Jump to content

Уколико имате проблем са отварањем тема након апдејта сервера и форума, пробајте да промените на неку другу тему на дну форума, па се касније пробајте вратити на ову главну, јер ће до тада можда већ бити поправљено све.

sofronijep

Звездаши
 • Постова

  241
 • Придружио се

 • Последња посета

Everything posted by sofronijep

 1. 16/9 njihove trojke - 27 poena (polovina) iz 16 napada. Bez obzira na 27 poena iz trojki, 54 primljena poena su baš mnogo za jedno poluvreme. Malo da se stegne odbrana, njihov procenat, ili broj postignutih, trojki bi trebao pasti, i mislim da možemo da dobijemo ovo, samo da nas ne uhvati neka panika i nervoza.
 2. Slažem se. Bobi je potpupno atipičan igrač, kome nesvakidašnja konstitucija donosi određene slabosti, ali i brojne prednosti. Na treneru je da te slabosti pokrije, a da iskoristi njegove prednosti. Kako bi bilo da smo odbacivali Tea zbog lošije odbrane? Razumijem ja priču da Španaci igraju prebrzo za Bobija, ali ne vjerujem da bi 2. četvrtina bila gora po nas da je Bobi bio u igri. Španci nam pročitali igru kao da čitaju dječju slikovnicu, zbunjuju nas promjenama odbrane, razbili nam koncepciju... Pa promijeni i ti nešto, napravi nešto neočekivano, uvedi Bobija i poremeti im koncepciju makar za prva dva napada i dve odbrane. Ne mislim da bismo dobili da je Bobi bio više u igri, već razmišljam (kao što neko reče na ovoj temi prije mene): Pa što si ga uopšte vodio, ako ti ne treba. Mogao si lijepo da čovjeku ostaviš da ljeto provede sa porodicom i da se odmori. Pogledao sam sve pripremne utakmice i zapazio da smo u jako lošoj šuterskoj formi: ne pogađamo bacanja u uobičajenim procenitima, Gudura ne može da nabode otvorene šuteve... Pomislio sam da su im"teške ruke" od priprema i da će tempirati šutersku formu do početka barem drugog kruga na prvenstvu. Ne znam da li je to do priprema ili je stvar individualna, pa ne bih da za Gudurinu nedopustivo lošu šutersku formu krivim stručni štab, ali u svakom slučaju je neshvatljivo kako loše gađamo sa distance. Volio bih da oni koji se bolje razumiju u pripreme od mene kažu svoje mišljenje o uzrocima lošeg šuta. Isitina, mnogo toga nam nije išlo na ruku u utakmici sa Špancima. Pored toga, ova Vasina porodična tragedija otkriva i njegovo psihičko stanje prethodnih dana (vjerovatno se ono reflektuje i na njemu bliske saigrače). Bjelica vjerovatno vuče posljedice one povrede... Vidjelo se da su Španci imali bolju energiju i da ćemo teško i da priđemo nekom neizvjesnom rezultatu. Očekujem reakciju u narednoj utakmici, da prođemo Argentinu i da u boljem raspoloženju i sa pozitivnom energijom uđemo u duel sa Amerima. Ništa još nije izgubljeno, sve je moguće.
 3. Za ovih 50 godina napravio sam toliko pogrešaka u životu da se jedva nosim sa njima. Jedna od rijetkih ispravnih stvari je moja opredijeljenost za crveno-bele. Nikada nas dvojica nećemo sjesti negdje i sa zadovoljstvom se ispričati, nećemo se okumiti, ni drugovati. I to je OK. Jer prijatelje biramamo prema nekim, za nas, bitnim zajedničkim osobinama. Ali je veoma moguće da se zajedno nađemo na istom stadionu. Kao što smo se našli ovdje na ovom forumu. Nismo ovdje došli da tražimo stranačke drugove, ideološke istomišljenike, niti nas je ovdje dovela želja da pronađemo duhovni mir uz pravoslavne molitve. Ovde nas je spojila ljubav prema Crvenoj zvezdi. Zapitaj se šta ti je, kao navijaču, bitnije: ideološka ili navijačka bliskost. Da li su ti draži navijači Partizana sličnih ideoloških opredjeljenja ili navijači Zvezde drugačije političke orijentacije. Mislim da naslućujem kakav bi mogao biti tvoj iskreni odgovor. Pa da li je onda tvoja primarna uloga na stadionu i na ovom forumu, uloga navijača ili političkog agitatora? Živ ti meni bio, mladiću, uživaj u svojim političkim opredjeljenjima, jer na njih imaš potpuno pravo, ali pusti druge ljude da sami biraju za koga će navijati. P.S. Taj Kalina, koga ti posprdno nazivaš, učino je za Zvezdu više nego što ćemo ti i ja za desetine života. Ne znam za tebe, ali ja milion eura (koliko je Zvezda zaradila na njemu) ne mogu da zaradim ni za 150 godina, a i ionako sve trošim na hranu, malo bi tu ostalo za Zvezdu. Slab sam i u donošenju radosti Zvezdaškoj armiji navijača (vidiš da i ovdje na forumu uglavno nerviram ljude). Ja nisam dao nijedan koš za Zvezdu, imamo sam doduše par skokova (od radosti), ali nedovoljno da se približim Kalinićevom učinku. Da li tvoj učinak podižeš naš prosijek? P.P.S. I dok Delirijum misli da ni Kalina, ni ja nismo Zvezda, je mislim da Delirijum jeste Zvezda. I ako se nađemo na istoj utakmici na stadionu, zajedno ću s Delirijumom i svima ostalima, klicati Zvezdi, ne pitajući se koliko je među nama monarhista, a koliko republikanaca....
 4. Spin je proglašavati drugačije mišljnje za spin. A taj "seperatizam" su prije njega javno izneli mnogi pragmatični srpski političari od Dobrice Ćosića, Nebojše Čovića, Zorana Đinđića, Ivice Dačića, pa i najnovije vrhuške sa Vučićem na čelu - podjela te pokrajine nije ništa drugo nego priznavanje seperatizma, uz neki sitan ćar koji je svake godine sve manji i manji. Prema tome, to je decenijma legitimna srpska politička opcija svidjelo se ona kome ili ne.
 5. Slažem sa da nije poželjno da sportisti javno iznose svoje političke stavove. Svako naravno ima pravo na politički stav, ali nije baš mudro iznositi ga javno, jer to uvijek dovodi do raslojavanja među navijačima. Ali svakako da je nedopustivo da se zbog političkog stava iz reprezentacije izostavlja igrač koji je svojim kvalitetom, igrama i srčanošću zavrijedio da igra. Sa druge strane, jednako je nepoželjno nametanje političkih ideja od strane nekih navijača, koji slobodu mišljenja tumače kao slobodu da se izražava političko mišljene sve dok ono nije u suprotnosti sa nihovim mišljenjem ili njihovim shvatanjem patriotizma. Kada shvatimo da Crvena zvezda nije ni politička stranka, ni vjerska zajednica i da Crvenu zvezdu čine i republikanci i monarhisti, i atesti i vjernici, i pravoslavci i pripadnici drugih vjeroispovjesti i Naprednjaci i Demokrate, i liberali i konzervativci, i oni koji govore "Car je go" i oni koji to ne žele da prevale preko usana... tada će Crvena zvezda biti klub koji će biti spreman da možda (i to samo možda) bude veliki kao što je bio u 20. vijeku. A Kalina jeste Crvena zvezda. I to mnogo više od onih koji mu to osporavaju, i kojima su politički stavovi iznad ljubavi prema Crvenoj zvezdi. Ja ne mogu da smislim političko angažovanje Nebojše Čovića. Ne sporim mu da je bio uspješan političar, ali to nije "my cup of tee". Ali to mi ne smeta da priznam da je učinio velike, velike stvari za naš košarkaški klub, da ga branim od grobarskih, pa čak i od zvezdaških nasrtaja, jer smatram da teško možemo naći bolje kadrovsko rješenje od njega. A što se Kalićevog video snimka sa samozadovoljavanjem tiče - da parafraziram: "neka se baci kamenom prvi koji nije ..." To što je neko to radio u sklopu phone sexa (ili Viber sexa) i što je taj snimak zloupotrebljen, stvar je tehnologije i loše sreće (ili procjene), a ne (ne)morala. Zbog svega toga, smatram da o selektorovoj odluci da Kalinića izostavi sa spiska, treba polemisati isključivo sa košarkaškog aspekta. Da li reprezantaciji treba igrač tih kvaliteta, karakteristika i forme ili su bolji oni koji su ostali na spisku. Postovima koji su prošarani političkim stavovima, (pa ni ovom mom, da budem iskren) ne bi trebalo dati prostora na ovoj temi.
×
×
 • Create New...