova najobicniji ljigavi poltron i udjiguz sa falsifikovanim doktoratom na opskurnom univerzitetu, ministar za rad i socijalna pitanja autenticni degenerik, gradonacelnik glavnog grada sitan lopov i spekulant, gradski menadzer prestonice sinonim za lopovluk i nesposobnost, bivsi ministar odbrane svercer i buzdovan opste prakse, zemlji kojom iz senke upravlja premijerov brat, covek dokazani lopov i kriminalac kojem je ukradena licna karta da bi njome bila izvrsena brojna krivicna dela, zasto i jedan obicni bosanski svodnik, saobracajni tehnicar po struci i nikogovic po svakom zamislivom osnovu, osim kriminalnog, ne bi bio predsednik fudbalske organizacije? Uljuljkani u rijaliti programe, tabloidne bljuvotine, nebitne navijacke i druge ratove, baveci se periferijom i bezeci iz pravog zivota u neke trecerazredne teme, mi skoro da i ne primecujemo koliko smo potonuli, urusili se pod tonama nitkovluka, lopovluka, kretenluka i koliko se svakog dana sve vise pretvaramo u zombije kojima vise nista nije bitno, a i ko nas jebe ako nam je bitno. Pre neki dan se decko ovde pohvalio da je dobio neki mediokritetni posao na odredjeno vreme, cestitao sam mu srdacno a doslo mi da zaplacem. Zdrav, mlad, obrazovan, ocigledno vredan i ambiciozan momak, nakon nekoliko godina cekanja je dobio posao na odredjeno vreme i to je u ovom drustvu postala velika stvar, umesto da je, takav kakav je, mogao da bira posao, na onoliko odredjeno koliko sam zeli, bez dana cekanja. Izmerite prostor izmedju te dve situacije i ukazace vam se razmere nase propasti kao drustva. U to isto vreme jedan opskurni lik, kriminalac, makro, jedna govedja glava koja ni na zvanicnoj fotografiji ne moze sako da zakopca jer mu je ispalo skembe od kafanske hrane na reprezentaciju, jedna ofrlje nacrtana ljudska karikatura, u Srbiji dobija super lukrativno mesto i posao kojem je dorastao taman koliko i pudla moje taste. A da stvar bude jos komicnija, istu takvu karikaturu, ali odlikovanu ako se nesto Savo Prodana Dusa pita, je na tom mestu zamenio. Mi vise ne zivimo ni u zemlji apsurda jer i taj muceni apsurd je nekakav koncept, ideja, ako nista drugo bar rec apsurd ima latinski koren, neko poreklo i tradiciju. Mi zivimo u zemlji koja je sve principe izvrnula kao carape, gde su budale pametne, lopovi postenjacine, fukara bogata, kriminalci drustvena elita, kreteni akademici, poltroni moralne gromade, gde gradjani stite drzavu od policije koja pod fantomkama rusi centar grada usred noci, umesto da policija stiti i gradjane i drzavu. I zasto bi nam bilo cudo da jedan Slavisa Kokeza bude predsednik FSS? Na pravom je mestu. Ionako ni na jednoj bitnoj funkciji u drzavi vise ne mozete naci nijednog jedinog pristojnog i normalnog coveka. Jos malo i takvog vise nece biti moguce naci nigde u Srbiji, jer kad nam je olos uzor u olos cemo se na kraju svi i pretvoriti. Sve se slazem,samo moram da dodam nesto veoma kratko na ovaj bold... To nije Abrahame bilo moguce nikad pronaci,niti je bilo,niti je sad, niti ce biti moguce u buducnosti... Moj stav o tome je veoma poznat na forumu ,,Politika je nauka o lopovluku,, ,skola,fakultet ili doktorat(kako god) kako da te nauce da lazes,obmanjujes,krades i jos da budes nagradjen za takvo nesto... Jos nesto,drago mi je da je moja kolumna(blog) ,,potegla,, iza sebe ovoliko dobrih komentara,daje coveku snagu da nastavi da pise, a namjerno nisam zeleo ni sve da obuhvatim,zeleo sam samo i u kratko da ,,uhvatim,, ono najbitnije i sustinu a vama ostalima dam povod da kazete ostatak !!! Pozdrav !!! 7 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crow Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 За Абрахамов пост наклон до пода... Дао бих ти 100 + да могу... Ништа ја ту не бих мењао, све си рекао од А до Ш, брутално искрено без имало улепшавања и право у центар. Браво! 