Jump to content

Форум је од 19. јула у потпуности отворен за госте, што значи да можете да читате све теме као и регистровани корисници! Уживајте! 😎

Tipsa91

Звездаши
 • Постова

  573
 • Придружио се

 • Последња посета

Everything posted by Tipsa91

 1. Да ли постоји црногорски етнос? Баш ме занима ваше мишљење, не морате ни да образлажете, само напишите да или не.
 2. Tipsa91

  Еврокуп 2018/19

  Локомотива и Валенсија преозбиљне екипе за овај ниво такмичења.
 3. Tipsa91

  Бивши играчи и звездаши широм света

  Тачније, јануара 2015. продато је 70% економских права на Луку, Аполону са Кипра, ваљда. Устаљена шемица.
 4. Tipsa91

  Звездини Евро изазови

  Шта знам, не можеш се циганисати у ЛШ за ривале, али ово је ипак превише. Како уопште одредити приоритете, сад, нпр. мислим да прву играмо 19. септембра. Не можеш са Срном и Јевтовићем на ПСЖ, рецимо, а 22. већ играмо дерби у ком, по мени, морамо ићи на три бода. А за то нам требају носиоци. Требаће то све уклопити, мада верујем у струку и момке. Јесте да је ово гушт, али кад сам видео групу Д... Јујујују, дар-мар би тамо правили.
 5. Tipsa91

  Звездини Евро изазови

  Све сам се нешто истриповао како је до јаја што су нам одложили одлуку о казни за сутра, међутим онда су ове наше господинчине преплавиле терен после проласка даље
 6. Tipsa91

  Звездини Евро изазови

  Јел има шта јаче од ложења на максимум?
 7. Ја мислим да се то не односи на лични учинак, већ да ће Олимпик Звезди исплатити по 500 хиљада за сваку годину Радоњићевог уговора, уколико они остваре пласман у ЛШ. Барем сам ја тако разумео, можда грешим. На страну што је уопште беспредметно расправљати о двомилионском бонусу, кад Радоња неће провести све 4 године уговора тамо. Или се неће снаћи, или ће експлодирати као Сергеј.
 8. Није ми јасна логика, овде су провејавали уписи како не треба очекивати бомбастичног и скупог шпица, што је океј, јер смо довели у овом року већ сада двоцифрен број новајлија, али не капирам онда довођење Томанеа, од свих играча са којима смо довођени у везу, вероватно је најскромнијих квалитета, а само обештећење за њега кошта минимум 500 000, плус плата и увек неугодна провизија посреднику/менаџерима, батица ће нас изаћи преко милион. Дај Лафертија!
 9. Tipsa91

  Лига Шампиона и Лига Европе

  @Zarkooo директни кривци за 3 од 4 гола. Не дај Боже никоме такве штопере.
 10. Tipsa91

  Лига Шампиона и Лига Европе

  Бане Ивановић и Миха Мевља два кретена јебена, изгледали као Омега и Крнета. Ова 10 - ка Минска, Николић дао баш два лепа гола, први идентичан Лућовом из слободњака на пашњаку. Елем, колико глуп мораш бити да овако прођеш у такмичењу чији је покровитељ твој ген. спонзор, који приде у клуб сипа немилу лову.
 11. https://mobile.twitter.com/IacopoDeSantis/status/1026476612877987840 Тиодор боља опција по мени, шта знам.
 12. Иначе, прошле сезоне смо започели нови циклус™, логичан след догађаја би био надоградња започетог, међутим... Ове сезоне ћемо довести буљук нових играча, с тим што, бар ја тако резонујем, нико од њих неће бити ту за сезону 19/20. Наравно, ако заиста потпише неко од ових чијим се именима лицитира ( Николс, Фаје, Перпероглу ). Делује ми да клуб овим паничним и безглавим потезима жели да се одмах врати на чело АБА, како Футура не би успоставила трајнију доминацију и одскочила од конкуренције у региону на неки дужи период. Мени ово ипак, за сад, не улива поверење.
 13. Сувише је ово странаца по мом мишљењу, нарочито ако се узме у обзир да по правилу доводимо ино играча на позицију плеја. Шта знам, у том случају правимо неки сличан заокрет као и Цедевита. Шта мислите ко ће бити номинални бек-ап плеј? Ја типујем на Ребу.
 14. Tipsa91

  Суперлига Србије 2018/19

  Пише Моцарт да је Ђука попушио отказ. Мирковић нови тренер.
 15. Tipsa91

  Лига Шампиона и Лига Европе

  Гледао сам гробље вечерас неких 15 - ак минута, не верујем како ти људи од фудбала живе, свега ми.
 16. Батица је '84 годиште, капирам да ће априла/маја 2019. када је борба за трофеје, и када нам је уједно и најпотребнији ипак имати 35 година, али није ни важно толико, очигледно.
 17. Искрено, волео бих да се овај трансфер десио неколико сезона раније, није ово више онај Николс, мада нисмо ми ни ЕЛ Звезда. С обзиром да цепамо ЕК ове сезоне, потпис играча његовог реномеа је премија, само да је он у стању да испоручи добре партије, пошто тип практично има 35 година. Ово све под условом да заиста дође, наравно.
 18. По мени гре'ота не оплеменити овај сјајни офанзивни део екипе ( Радоња, Бен, Крле, Ебисилио ) једним квалитетним голгетером.
 19. Tipsa91

  Страни језици

  Свако ненаглашено о се изговара као а, тако да не би то требало да ти представља проблем. Знаш како, ја сада на таблету имам руску тастатуру, и немам никаквих потешкоћа, док сам се баш мучио пишући на рачунару. Нпр., док сам матурски писао, то је био ужас. Онда ме професор посаветовао да пишем ћирилицом, а руска слова после само убацим. Тако сам и радио на крају. Искрено ни ја не знам шта ово значи, осим ако ниси "прогутала" слово н (поднымающееся).
 20. Tipsa91

  Страни језици

  Да, у праву си за то. Критички је настројен према Кремљу, искрено ја за то не бих ни знао да није било ове украјинске кризе, где је он јавно иступао против Путина. Ја сам га "открио" још неке 2009. године, већ тада ми се допао начин на који пише, и наравно, у то време сам био одушевљен Фандориновим профилом ( његов главни јунак ). Можда је добро што сам тако рано сазнао за њега, иначе бих можда и ја "пропустио" Акуњина, имајући у виду то уплитање политике. 
 21. Tipsa91

  Страни језици

  Не баш у потпуности. 'Россияне' су сви грађани Русије, дакле сви који поседују руски пасош ( Руси, Чечени, Татари...), док се термином 'русские' означавају искључиво етнички Руси. Релација Срби - Србијанци није истоветна, и доста зависи из ког угла се посматра ( нпр. из угла неке друге нације). Али у праву си за поделу када је књижевност у питању, баш аналогно томе је извршена. У ову прву групацију се сврставају, како они кажу, рускојезични аутори. Мој пик је Акуњин, иначе је Грузин, пише сјајне крими романе. Препоручио бих свакоме. Океј, одосмо у офтопик.
 22. Tipsa91

  Страни језици

  Не замери, али пошто често приметим такве ствари, обично и скренем пажњу, јаче је од мене. Имаш једну грешку, наиме пише се "российскую". Цепидлака сам, знам. Иначе, Руси праве разлику између термина российская и русская литература. Ти си вероватно имала у виду ову другу, иако бих ти ја препоручио једног сјајног писца који се сврстава у ову прву групу аутора. И да, све похвале за знање руског. Гледао сам већ овај клип Марка Дмитровића, одушевио ме дечко како са лакоћом изговара.
 23. Tipsa91

  Страни језици

  Што се тиче енглеског, не могу рећи да говорим перфектно, имам В2 сертификат, али након тога сам надоградио знање у значајној мери, и достигао сам ниво који тешко да ћу даље унапредити. Руски говорим доста добро, учио сам у гимназији 4 године, чак писао и матурски рад на руском језику, наставио са приватним часовима, а и данас сам окружен Русима на послу, тако да је неизбежно да га свакодневно користим. Притом слушам руску музику, гледам руске филмове, серије, гледам утакмице са руским коментатором, доста помаже. Познајем и основе шпанског језика, умем да се споразумем, додуше имам јако сиромашан фонд речи, боље разумем, него што могу да се изразим. Не умем да га пишем
 24. Tipsa91

  Лига Шампиона и Лига Европе

  Размишљање тог неког просечног гробара је много до јаја: Станковић, циган, у дослуху са својим ортаком Чеферином циганима намешта тамо неке литванске леваке, па сви то знају, тамо кошарка спорт број један, њихов шампион је аматерска екипа типа Јагњило....а види нама шта банда ради, играмо са представником једне, еј, Литваније, некадашњом локомотивом совјетског фудбала, па не зову њих џаба балтички Бразилци, Тракаи > Судува.
 25. Додао бих да 'сonde' на шпанском значи 'гроф', тако да - потписуј!
×