Jump to content

Форум је од 19. јула у потпуности отворен за госте, што значи да можете да читате све теме као и регистровани корисници! Уживајте! 😎

Бјелке

МЦЗ Пријатељи
 • Постова

  7,818
 • Придружио се

 • Последња посета

 • Days Won

  28

Everything posted by Бјелке

 1. Очекивао сам пораз у финалу Купа и, нажалост, то се десило. Јеби га, али искрено говорећи, овај Куп могу далеко лакше да сварим него уколико би се догодило да изгубимо АБА и/или титулу. Зато је боље да се исправља од данас све што се може и мора исправљати.
 2. Бјелке

  22. коло СЛС: Црвена звезда - Војводина

  Разлика је у томе што је Симић и добар за Суперлигу а слаб против иоле јачих екипа, Чаушић није ни за једно ни за друго. Малтене је редовно играо од када је дошао крајем августа до паузе у лиги, ништа није показао, чак шта више, увек је био међу лошијима ако не и најлошији на мечу. И даље имао поверење тренера након свих тих лоших и разочаравајућих партија. Не знам, очигледно да Милоје види нешто у њему што ми не и јебеш га. Можемо ми до сутра о њему, а он ће играти редовно до краја сезоне највероватније.
 3. Теодосић нити је дошао (логично), нити ће доћи. Друга ствар је што неки дебили са Твитера ложе масу, а овамо су нешто као утицајни међу ''виртуелном Циганијом'' па се остали попримаше јер како да се не верује тим ''инсајд'' ликовима од по сома-два пратилаца, 'ајте молим вас.
 4. Бјелке

  22. коло СЛС: Црвена звезда - Војводина

  Да се Кафу оволико форсирао уместо Чаушића, можда би се и вратио дечко у ону форму коју је имао у Лудогорецу.
 5. Ал' што људи воле да прецењују неке играче... Прво Чаушић, ево сада и Вуле Јовановић. Мислим оно, није да је дечко нешто лош играч, али је само просек и то је то.
 6. Бјелке

  Бивши играчи и звездаши широм света

  Јовић је имао штетан уговор по клуб, ту Терзић није ништа крив већ они који су склапали такав уговор тада. Да га нисмо продали како смо га продали, плаћали би ми жестоке пенале као што је то био случај на релацији Андрија Живковић-ФКП.
 7. Једини ко има понуду Кинеза је Бен, а та прича је још од пре месец-два.
 8. Терзић је рекао, да ли сада на припремама или нешто раније, у неком интервјуу да ми (Звезда) трошимо два-три милиона годишње. Нисам приметио да је рекао да нама треба толико новца да би ''преживели'' сваке године. Мало ми је смешно како дечко (Балерина) прави неку анализу нашег прелазног рока и као, сасвим случајно, сваке године, убаци реченицу да нам треба толико и толико да преживимо до тада и тада. Да ли он то намерно и свесно ради чисто да се спремимо за продају неког од носилаца на лето па да ''лакше'' поднесемо или нешто треће, ко зна.
 9. Бјелке

  Бивши играчи и звездаши широм света

  Наш стадион је изграђен у рупи и то је ваљда јасно. Ретко ко од наших користи тај назив. Било је ту пар што бивших играча, што неких тренера ОШ који су користили термин ''да сиђеш у рупу'' као неки термин када млад играч превазиђе узраст омладинаца тј. да је спреман за први тим.
 10. Терза рече да на лето неће бити никаквих радњи и да је ово што је урађено на зиму само спремање за наредни циклус квалификација (односно, како је и сам рекао, не прави се тим за ЛШ у јулу месецу). Додуше, ако се буде испоставило да је то истина ово што си нам пренео онда свакако треба очекивати одласке неких играча. Типа, Бен, Марин... Бићемо пренатрпани уколико баш нико на лето не напусти тим.
 11. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Павков је против Работничког јуче одиграо најслабију утакмицу на припремама. Имао је ону једну шансу главом, али и пре и после тога је имао грешке у пријему, додавању и слично. Ебисилио има ту лакоћу у покретима када је са лоптом, као што сам већ рекао да је технички поткован и ствано има потенцијала да буде још бољи. Не кажем сад да буде ниво Марина, али приближно. Е сад, имао је и он грешке у додавању када повуче лопту напред. Или му пас буде нешто непрецизнији или буде слаб. Канга је имао исти проблем када је био код нас, највише са преспорим додавањима. Додуше, Ебисилио је одмах ишао да одузме лопту противнику када он сам изгуби лопту или погреши у додавању. Трчи човек да поврати посед, додуше, у већини случајева направи прекршај јер буде исфрустриран што је изубио лопту, дакле, стало му је и то се види. Па он је против Судуве претрчао 60-ак метара да би одузео лопту противнику ако се неко сећа тога. Не бих се сложио да је нешто лењ и да у опуштеном маниру игра фудбал, једноставно му је такав стил.
 12. Лако је рећи да је Иванић сада бољи од Ебисилија или да не могу у исту реченицу када је Еби добијао шансу на кашичицу. Па чак и тада, за то неко мало време, је показао да и те како зна са лоптом. Шта би тек било да је играо редовно целу јесен? Шта знам, мени је довођење Иванића непотребно (да занемаримо његово хоћу-нећу) јер имамо Ебисилија који је лак са лоптом, технички поткован играч који може само да напредује и права је штета што не добија више прилика да игра. Нетачно. Ебисилијо је набијен, а не угојен/дебео, нити није да је неспреман.
 13. Ма њему се ни не долази код нас па се користи оправдање да му навијачка група (која практично и не постоји више) брани да дође у Звезду. Нисмо ми сисали весла толико.
 14. 1,5 милиона?! Ма дај, много је то и превише. Он хоће да каки и неће да каки већ 10 пута, а ако он сам ''не зна да ли да дође'' онда ни не треба да дође. Већ смо и те како добри на средини, а вероватно постоје боља и јефтинија решења од дотичног. У почетку ми је сметало што толико Терза и спортски сектор балаве на њега јер сам мишљења да је прецењен играч, а сад ми вала дотични иде на нерве и заиста не бих волео да дође.
 15. Према Трансфермаркту, вредност тима ФКЦЗ је 49 милиона евра. Дуг је значи 48 милиона.
 16. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Не би јер, за разлику од Кафуа, Вандерсон није тај који скоро није ни играо фудбал од када је напустио Лудогорец. Игра редовно. Велика разлика.
 17. Француски ерезбе каже да је Гајић наш играч.
 18. Ваљда нема никакве клаузуле у уговору...
 19. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Чаушић је стварно константан играч. Лош из меча у меч.
 20. Не мора лига да се смањи на 10 тимова, нити да се уводи тај фамозни VAR (иако би доста помогао овом нашем циркусу од лиге). Имаш добар број лига неких земаља са таквим системом од 10-12 тимова па нешто им лиге нису за похвалу. Довољно је да сви тимови играју нападачки фудбал, а не бункерицу и да их боли стојко да нападају против иоле јачих тимова од њих. Мада, то је до ове тренерске вртешке где годинама се смењују једни те исти тренери који практикују неки старомодни фудбал, а млади тренери који уче данашњи, модеран фудбал не добијају никакве шансе. Такође је и до тога где челници клуба се играју стручњака и менаџера па доводе неке своје играче, да кажем комбинације где је њима битно само да се трипа лова у џеп, а не да ли ће тај клуб играти лепо, остати у лиги, бити конкурент за Европу или чак титулу и слично. Не гарантујем, али верујем да би лига била нешто квалитетнија да се током сезоне, рецимо, четири тима боре за титулу. А не да не прође ни пола шампионата, а конкуренти за титулу само ми и стока. Такође је веома битно да сваки суперлигашки тим има сређен терен јер је недопустиво да на најјачем рангу нашег фудбала један клуб игра са тереном који је очајан. Лалатовић, примера ради, какав год да је са понашањем, он је добар тренер јер је скоро у сваком клубу имао резултате. Мислим, никада нисам рекао да је Лалатовић лош тренер, добар је он, само није довољно добар за Звезду и изазов већи од тога (омладинска репрезентација). У Радничком има сасвим добру причу, гура добро и да ми не одскачемо толико од ове лиге, сигурно би било на ''крв и нож'' са њима за титулу. Мислим оно, не отписујем Раднички јер су незгодан тим постали, али уз дужно поштовање према њима, ми стварно одскачемо од ове средине и сасвим је очекивано да ми освојимо/одбранимо титулу. Дакле, оно што хоћу да кажем је да се да шанса млађим тренерима. Плус избацити ово ретардирано правило о четири странца и било каквом ограничењу за странце. Не ради наша управа против интереса лиге, нити Звезди (и управи) одговара овакво стање лиге, већ лига (читај: ФСС) нема интерес да буде боља и квалитетнија. Наша лига је годинама смехотрес, али годинама и нико никада није имао интерес, вољу и жељу да ова лига напредује. Ако причамо само о нама, па нама би и те како одговарало да лига буде боља, да буде квалитетнија јер је Звезда клуб који сваке сезоне тежи игрању у Европи. Нисмо ми клуб типа Радник из Сурдулице да нас баш брига какво је стање у лиги. Терзић је пре пар месеци рекао да подржава причу ФКП да се уведе VAR иако већ одавно круже приче како је ''Звезда против видео технологије јер има своје судије'', оно, стандардно смешна прича од прекопута и њихових навијача. У интересу је свима да лига буде боља јер чим лига постане боља, квалитетнија и атрактивнија онда ће далеко бољи и квалитетнији играчи хтети да долазе овде и задржавају се дуже од две сезоне. Лига добија на интересовању = бољи играчи, стадиони пунији, више новца, спонзора, улагања, ТВ преноса широм Европе...
 21. И у Грчкој је био празан стадион (Караискаки, а и остали) па нешто нисам видео да је то проблем био било коме. Примера ради, Бен је скоро изјавио да то њему није проблем то што је стадион (или су стадиони) полу-празни, а кад дође Европа су пуни јер је тако било и у Грчкој када је играо. Мало су смешне приче да ће сад неко због малог броја публике на домаћој сцени отићи из клуба. Такве приче не пролазе. Људи (фудбалери) одлазе из ове средине јер је лига смешна. Па била је прича у случају Ле Талека да би он остао у клубу да нам лига није комична, односно да је квалитетна. Није никоме атрактивно (нарочито не страном фудбалеру) да гули копачке по овим ливадама дуже од две године против већине тимова који против нас играју као месари који не желе ни да покушају да играју нешто нападачки већ им је само у глави да сјебу противничког фудбалера. Можда би ти страни фудбалери остајали нешто дуже да неко може да им гарантује да ће Звезда сваке сезоне играти Лигу шампиона (или Европу генерално), примера ради. Ми до прошле сезоне нисмо ни знали за Европу, а ево за ове две смо везали и ЛЕ и ЛШ. Сад, нико теби не гарантује да ће и наредне бити опет Лига шампиона (или макар Лига Европе) и то је један тип проблема. Верујем да је и играчима тежак смор када у уторак или среду играју ЛШ са Ливерпулом, а онда за викенд их чека ливада у Лучанима у домаћој лиги. Као да си са Ферарија спао на Југа.
 22. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Преноси све, ал' бих ти више препоручио да гледаш пренос на Јутјуб каналу ФКЦЗ. Јесте да се преузима слика са Арене (додуше, пише квалитет снимка 1080p), ал' нема коментатора што је, по мени, боља варијанта.
 23. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Not sure if Austria Wien or Čukarički...
 24. Бјелке

  ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ 2018/19

  Судија гарант суди неки нижи ранг турског фудбала. Чаушић одиграо коректно (илити ништа посебно) до оне грешке где је поклонио лопту противнику. Све ок, добро делујемо на терену, организовано, конкретно. Вукановић врло добар, имао лепу шансу где је пречку окрзнуо... Лепо делује, само ми средина Јовичић-Чаушић баш жестоко дефанзивна, односно да ту фали мало креативности, али добро, Боже мој. Делује све добро за сада.
 25. Претпостављам да је било нешто у вези Терзића и интервјуа за Телеграф.
×