4 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post abraham Posted May 21, 2016 Popular Post Share Posted May 21, 2016 1 hour ago, ALcaponeDeLiJa said: Moj stav o tome je veoma poznat na forumu ,,Politika je nauka o lopovluku,, ,skola,fakultet ili doktorat(kako god) kako da te nauce da lazes,obmanjujes,krades i jos da budes nagradjen za takvo nesto... Moram da se ne slozim. Nije, politika je vrhunska prakticka nauka, orudje koje treba da nam pomogne da ne zivimo kao stoka nego kao ljudi. Medjutim, razumem zasto imas takav stav i ne mogu nista da ti zamerim, kako je nama politika predstavljena i ko se njome u Srbiji bavi zapravo bi bilo cudno da bilo ko razmislja drugacije od toga kako ti razmisljas. Problem sa tim stavom je samo u tome da i oni sami zele da nas ubede u to da je politika nitkovluk jer hoce da nam poruce da je to nesto prljavo i sramotno i da mi normalni ljudi ne treba njome da se bavimo da se ne bismo uprljali, kako bi oni mogli da kradu i budalesaju do sudnjeg dana i nazad jer nema nikog normalnog da im izvuce skorojevicke usi. Oni zele da nas ubede da politika ne moze biti drugacija zato sto oni ne mogu i ne umeju da budu drugaciji, pa im je lakse da svale krivicu na nauku koja je, eto, sama po sebi "nauka o lopovluku" nego da priznaju da su glupi, nesposobni, pokvareni i da nemaju nijednu ljudsku osobinu za koju bi covek mogao da se zakaci i da kaze - pa eto, ima bar to, nije bas toliko los. Iastorija je puna primera vrhunskih drzavnika i politicara, na kraju krajeva nije ni toliko tesko biti uspesan politicar. Niko ne trazi od ovih nasih tantuza da budu Perikle, Temistokle ili Aristid Pravedni, treba samo da razumeju osnovnu stvar politike, da je politicar covek kojem je profesija da javni interes pretpostavlja privatnom. Mi od nasih politicara ne mozemo ni tu osnovnu stvar da dobijemo ali to nista ne govori o politici, samo govori o tome koliko su oni sposobni da se politikom bave. 5 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ganac Posted May 21, 2016 Popular Post Share Posted May 21, 2016 Ma Mafiozo je delom u pravu, nekako mi se čini da je "makijavelizam" u danaašnjoj politici nas Srbalja vrllo prisutan, takođe se mogu baći i primese krataloškog shvatanja vođenja politike, a ti iznosiš viđenje vođenja politike koji ima više dodirnih tačaka sa antičkom Grčkom nego sa savremenim političkim delovanjem (osnovni cilj je opšte dobro). Danas je to "opšte dobro" više okrenuto dobru koje se donosi užem krugu u partijama i ima primese elitizma...Vučko a i Boota pre njega su vodili tu "država to sam ja" politiku. 7 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Crow Posted May 21, 2016 Popular Post Share Posted May 21, 2016 Политика у Србији данас, копира некадашњи феудални сиситем. Врховни феудалац (краљ, цар, премијер) је на врху пирамиде, држава је подељена на области и градове којима руководе нижи феудалци као својом деспотијом (нема бољег примера од Палме у Јагодини напр. али има их још много које бих могао да наведем) где они држе монопол над радним местима у државном сектору која продају или деле својим рођацима или истомишљеницима док занатлије и трговце (приватнике) киње измишљеним наметима и обавезама (прошле године је у једном граду у Србији, Лета Господњег 2016. године, градоначелница и велики пријтељ актуелног нам премијера (иначе од раније позната полицији због злоупотреба службеног положаја и корупције, чак је бивала и правоснажно осуђивана) позвала већину власника приватних локала на састанак, да бим запретила инспекцијом уколико не одвоје, процењених, између 15-30 хиљада динара "добровољног" спонзорства ради довођења познатих естрадних звезда на једну традиционалну манифестацију). Обавеза нажих федуалаца према врховном вођи више није да плаћа данак и одазива се на позив у бој када затреба, већ да за његов рачун и у његово име шири демагогију, лаже, краде, обмањује, паламуди у парламенту, гура одговарајуће законе, угњетава опозицију и штити интересе владара. За узврат, бахати се на својој додељеној му територији, и ужива у новцу, пићу, јећу и женама као и слични деспоти пре 500-600 година. На дну те пирамиде се налази овај несрећни народ који трпи и ћути јер од нечега мора да живи ипреживљава, који се иако формално не нелази у власти федуалаца као некад, практично не разликује нимало од својих предака, кметова. Не враћамо се ми у средњи век као што је неко изнад поменуо, нажалост, средњи век из Србије никада није ни отишао, само је променио име и окитио се изразима попут људских права, устава, демократије и слободе говора али у пракси, Мрачно доба траје готово непрекидно од 5. века па до данас, пуних 16 векова. 5 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
