Jump to content

AvantiStellaRossa

МЦЗ Пријатељи
 • Постова

  11,902
 • Придружио се

 • Последња посета

 • Days Won

  111

Everything posted by AvantiStellaRossa

 1. On bi bio odličan SD i lovac na talente. Vrata su mu što se mene tiče uvijek otvorena za takvo mjesto u klubu. Ne samo njemu već i Rambu, Grofu itd.
 2. Posebnu pažnju posvetiti odbrani. Danas i nije bila loša, na momente čak i jako dobra. Nekoliko igrača još nije tu - Vildoza, Luka, Lazaridis, Ilić, Ivanović ali pristup je kako treba. A to i jeste najvažnije. Generalno zadovoljan sam današnjim pristupom jer ovo s obzirom na trenutak u kome se nalazimo nije bila nimalo laka utakmica kao što na prvi pogled izgleda. Campazzo i Markinjos najbolji danas.
 3. Po meni danas Markinjos najbolji. Pojačana odbrana pred kraj 3/4 i odmah smo otišli na +14-16. Ovakve utakmice su bitne da se iskoriste za dizanje forme tj. u našem slučaju izlazak iz kanala nekolicine igrača.
 4. Negdje smo usput izgubili Luku i Vildozu iz decembra. Moli se pošteni pronalazač da se javi KK CZ, Mali Kalemegdan, Beograd.
 5. Kakvu odbranu šiba večeras Markinjos. Ilić nažalost u kanalu. Vildoza i Luka nažalost slično tome još uvijek. To je i jedan od ključnih razloga naših najnovijih posrtanja. Lazarević je više igrač zadatka da brani visoke pa to što mu trica ne ulazi nije neka prevelika greda. Ali Vildoza…dobro je i kad obruč pogodi.
 6. Opet u centar @kushabrat. A ova utakmica je jebeno bitna jer dolazi poslije onako izgubljenog derbija gdje svi očekuju stoka razliku. I ništa, svi junaci nikom ponikoše. A ako ne daj Boze kiks se desi, goriće forum! 1/4 29:26. Mnogo primljenih poena jer se igra rekreativna odbrana. Srećom napad funkcionise. Ali ako se odbrana ne zategne, može biti problema. Holand zakucava u kontri. Padaće sjekire ali dobar omen. Zadovoljstvo koje se često nalazi u malim stvarima je prisutno.
 7. Nije problem prosuti bodove u Kruševcu. Gubili smo tu i pod velikim Milojem u fazi kada smo igrali LŠ. Pristup ne mi se đasvi. O treneru sam već napisao ali neću sad da se bavim njime.
 8. Objasnio je brat @kusha - kad smo bili na -5 prošle sezone nije nam Terzić bio glavna tema već igra i šta može da se promjeni. A zna se šta mislimo o Terziću i koja je glavna zamjerka. Samo što mi pišemo o tome uglavnom na ljeto, eventualno za vrijeme polarne zime i “pauze” od 3 mjeseca, a ne usred borbe za prvenstvo. Evo, ako ste pažljivo pratili, ja se već sad dotičem slijedece sezone i one iza nje. Naravno, zato što je vrijeme da se to radi već i sada kada je osigurano prvenstvo i plasman u LŠ. Da je razlika u 3-4-5-6 boda, sigurno bi to sačekalo. Jer moje cijenjeno mišljenje nije najvažnije na svijetu pa biram momenat kada ću na šta da stavim težište.
 9. Vidim već ste usvojili grobarsku mantru o “rekreaciji” kao svoju. Što znači da tačno znaju gdje treba da gađaju. A nismo igrali rekreativno, bar ne do 2017. kad nam je 8 otet brutalno i dat Turcima. Da nas je država te 2017. kad smo bili na vrhuncu, aj da ne kažem pomogla, ali bar ne odmogla šta je moglo biti da se nastavilo? To nećete da kažete već verglate 2 dana mantru onih koji su u mnogo lakšem formatu takmičenja uglavnom predstavljali topovsko meso. Elem činjenice ipak stoje mnogo drugačije što opet znaci da je usvojena mantra jedna teška spincina! Što se tiče odlijepljivanja od stoke, koliko domaćica i ABA titula su nam bježali na izmaku ere njihovog zuluma do 2013.? Ajde recite…koji je skor sada? Samo nemoj da mi sad dođete i kažete šta nas boli qc za to, bitna je Evropa. Ako je tako, zašto svi šizite nakon svakog izgubljenog derbija?? I koju to crnu Evropu odnosno EL bi mi uopste i igrali da ih nismo zgazili kao drek pored plota?? Aha Terzić, umalo i to da zaboravim. Da, ima rezultate na terenu….a đe su finansijski i stabilizacioni rezultati, Fitness for future?! Zamisli da Čović i dan danas ima klub sa 10 miliona duga…Sad da se ne vraćamo koji je sport profitabilniji, gdje se vrti veća kinta Itd. Nije uopste za poredjenje. Prodaja Gudurića npr. za 900 kila bila bi u fudbalskoj sferi ravna prodaji bilokog klinca za maminjovske iznose od 10+ miliona evra. Ili da ti nacrtam najjasnije moguće - šta će se desiti sa KK ako jedne godine npr. ove ne uzmemo ABA? A šta bi se desilo da FK neke sezone, bilokoje ali evo ove ispadne u sezoni kupanja i Ispuši Evropu?* Nagradno pitanje - kojoj sekciji dajete vece šanse da u datoj situaciji se NE vrati na fabricka podešavanja? * Ove sezone nas je Bog nagradio još jednom za svih onih 6 sezona igranja grupa u Evropi pa ćemo direktno u LŠ. Ta LŠ je poslijednji voz ili za trajnu stabilizaciju kluba, ili samo još jedna prilika za čerupanje istoga i time i Terzicev labuđi ples. Tim prije što se era funkcionisanja iz deficita primiče sada već globalno svome kraju i to neće više biti moguće pa će se zauzvrat čupati živo meso (zemljište?! stadion?!). O toj temi treba progovoriti što prije, koliko juče ali o tome na fudbalu.
 10. Pa šta da se vidi kad si mu ti već praktično nasapunao dasku…sad samo još da se nađu dokazi i svjedoci i toeto. Znači da je i stoki kao instant projektu lakše napraviti rezultat u Evropi pogotovo kad te država ničim zasluženo napumpa kao božićnu ćurku. To u fudbalu nije moguće jer su potrebne desetine miliona evra. Kudikamo je jeftinije i jednostavnije napumpati KKP. S druge strane njihova uprava Fudbalskog kluba je toliko nesposobna da njima ni Bog ne može više pomoći. A partija im jednostavno bolje u svojim redovima nije mogla pronaći. To što su oni nesposobni nema opet ama baš nikakve veze sa Terzićovim radom baš kao i navodna sposobnost limara nema nikakve veze sa Čovićem već samo i isključivo za partijskom odlukom da se nama ostavi fudbal jer su oni toliko loši da uz svu moguću logistiku ne mogu uzeti prvenstvo, a kao kompenzacija im se da basket. Zapravo je bilo planirano već prošle sezone da uzmu taj basket pa smo im se neplanski pokenjali po planu. Što bi bilo misaona imenica da nam je na čelu neki crvenobijeli limar a ne Čović.
 11. Možda ovaj dosadašnji rezultat stoke u EL konačno i nama donese nešto dobro?! Nor. probudi Čovićevu sujetu kada je ovo takmicenje u pitanju? @czbp Nezahvalno je porediti košarku i fudbal. U fudbalu se obrće 10 puta veća lova i time manevarski prostor za nedomacinsko poslovanje kudikamo veći a time i posljedice teže.
 12. Upravo ovako. Ni više ali ni manje. Školski primjer trezvenog i zrelog stava.
 13. Ovo će da se desiti ako se desi samo iz razloga što većina cigana a i navijačke grupe zna ko je odogovoran zašto je država nekome majka a nekome maćeha. Pa ako tom istom glavnom i odogovornom bude imalo neprijatno zbog toga, dobre su šanse da se uđe u sezonu po boldovanom. U suprotnom..
 14. Napisao sam “većine”. Ne i svih. Meni je čudno da mi ABA nismo već izgubili, najkasnije već prošle sezone. I da se nije upumpavalo nenormalno u državni projekat, već sama teorija vjerovatnoće ide u prilog tome da mora nekad da se desi. I opet mu ne bi uskratio suštinsku podršku da ostane u klubu. Ali to ne znaci i blanko karta za sve sto uradi. Mada, ove godine je kao nikada dosada uslovljen i ograničen spoljasnjim faktorima sviđalo se to nekima ili ne. I baš sad ga ne treba micati iako i on dakako pravi greške, to niko ni ne spori.
 15. Znate šta je razlika između mene i većine vas revolucionara? To što ste u decembru za kad je išlo za razliku od mene letjeli sedmim nebom i bolilo vas uvo i za Čovića i što Mađarska nema more. Dok sam ja na to gledao trezveno i rekao samo polako, biće i posrnuća pa ćemo onda vidjeti od čega smo. Jesam li? Jesam. Pa uz dužno poštovanje ovo što sada pišem u tom svijetlu ima neku težinu. Sad kad su kola krenula nizbrdo, E sad ne valja niko i ništa. Ne ide to tako rođaci, ravnanje i robovanje trenutnim rezultatima i raspoloženjima je odlika onih koji ne znaju gdje udaraju. Kada je Cho u pitanju treba SVE njegove pluseve i minuse staviti na vagu, deset puta mjeriti, jednom sjeći. Koga zmija ujede i guštera se pazi.
 16. Ne nego je trebao da kaže da nećemo ni probati. Je l bi onda valjao a gospoda cigaNJi bili zadovoljni? I tek onda to ne bi bilo “loženje”?
 17. “Ako je to moguće”…”Probaćemo”… Je l dao garancije kod notara pa se sad diže frka?!
 18. Evo ja ću ti odgovoriti šta se promijenilo pa gospoda cigaNJi je li traže dlaku u jajetu Čoviću. Do prije 3 sezone tacka koju je udario na Crno-bijeli svijet i Kalemegdani u junu držala su gospodu ciganje koliko toliko mirnima. Sada kada se nakon 3 godine sipanja u “casovi ljubavi” sekciju doveo u pitanje još jedan Kalemegdan u junu a stoka se možda ugura u 8 u EL ključa predrevolucionarno raspoloženje. Nismo kao stočari, još smo i gori. U odnosu na nas oni su ipak koliko toliko jedinstveno preživjeli 7 sušnih, pardon 10, sezona. Kod nas ne bi ostao kamen na kamenu da se to desilo kao što i jeste već jednom u vremenima 4 igrača na parketu i odnošenja koševa sa Kališa. Isto toliko će nas ostati i prekosutra ako bi se, daleko bilo, prošlost ponovila. I sad će oni drvlje i kamenje po tebi i meni i sličnima kao čuvarima vatre iako bolje možda od svih znamo a i pisali smo o tome davnih dana ko je Cho skupa sa svim svojim manama.
 19. To o štokholmskom sindromu našao si meni baš da pišeš? Znači Čović tlači KK ali mi pošto ne znamo za drugo prihvatimo rađe tlačitelja u liku Choa? Ne znam kad si se ti rodio ali ja jesam prilično davno. Pa dobro pamtim 2000.-e i početak 2010.-ih. Sad ti nevino vjeruj da se država i društvo otada promijenilo, da neće više biti tako. I pusti nas matore zadrte budale da mislimo drugačije…bez uzbuđenog skakanja po mogućnosti.
 20. Kako ne shvaćate da baš ovo i jeste cilj? Da dođe neki Žika Pauk 2.0 opet u vidu nekog crvenobijelog limara. I da onda stoka politički obezbjeđuje primat bez bilokakvog otpora iznutra. A to se dešava jer sada nasjedate na grobarsku mantru kako EL igramo 10 godina rekreativno….interesantno da ih to nije smetalo dok su zulumarili i otimali beskrupulozno ovdje a EL ne da su igrali rekreativno već bili topovsko meso. I svi sad pričaju samo o EL…kao Čović nije uradio u 10 godina ništa. E do qca moga nije. Uspostavio je dominaciju i berbu domaćih trofeja kakvu nismo imali od početaka košarke na ovom prostoru i generacije Ace Geca. Pogledajte semafor. Čak i ove sezone smo ih karali dosada 3 puta. Jednom su nas dobili sa pola koša a drugi put im je i pored našeg neviđenog baga trebao oružani pljačkaški linč kako bi nas prelomili. Al Ajde, slobodno mijenjajte Čovića i dižite revolucije. Ionako je ovo samo zabava i zezanje po internetima.
 21. Odmah da kažem da ja obično uvijek branim trenere, tim više što u Zvezdi nije lako raditi. Ovdje ću ipak sad iznijeti neko moje viđenje Milojevića. Ne mi se đasvi mnogo toga. Prvo, čovjek nema nikakvu harizmu i čisto sumnjam da ima neki preveliki ugled i među samim igračima. Trener Zvezde po meni mora da bude neko ko je autentičan i markantan lik. To ne mora obavezno da bude temperamentan i emotivan lik poput Dekija, Lalata, Grofa…ali mora da ili nosi neku auru velikog bivseg igrača (Vladica, Pižon) ili da i pored mirnoće djeluje suvereno (Miloje, Sejo). Ne kažem da ovaj lik ne zna, čak mislim da dosta zna ali ima tu neku auru štrebera i zato je idealan za pomoćnog trenera. Trece što mi se uopste ne dopada je ovo tumbanje tima kao na FM i dijeljenje minutaže kao u basketu. To dovodi do poremećaja takmicarskog ritma, do poremećaja u hijerarhiji tima i pogoduje psihologiji otaljavanja utakmica. Ako se pogledaju naše utakmice, one više liče na pripremne nego na takmicarske. I to u ovoj ligi sada i može da prođe kada je stoka otkačena ali može grdno da se osveti kad dođe stani pani. A doćiće i to već na jesen, ne zbog LŠ same već zbog ritma utakmica. A na jesen dijeljenje karata u prvenstvu opet kreće od nule. Basket nas uči da grobarska mafija niti je mrtva niti spava. A kad smo kod LŠ, tamo se igra ringispil. Mi ako izađemo sa ovakvim beskrvnim klaj klaj ritmom bićemo izubijani tamo kao nikad u životu. I nije ni u tome problem nego što može da nam se desi da poslije toga torpediranja se zadesimo u situaciji sa timom koji je prešao svoj zenit, bez razvojnog potencijala, sa preforsiranim trenerom i skenjanom psihologijom na svim nivoima, od terena do navijača. SAD je još vrijeme da se misli i radi na svemu tome jer eto toga jako brzo.
 22. Je l vam Avanti rekao da se ne ložite džaba? Do pravde se može samo pritiskom, da ne kažem silom, ako uopste i tako. Kakve suspenzije, kakve prijave.
×
×
 • Create New...