AvantiStellaRossa

Звездаши
 • Постова

  1,526
 • Придружио се

 • Последња посета

 • Days Won

  2

AvantiStellaRossa last won the day on October 20 2016

AvantiStellaRossa had the most liked content!

1 Follower

About AvantiStellaRossa

 • Позиција
  Првотимац
 • Рођендан

Информације профила

 • Пол
  Male

Последњи прегледи профила

914 profile views
 1. Евертон је билде али га у попуности подржавам у сукобу са овим љотићевским говнима и блатиоцима српског патриотизма на задатку. И пичкама које боду.
 2. Молим да уђе у службену биљешку ко је "Микијеве свједоке" тако је,иТАЧНО крстио.
 3. Englezi, najveći ološi. Ko o čemu...
 4. Čuj liga Srbije...pa valjda živite u Srbiji gdje je srpski službeni jezik. Ili su se utripovali da žive u sandžačkom vilajetu. Šta god da je, da je ovo normalna i pravna država, a ne ona u kojoj se politikantskom voljom država sklanja muftiji, bili bi oni odrapljeni samo nako. Ovako...još jednom će doći do samoponizenja, da se ne bi zamjerili "prijateljima" iz inostranstva.
 5. Ne potcenjujem ga nimalo. Ali, ne pita se samo on. Zapad ima, pored njega još 2 kandidata, jednog jako ozbiljnog tako da lasno može da ga pusti niz vodu. A sad je i Toma efektno otfikario nogu na stolici na kojoj ovaj sjedi čime se, je li, situacija usložnjava. Moguće ali malo vjerovatno ako malo bolje izanaliziraš.
 6. A u praksi, on možda više neće biti ništa. Jesi možda razmišljao i o tome? "Ubiti" dva politička oca u jednom ljudskom vijeku...mnogo je kume. A i karma is a *****.
 7. Ne bi on nikako, časna radikalska. Ali mora da se žrtvuje pa to ti je. http://www.politika.rs/scc/clanak/374376/Sputnjik-Nikolic-resio-da-se-kandiduje-za-predsednika
 8. Koji čin je pados?
 9. Двадсатосем је супер филм и хвала Бишопу на препоруци и "малој" техничкој помоћи око скидања. Ако неко није гледо ево руског документарца у вези акције "Крим". На доста мјеста говори лично Довла у вези тога. Ово би могло да се сврста у жанр "акциони документарац".
 10. Ја сам сигуран да ако икада хоћемо нешто да урадимо по питању Космета али и РС то можемо само са РФ и Кином и да са Западом немамо шта ту да тражимо. И зато се сврставам...на страну српских потреба и реалних могућности. То нема никакве везе са иначе великом склоношћу коју осјећам према том, у суштини слободарском, народу. Ја сам пребио одмах најгорега од њих и послије није било потребе за "интервенцијама". Иначе, дао сам ти плус за предпредходни пост због доброг познавања материје. То ми се много свиђа пошто мало људи има 2 чисте о тим стварима.
 11. Тако је. И зато треба да се боримо за своје интересе у уској координацији са Русијом. Има ли Крим право на отцјепљење? То је право питање а не моралисање. А ако ћемо о моралу, па ко изгину на том Криму 1942. и 1944. у рату против нациста? Теза о Севастопољу је на климавим ногама пошто тај уговор је био већ продужен до чини ми се 2040. тако да су мајдановци могли само да се сагну. Што се тиче рафинерије, она је била у склопу договора око Јужног тока, зар не? Како су нам то Руси утерали са Јужним током? Јеси ти Мађар али богами, слабо ја у теби препознајем Мађара, макар не орбановског типа. Добро, сад би ја теби могао одговорити да Совјетски Савез није исто што и (Путинова) Русија, као што и није, ал ајде. А могао би да ти кренем са пописом штете које су САД направиле по свијету од 1945. наовамо према коме су Руси (Совјети) мале маце и то је врло реално и материјално. Значи, да је исто, није. Шта је са ером послије завршетка хладног рата? Шта је са 2 плус 4 договорима о неширењу НАТО на исток? И? Гдје смо сада? Што се тиче Грузије и Молдавије, није тек руска армија улетјела тамо тек тако и унилатерално. Јесте прекорачила (и то не из хира већ због одређених тактичких потреба али се онда и вратила у оквир. Руска војска тамо нити је ушла унилатерално нити нелегално.
 12. То је на нивоу предпоставке. Утиска. Чињенице говоре да је Русима у интересу поштовање међународног права (баш као и Кини због Тајвана, Тибета, Ујгура). Но, ајде се стави бар за моменат у позицију Руса - да ли би ти се свиђало да ти се НАТО проширио до границе, поставио ти ту нуклеарне "штитове", упао и у Украјину, покушао у Чеченију, Грузију...а да твоја руска влада сједи скрштених руку, не јача војску, не подузима дипломатске акције? Нереално, зар не. Легитимно право Руса је да се бране. Нису они ставили "штит" на Кубу, већ НАТО у Румунију... Није то поента. Поента је у томе да си навео Космет као примјер или изазов руској принципијелности у поштовању међународног права. А ја одговорио да то није руско него првенствено наше питање. Грузија - Русија је била главни гарант мултилатералног уговора о примирју и легално је заштитила Јужну Осетију и Абхазију на основу њега када је западни пион Сакашвили кренуо у акцију. Иначе би те две области доживјеле етничко чишћење. Трањснистрија - руска војска сасвим легално тамо такођер на основу мултилатералног уговора о примирку. Авганистан - легална влада тј. предсједник Авганистана замолио совјетску војску да притекне у помоћ. Чехословачка - и ту је било позива легалних структура. Мађарска - види под Чехословачка. Основна разлика - Русија се држи свог "дворишта" а САД вршља посвуда и то често на нелегалан и унилатералан начин (Ирак, Сирија, Либија, СР Југославија). ТО што се тиче војних интервенција а у обарања влада, пучеве, атентате, финансирање "опозиције" да и не улазимо. Значи, овдје се ради о искључиво правној страни ових интервенција, не о политичкој или рецимо моралној. п.С. Слушао сам приче једног колеге Словака да Руси 1968. и нису нешто много виленили по Словачкој нити нешто много били хејтовани од стране Словака? Шта је чуо брат @Велики Делија у вези тога?
 13. Тачно. То Русија управо и покушава, да принуди Запад повратку на терен међународдног права. Међутим, мсм да ту Руси немају више великих неких илузија (за разлику рецимо од нас). И добро је да немају. Запад црпи свој дух из традиције Викинга а тај дух се може окарактерисати као "сила Бога не моли". И према тој чињеници ваља се и равнати, све друго је тлапња, самозаваравање, пут у чорсокак. То не значи да ће сад Русија да крши кад и гдје стигне међународно право али ће у односима са Западом итекако уважавати чињеницу да се он не држи међународног права "као пијан плота" (кад кажем Запад то је САД и Енглези као извршиоци извјесних прљавих послова са специјалним статусом, остали су сљедбеници). Што се тиче Космета, ништа ајде Руси ово или оно. Гдје смо МИ? Да ли је то руско или наше? МИ смо угасили институције сопствене државе тамо зарад некаквог уласка у ЕУ на дугом штапу, МИ смо претпоставили мултинационални интерес сопственом националном интересу. Руси ће да се понашају сходно свом националном интересу али и на основу међународног права, УНО-карте и резолуције 1244. Кипар је нпр. изјавио да они неће признати Косова чак ако га и Србија призна. Али, нико није дужан да води наше битке. Сутра да Америка дигне руке од Шиптара, Шиптари не би имали шансе, у то сам дубоко убјеђен. Не треба деца да гину? Па и не морају, треба да гинемо ми старији од 40 година, ми треба да попунимо резервне јединице.. Пензионисани официри са трупним искуством, нема везе ако има и 80 година ако је јосш добро очуван. Што се тиче руских војних интервенција у иностранству, молим да ми објасниш које то интервенције излазе из оквира међународног права?