petro Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Kakav feudalizam,ovo nije ni robovlasnicko drustvo..ovo je prvobitna ljudska zajednica.. neka banalna podela ljuske vrste...Culni,Razumni i Umni... imate jednom pravo da pogadjate sta je vecinska Srbija.. Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
kusha Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (измењено) On 21.5.2016. 01.52.12, abraham said: Slavisa Kokeza predsednik FSS. Deluje logicno. U zemlji ciji je predsednik bivsi komunalac koji je zavrsio fakultet daljinskim upravljacem, premijer covek sa ociglednim poremecajem licnosti, ministar unutrasnjih poslova najobicniji ljigavi poltron i udjiguz sa falsifikovanim doktoratom na opskurnom univerzitetu, ministar za rad i socijalna pitanja autenticni degenerik, gradonacelnik glavnog grada sitan lopov i spekulant, gradski menadzer prestonice sinonim za lopovluk i nesposobnost, bivsi ministar odbrane svercer i buzdovan opste prakse, zemlji kojom iz senke upravlja premijerov brat, covek dokazani lopov i kriminalac kojem je ukradena licna karta da bi njome bila izvrsena brojna krivicna dela, zasto i jedan obicni bosanski svodnik, saobracajni tehnicar po struci i nikogovic po svakom zamislivom osnovu, osim kriminalnog, ne bi bio predsednik fudbalske organizacije? Uljuljkani u rijaliti programe, tabloidne bljuvotine, nebitne navijacke i druge ratove, baveci se periferijom i bezeci iz pravog zivota u neke trecerazredne teme, mi skoro da i ne primecujemo koliko smo potonuli, urusili se pod tonama nitkovluka, lopovluka, kretenluka i koliko se svakog dana sve vise pretvaramo u zombije kojima vise nista nije bitno, a i ko nas jebe ako nam je bitno. Pre neki dan se decko ovde pohvalio da je dobio neki mediokritetni posao na odredjeno vreme, cestitao sam mu srdacno a doslo mi da zaplacem. Zdrav, mlad, obrazovan, ocigledno vredan i ambiciozan momak, nakon nekoliko godina cekanja je dobio posao na odredjeno vreme i to je u ovom drustvu postala velika stvar, umesto da je, takav kakav je, mogao da bira posao, na onoliko odredjeno koliko sam zeli, bez dana cekanja. Izmerite prostor izmedju te dve situacije i ukazace vam se razmere nase propasti kao drustva. U to isto vreme jedan opskurni lik, kriminalac, makro, jedna govedja glava koja ni na zvanicnoj fotografiji ne moze sako da zakopca jer mu je ispalo skembe od kafanske hrane na reprezentaciju, jedna ofrlje nacrtana ljudska karikatura, u Srbiji dobija super lukrativno mesto i posao kojem je dorastao taman koliko i pudla moje taste. A da stvar bude jos komicnija, istu takvu karikaturu, ali odlikovanu ako se nesto Savo Prodana Dusa pita, je na tom mestu zamenio. Mi vise ne zivimo ni u zemlji apsurda jer i taj muceni apsurd je nekakav koncept, ideja, ako nista drugo bar rec apsurd ima latinski koren, neko poreklo i tradiciju. Mi zivimo u zemlji koja je sve principe izvrnula kao carape, gde su budale pametne, lopovi postenjacine, fukara bogata, kriminalci drustvena elita, kreteni akademici, poltroni moralne gromade, gde gradjani stite drzavu od policije koja pod fantomkama rusi centar grada usred noci, umesto da policija stiti i gradjane i drzavu. I zasto bi nam bilo cudo da jedan Slavisa Kokeza bude predsednik FSS? Na pravom je mestu. Ionako ni na jednoj bitnoj funkciji u drzavi vise ne mozete naci nijednog jedinog pristojnog i normalnog coveka. Jos malo i takvog vise nece biti moguce naci nigde u Srbiji, jer kad nam je olos uzor u olos cemo se na kraju svi i pretvoriti. Nismo u ravnopravnoj poziciji na ovom forumu ! Del Mafiozo je otvorio jednu sportsku pricu - u kojoj , naravno , ima i primesa politike. U svom upisu sam se striktno drzao cinjenice da pisem na SPORTSKOM FORUMU , na SPORTSKOM TOPIKU , na ZVEZDASKOM FORUMU - i ma koliko to mozda ovde bilo konjukturno nisam pri tom pominjao ni predsednika drzave, ni njegovu diplomu , ni premijerovu biografijju , ni njegove psihopatoloske crte, , pa cak nisam pominao ni ministra unustrasnjih poslova ( a bogme ni saobracaja i poloprivrede ) - jer sam , naivno , smartao da ovde treba analizirati sportsku i drustvenu dimenziju IZBORA ZA PREDSEDNIKA FSS ?! p.s. Ne smatram sebe nekompentrentim da ovde pisem o sirim drustvenim problemima kako Srbije , tako i regiona - pa cak i da dam relativno kompetentan stav o trenutnoj geopolitickoj i geoekonomskoj situacije u svetu - koji sav u grehu lezi ( kako danas , kako i pre 2000 godina ) - ali sam se , avaj , ogranicio iskljucivo na problematiku postavljene teme . I tu verovatno napravih gresku ! Izvinjavam se , mnogo se izvinjavam .... Edited May 22, 2016 by kusha 2 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
abraham Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (измењено) 14 minutes ago, kusha said: Nismo u ravnopravnoj poziciji na ovom forumu ! Del Mafiozo je otvorio jednu sportsku pricu - u kojoj , naravno , ima i primesa politike. U svom upisu sam se striktno drzao cinjenice da pisem na SPORTSKOM FORUMU , na SPORTSKOM TOPIKU - i ma koliko to bilo mozda ovde konjukturno bilo nisam pri tom pominjao ni predsedika drzave, ni njegovu diplomu , ni premijerovu biografijju , ni i njegove psihopatoloske crte, , cak nisam pominao ni ministra unustrasnjih poslova ( a bogme ni saobracaja i poloprivrede ) - jer sam , naivno , smartao da ovde treba analizirati sportsku i drustvenu dimenziju IZBORA ZA PREDSEDNIKA FSS ?! p.s. Ne smatram sebe nekompentrentim da ovde pisem o sirim drustvenim problemima kako Srbije , tako i regiona - pa cak i da dam relativno kompetentan stav o trenutnoj geopolitickoj i geoekonomskoj situacije u svetu- koji sav u grehu lezi ( kako danas , kako i pre 2000 godina ) - ali sam se , avaj , ogranicio iskljucivo na problematiku postavljene teme . I tu verovatno napravih gresku ! Izvinjavam se , mnogo se izvinjavam .... Predsednik FSS je, na zalost, politicka funkcija, samim tim izbor Kokeze rezonira s ukupnom politickom situacijom u zemlji. Mozemo mi da zatvaramo oci pred tim i da se striktno bavimo "sportskom pricom" ali to je cisto zavaravanje. Svi bismo mi voleli da mozemo da se posvetimo samo terenu, problem je samo u tome sto to sto je na terenu precesto i previse zavisi od onoga sto je van terena. Svi ti potpisi ispod mog posta nisu postovi iz slaganja sa sadrzajem vec iz ocaja zbog toga sto u ovoj zemlji ne mozes ni slicice da skupljas a da to na neki bizaran nacin ne zavrsi u politici. Osete to ljudi i krivo im je sto se na takav nacin zloupotrebljava njihova cisto sportska i cisto navijacka emocija. I ne znam zasto se konkretno meni izvinjavas, nijednim svojim postom nisi isprovocirao nista zbog cega bi mi se izvinjavao. Ako si ti taj koji je editovao moj post vec sam napisao sta mi je zamerka. Edited May 22, 2016 by abraham 1 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
kusha Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (измењено) Kako ja mogu da editujem bilo ciji post ? Ja ne mogu to da radim . Mogu eventalno da uzdvojim deo posta , kao i svi ostali forumasi - pa da taj deo odgovorm , ali ni to obicno ne koristim - jer smatram da nije korektno izvlaciti delove posta iz konteksta - sem ako izdvojeni deo korenspondira sa duhom upisa . Opet apostrofiram - i sam sam pisao i o ,,paradi kica,, . o ,,slucajnim ljudima ,, , o licemernom ponasanju u stilu ,, Koza Nostre,, na samoj sednici , ali siriti dalje pricu nisam hteo - imamo mi politickih foruma koliko hocemo , i tu mozemo izskazati svoj stav o vladi , predsedniku drzave , ministrima , ukupnom drustvenom ambijentu .. i evroatrlanskim integracijama .... Edited May 22, 2016 by kusha 1 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ALcaponeDeLiJa Posted May 22, 2016 Author Popular Post Share Posted May 22, 2016 Samo bez politike,molim vas,jeste sve usko povezano sa politikom(a sta nije) ali gledajmo da koliko toliko sve ostane u sportskim okvirima... Hvala !!! 5 Цитирај Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts